Beszélgetünk
A korrekt kávé titka: bab és víz
2021.10.09. | Juga Péter
Koós Máté autodidakta módon indult neki a kávés világ felfedezésének Miskolcon. A saját útját járva szerezte meg a szükséges tudást és felszerelést, ma pedig már Bab és Víz márkanév ala…
Vendégoldal
Jön a kávé napja!
2021.09.27. | Borsmenta
Számos országban szeptember végén ünneplik a kávé világnapját. Október 3-án nálunk is hatalmas kávézóvá alakul a budapesti Akvárium Klub hallja, ahol a hazai pörkölők és baristák várják…
Vendégoldal
KávéBár Bazár 2020
2020.02.05. | Borsmenta
A hétvégén ismét megnyitja kapuit az ország legnagyobb kávébárja, a KávéBár Bazár. A fenntarthatóság, a csúcsminőség és a szakmai diverzitás jegyében szerveződő programot a Millenárison…
Vendégoldal
Jubilál a KávéBár Bazár
2019.02.06. | Borsmenta
Izgalmas kóstolókkal és bulihangulattal vár a hétvégén minden kávékedvelőt az idén tízéves KávéBár Bazár. A rendezvénynek február 9-10-én a Millenáris Park B csarnoka ad otthont…
Beszélgetünk
A jó kávé olyan, mint az élet: komplex és megfejthetetlen
2018.03.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Pálvölgyi Krisztiánnal
Basszusgitárosnak készült, de a szelek másfelé fújták. Barista lett, majd tréner, aztán megnyitotta a Mantra Cafét. Pálvölgyi Krisztián kreatívital-Európa-bajnokkal sok kávé mellett bes…
Iszunk
Hazai kávés körkép
2018.03.13. | Bőti László
Lezajlott az idei KávéBárBazár, az év egyik legsokoldalúbb gasztronómiai közönségtalálkozója. Feltérképeztük, hogyan működik a specialty világa vidéken, és annak is utánajártunk, mi a s…
Iszunk
Benéztünk a Filterybe
2018.02.23. | Bőti László
Kávét vagy teát? Nem kell előre eldöntened! A budapesti Lónyay utca legújabb helyének koncepciója meghökkentően újszerű, hasonlóval itthon még nemigen találkozhatott a közönség…
Iszunk
Újabb kör, itt a vég
2016.09.28. | Burai László
Egyszer minden túra véget ér, a negyedik részben mi is befejezzük a budapesti újhullámos kávémezőnyt bemutató sorozatunkat. Persze könnyen lehet, hogy hamarosan annyi új szereplő lép sz…
Iszunk
Harmadik etap
2016.09.21. | Burai László
Igazán szerencsések vagyunk, hiszen eddig tizenhárom kávézót jártunk be együtt, mégsem kell attól félni, hogy egyszer csak elfogynának. Ezúttal Budán is körülnézünk, így kiderül, hogy m…
Iszunk
Vissza a gyökerekhez!
2016.08.05. | Burai László
Sokat beszéltünk már a kávéról az elmúlt hetekben, lassan tisztul, hogy mi is az az újhullámos kávé. Írtunk a pörkölés fontosságáról, ennek kapcsán a feldolgozásról is esett pár szó. Ép…
Iszunk
Feketén-fehéren
2016.06.29. | Burai László
Van pár olyan kérdés, ami mintegy vallásos szinten megosztja a kávéfogyasztókat. Az egyik ilyen az arabica-robusta vita, de talán ennél is élesebb az ellentét, ha a specialty és a „komm…