Tesztelünk
Váli Péter Borászata: Budai Zöld 2020
2022.05.01. | Szabó Edit
A pincészet tulajdonosa, Váli Péter maga is nagy rajongója a budai zöld szőlőfajtának és a belőle készült bornak. Ő fröccsnek szereti a legjobban, szerintünk könnyű saláták kísérőjeként…
Tesztelünk
Folly Arborétum és Borászat: Budai Zöld 2020
2022.04.27. | Szabó Edit
A Folly Arborétum Budai Zöld borának címkéjén a platánkérgű diófenyő látható. Maga a bor izgalmas, üde ízvilágú, illik a tavaszi hangulathoz, a tavaszi ételekhez…
Tesztelünk
Békássy Borászat: Budai Zöld 2019
2022.04.22. | Szabó Edit
A Békássy Családi Borászat Budai Zöldje a fajta egyik klasszikus képviselője. Ideális fröccsbor, kitűnő társa a meleg tavaszi-nyári napoknak…
Iszunk
Badacsony ismét a New Yorkban járt
2022.04.12. | Szabó Edit
Badacsony végre visszatért a New Yorkba! Közel félszáz kiállító 160 különböző badacsonyi bora közül válogathatott, aki április 9-én ellátogatott a budapesti New York-palota Róma termébe…
Tesztelünk
HedoNick Pince: Burana 2020
2021.11.28. | Szabó Edit
A HedoNick Pince szürkebarátból készült, Burana névre keresztelt pét-natja igazi örömbor. Virgonc, életigenlő, csupa lendület. A nagy családi összejövetelek legjobb társa, készítői is i…
Iszunk
Madárlátta borok a Villa Sandahltól
2021.11.18. | Vargha Márk
A Villa Sandahl 2019-es évjáratbemutatója
A svéd testvérpár tulajdonában álló Villa Sandahl Borászat a 2019-es évjárat borainak kóstolójára hívta a közönséget, ám ennél jóval többet kaptunk…
Eszünk
5 korty, 5 falat az őshonosság jegyében
2021.10.15. | Szöllősi Edit
Az agrárium és az élelmiszeripar legismertebb seregszemléje, az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2021-ben borszemináriumokkal is várta a láto…
Tesztelünk
Borbély Családi Pincészet: Bóbita Gyöngyözőbor 2020
2021.08.26. | Szabó Edit
Kellemes, üde nyári bor. Húzzuk bele egy hűtőzsákba, és vigyük magunkkal a vízpartra, vagy hűtsük be jól, és tegyük vidámmá vele az esténket…
Beszélgetünk
Csodálatos országban élünk
2020.04.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Borbély Tamással
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Borbély Tamás, a badacsonyi Borbély Családi Pincészet borásza…
Tesztelünk
Éliás Birtok: Olaszrizling 2017
2020.04.29. | Szabó Edit
Ha ilyen volt az első, milyen lesz a többi? Az Éliás Birtok első olaszrizlingje igen jól sikerült, benne van minden, amiért egy badacsonyi bort szeretni tudunk. Télen-nyáron szezonja va…
Beszélgetünk
Ezt tanuljuk életünk végéig
2020.03.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legú…
Eszünk
A Hableány újraéledése Badacsonyban
2019.10.01. | Barossné Koós Andrea
Teljesült a régi álom: Badacsony szívében, a Hableány épületében kapott helyet a Laposa Családi birtok borászata, és a legendás étterem is újra várja a vendégeket…
Tesztelünk
Bencze Családi Birtok: Aries Rajnai Rizling 2015
2018.12.31. | Szabó Edit
Aki még soha nem kóstolt amforában érlelt rajnai rizlinget, annak itt a megfelelő alkalom. Érett, mély bor, a fajtára jellemző jegyekkel…
Iszunk
Kéknyelűvel szebb az élet!
2018.07.10. | Szabó Hajnalka
Kék palackba öltözött és egyre nagyobb népszerűségnek örvend Badacsony őshonos szőlőfajtájának karakteres bora, a kéknyelű. A nemrég lezajlott Kéknyelű Ízlelő izgalmas kalandot ígért a…
Tesztelünk
Laposa Birtok: Kőkövön 2016
2018.05.23. | Szabó Edit
Furmintimádók, figyelem: ez itt a fajta egy másik arca. Aki tudni akarja, mit jelent az ásványosság egy borban, kóstolja meg a Kőkövönt, és azonnal megérti…