Találatok száma: 2527
Főzünk
Figen narancsos piskótája  című cikk borítóképe

Figen narancsos piskótája

2025. 06. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 72. rész
Íme a bizonyság, hogy a bögrés sütiket a törökök is szeretik. Jöhet egy kis édesség a Török örömök sorozat 72. részében? A recept Nagyillés János töröktanárnőjétől, Figentől származik; köszönjük, hogy közreadhatjuk…
Utazunk
Hol borozzunk Szent Ivánkor? című cikk borítóképe

Hol borozzunk Szent Ivánkor?

2025. 06. 18. | Szabó Edit
Programok Egerben, Nadapon, Szekszárdon és a Somlón
A nyári napforduló és a Szent Iván-éj környéki hétvégi napokon még a szokásosnál is több boros program vár ránk. Íme néhány ötlet Egerből, Nadapról, Szekszárdról és a Somlóról. Válasszatok, túrázzatok, kóstoljatok!
Vendégoldal
Túl a virágzáson című cikk borítóképe

Túl a virágzáson

2025. 06. 17. | Zsirai Kata
Katanapló 17. rész
Annyi a boros program, hogy Zsirai Kata majdnem elfelejtette megírni a legfrissebb naplóbejegyzését. Még jó, hogy idejében eszébe jutott, így nem maradunk ki az elmúlt két hét történéseiből. Íme a Katanapló 17. része. Fogadjátok szeretettel…
Iszunk
Érezd a Vibe-ot! című cikk borítóképe

Érezd a Vibe-ot!

2025. 06. 16. | Barossné Koós Andrea
Hangulatos estén mutatkoztak be a Vibe Budapest közönségének az innovatív italkultúra egyik legismertebb szereplője, a COYA koktéljai. A pult mögött Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender rázta a sékert…
Tesztelünk
Medvebor: Szerémi Zöld 2023 című cikk borítóképe

Medvebor: Szerémi Zöld 2023

2025. 06. 15. | Szabó Edit
A Medvebor nevű zalai pincészet szerémi zöldje lett a legjobb fehérbor a Borsmenta régi magyar szőlőfajták borait értékelő tesztjén. Hihetetlenül rétegzett, filozofikus tétel, amit egy jó könyv mellé ajánlunk…
Iszunk
Zwack Open 2025: minőség és közvetlenség című cikk borítóképe

Zwack Open 2025: minőség és közvetlenség

2025. 06. 13. | Nádasi Eszter
Májusban a Zwack Izabella Borkereskedés szakmai portfólió-bemutatóján jártunk. Az Unicum Ház patinás belső udvarán csaknem húsz pincészet kínálatával ismerkedtünk, méghozzá elsőkézből, hiszen itt maguk a borászok mesélnek a tételekről…
Főzünk
Török erőleves – şifa çorbası című cikk borítóképe

Török erőleves – şifa çorbası

2025. 06. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 71. rész
A miénkhez hasonlóan a törökök erőlevese is maga az egészség, vagy ahogyan ők mondják: zápor a szívnek. Most ezt tálalja nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 71. részében…
Tesztelünk
Somló Kincse Kézműves Kispince: Gohér 2023 című cikk borítóképe

Somló Kincse Kézműves Kispince: Gohér 2023

2025. 06. 11. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Gohérja hamisítatlan somlói bor, magas savakkal, sós, köves világgal, de mindezek mellé káprázatosan gazdag aromatika társul. Fiatal még, és ha kicsit szelídül, ennél is szebb lesz…
Iszunk
Régi magyar szőlőfajták borainak tesztje című cikk borítóképe

Régi magyar szőlőfajták borainak tesztje

2025. 06. 10. | Szabó Edit
Gohér, sárfehér, piros bakator, szerémi zöld, fekete járdovány, tihanyi kék, laska, csókaszőlő, purcsin… Sokáig elfeledett, ám most újra élő szőlőfajták borait teszteltük a Borsmenta csapatával, és hihetetlen értékekre bukkantunk…
Iszunk
Villány a csúcson című cikk borítóképe

Villány a csúcson

2025. 06. 07. | Takács Andrea
Így volt, szó szerint! Májusban ugyanis 120 méter magasan, a MOL campus 28. emeletén lévő Virtu étteremben kóstolhatta villányi kiállítók borait a meghívott közönség – sommelier és séf, kereskedő és vendéglátós, borszakíró és borblogger.
Főzünk
Szendvicskenyér című cikk borítóképe

Szendvicskenyér

2025. 06. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 70. rész
Ha piknikezni mentek, grillezni készültök, vagy egyszerűen csak vendégeket vártok, jusson eszetekbe ez az ínycsiklandó szendvicskenyér, amit Nagyillés János tálal a Török örömök sorozat 70. részében. Mutatós és nagyon finom…
Vendégoldal
Nincs megállás című cikk borítóképe

Nincs megállás

2025. 06. 03. | Zsirai Kata
Katanapló 16. rész
Mád–Szeged, Mád–Andornaktálya, Mád–Jászberény, és újra Mád. Még jó, hogy a szőlő és a pince néha röghöz köti Zsirai Katát, különben folyton úton lenne – na, nem mintha így nem… Itt a Katanapló 16. része, és nem kevésbé zúzós, mint az előző volt…
Beszélgetünk
Mindig jól jön az aranyeső című cikk borítóképe

Mindig jól jön az aranyeső

2025. 06. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Iszunk
Ron Wiegand is mesterkurzust tart a Bűbájos Hétvégén! című cikk borítóképe

Ron Wiegand is mesterkurzust tart a Bűbájos Hétvégén!

2025. 05. 31. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja varázslatos minifesztiválját, a Bűbájos Hétvégét az idén június 6. és 9. között tartják Tarcalon. Nincsenek ismert fellépők, csak helyi borászok, finom ételek, jó borok, na meg egy különleges mesterkurzus Ron Wiegand Master of Wine-nal…
Főzünk
Török linzer – un kurabiyesi című cikk borítóképe

Török linzer – un kurabiyesi

2025. 05. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 69. rész
Nagyillés János ismét egy ellenállhatatlan édességet tálal a Török örömök sorozat 69. részében. A porhanyós-omlós török linzer minden háziasszony álma, mert nem igényel különleges alapanyagokat, gyorsan elkészül és nagyon finom…