Tesztelünk
Nádas Borműhely: GV Brut Nature 2021
2024.11.15. | Szabó Edit
A Nádas Borműhely etyeki pincéjében sorra készülnek a limitált tételszámú különlegességek. A 2021-es zöld veltelini nyerspezsgőből összesen 627 palack kerül a fogyasztókhoz – boldog leh…
Iszunk
Buborék, nyár, zene
2024.07.15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részlet…
Iszunk
Reggeli a Boroslánnyal
2024.05.15. | Szabó Edit
Pázmándi borkalandok 1. -– A Boroslány Bortéka
A Borsmenta Kóstolóklub májusi túráján Pázmándot vettük célba. Első utunk a Boroslány Bortékába vezetett, ahol pezsgős reggelivel várt bennünket a hely megálmodója, Borostyán-Kovács Tam…
Eszünk
Kinyitott a Sophisto terasza!
2023.05.15. | Vargha Márk
A belváros közepén nyílt pezsgőbár lazán kínálja a luxust, és most már a teraszon üldögélve is belekóstolhatunk az osztrigás-pezsgős élmények sokszínűségébe…
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020
2023.01.26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvel…
Tesztelünk
Hujber Pince: Rozé Pezsgő
2023.01.24. | Szabó Edit
A Hujber Pince cabernet franc rozé pezsgője üde és kedves. Ne várjunk vele alkalomra, egyszerűen csak nyissuk ki, és örüljünk neki!
Tesztelünk
Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé
2023.01.20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás……
Beszélgetünk
Világraszóló buborékok a Szilágyságból
2023.01.01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Cs…
Tesztelünk
Frittmann Borászat: Gold Ezerjó Brut Pezsgő
2022.12.31. | Szabó Edit
A Frittmann Borászat ezerjó pezsgőjét a szőlőfajta teszi egyedivé. Elegáns, lendületes ital, a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk
Kern Bor- és Pezsgőház: Tokaji Hárslevelű Pezsgő 2019
2022.12.29. | Szabó Edit
A Kern Bor- és Pezsgőház hárslevelű pezsgője szép, érlelt különlegesség. Szilveszterre tökéletes választás, de bármelyik ünnepi asztal díszére válik…
Tesztelünk
Gedeon Birtok: Brut Pezsgő
2022.12.28. | Szabó Edit
A Gedeon Birtok fehér brut pezsgője lendületes, energikus ital. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a pezsgőkben a gyümölcsösséget keresik…
Iszunk
Az óriás és a törpe – champagne-bemutató Belbudán
2022.12.28. | Vargha Márk
Két francia pezsgőház, a Nicolas Feuillatte és a Thiénot mutatkozott be Budapesten. Az esemény Horkay Andrásnak köszönhetően nem csupán szórakoztató, de tanító jelle…
Tesztelünk
Taschner Bor- és Pezsgőház: Blanc de Blancs 2018
2022.12.27. | Szabó Edit
Taschner Kurt István chardonnay pezsgője izgalmas, elgondolkodtató ital. Emlékezetes pillanatokhoz ajánljuk…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Sparkling Sauvignon Blanc
2022.09.30. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria Sparkling Sauvignon Blanc-ja nyáridéző, kedves pezsgő. Jól behűtve tökéletes vendégváró ital, de a délutáni citromtorta mellé is ajánljuk…
Tesztelünk
Paulus Molnár Borház: Sauvignon Blanc extra dry 2020
2022.09.23. | Szabó Edit
A Paulus Molnár Borház Sauvignon Blanc extra dry pezsgője játszi könnyedséggel ejt rabul mindenkit, aki szereti a buborékos italokat. Könnyen érthető, jól iható, nincs olyan alkalom, am…