Tesztelünk
Bakonyi Pincészet: PétNat Bio Olaszrizling-Királyleányka 2022
2024.02.05. | Szabó Edit
Bakonyi Péter elegáns pét-natja gyümölcsös ízvilággal hódít. Kedves, szerethető, bármilyen alkalomra tökéletes választás…
Tesztelünk
Sauska Pincészet Villány: Kadarka 2019
2024.01.10. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet kadarkája a híres villányi termőhely, az Ördögárok szőlőjéből készült, és fahordós érlelést is kapott. Intenzív kókuszillattal csábít, érdemes megkóstolni…
Beszélgetünk
Ünnepélyes fogadalmat tettem!
2023.12.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Tamással
Günzer Tamás lett 2023-ban az Év Bortermelője. A villányi borász büszke az elismerésre, és örül, hogy ezt a pillanatot az édesapja is megérhette. Szabó Edit a díjátadó után beszélgetett…
Iszunk
Karácsonyi kadarkateszt 2023
2023.12.13. | Szabó Edit
Hagyományos karácsony előtti kadarkatesztünkön 6 borvidék 17 borát kóstoltuk, és örömmel jelentjük, hogy volt minek örülni. A dobogóra Szekszárd és Eger került fel, de a többi borvidékr…
Tesztelünk
Rejiji Wines: Super Premium Villányi Franc 2017
2023.04.12. | Nádasi Eszter
A Rejiji Wines borának érett, gazdag ízeibe annyira beleszeretett a Borsmenta Kóstolóklub, hogy a cabernet franc fajtakóstoló egyik aranyérmesének választotta...
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Cabernet Franc 2020
2023.03.29. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet 2020-as Cabernet Franc bora jött, látott és győzött. Egyszerű szépsége mindenkit megbabonáz, talán még azokat is, akik különben nem rajonganak a villányi vörösborokér…
Tesztelünk
Ipacs Szabó Birtok: Nászút helyett 2019
2023.03.27. | Szabó Edit
Az Ipacs Szabó Birtok Nászút helyett nevű cabernet franc-ja igazi nagyvad. Kóstoljuk nagy pohárból, és ne sajnáljuk rá az időt!
Tesztelünk
Ruppert Borház: Villányi Franc 2018
2023.03.24. | Szabó Edit
A Ruppert Borház 2018-as cabernet franc-ja elsősorban azoknak fog tetszeni, akik szeretik a hordófűszerek ízét a borban. A diósviszlói ültetvény gondosan válogatott fürtjeiből készült c…
Tesztelünk
Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Villányi Franc 2018 – Hársos szelekció
2023.03.19. | Szabó Edit
Hogy a Csányi Pincészet 2018-as válogatás villányi franc-ja kiemelkedő tétel, azt több nemzetközi aranyérem is bizonyítja. Kedves, elegáns és harmonikus bor, érlelt sonkák mellé töltené…
Tesztelünk
Jackfall Bormanufaktúra: Cabernet Franc 2017
2023.03.17. | Szabó Edit
A Jackfall Bormanufaktúra 2017-es Cabernet Franc-ja egy szép évjárat szülötte. Céklás, vadhúsos ételekhez ajánljuk…
Tesztelünk
Heumann Pincészet: La Trinità Villányi Franc 2018
2023.03.10. | Szabó Edit
A Heumann Pincészet 2018-as évjáratú, La Trinità fantázianevű cabernet franc-ja hatalmas gazdagsággal mesél a fajtáról. Dús, gyümölcsös, csokoládés világa nagyon meggyőző, és még sok sz…
Iszunk
Rozét virág helyett? Miért ne!
2023.03.07. | Szabó Edit
Hogyan kerül a narancsvirág, a grépfrút, a fekete bors, a licsi és az erdei szamóca egyetlen mozdulattal egy pohárba? Úgy, hogy a Teleki Borcsalád 2022-es syrah rozéjával töltjük tele…
Iszunk
Franc & Franc kóstolónap 2022
2023.02.08. | Vargha Márk
A Franc & Franc konferencia másnapján minden évben kóstolónapra hívják a borkedvelőket a villányi borászok. A feladat egyszerű: szinte az összes piacon lévő villányi franc megkóstol…
Iszunk
Franc & Franc 2022
2023.02.01. | Vargha Márk
Ha november, akkor Villány, ott pedig Franc & Franc konferencia. A minden aspektust átfogó tanácskozást hetedszer rendezték meg. A helyszínen Vargha Márk járt, és nem távozott csaló…
Beszélgetünk
Bátran nézek előre
2022.12.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok…