Tesztelünk
Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020
2023.11.16. | Szabó Edit
Palkó Zsolt 2020-as hárslevelűje a termőhelyről szól. A badacsonyi borok szerelmeseinek ajánljuk…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Hárslevelű 2021
2023.11.09. | Szabó Edit
A Szászi Birtok 2021-es hárslevelűje üde gyümölcsösséggel csábít. Zöldséges, spárgás, csirkehúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Iszunk
PAP Wines és Pósta Borház kóstoló a Mitiszol?-ban
2023.10.28. | Nádasi Eszter
Szent György-hegyi vörösek, szekszárdi fehér cuvée, szürkebarát narancsbor és amforás kadarka – a fenntarthatóság elveit követő borászatok népszerű tételeivel ismerkedtünk. A felsorolás…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020
2023.07.12. | Nádasi Eszter
A Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje dobogós helyen végzett a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Borklubban is: az előbbin a legjobb száraz tétel címet nyerte el, az utób…
Tesztelünk
Borbély Családi Pincészet: Gyula Papa Rajnai rizling Selection 2019
2023.07.05. | Nádasi Eszter
A Borbély Családi Pincészet Gyula Papa nevű válogatása szép, érett rajnai rizling a Badacsonyi borvidékről: akácos, minerális és sárgabarackos. Érdemes hosszabban, vissza-visszatérve is…
Tesztelünk
Sabar Borház: Rajnai Rizling Hercegföld 2022
2023.05.17. | Szabó Edit
A Sabar Borház Hercegföld rajnai rizlingje friss, fiatalos és kirobbanóan gyümölcsös. A balatoni sült halak tökéletes kísérője…
Iszunk
Badacsony New Yorkban 2023
2023.05.05. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, óráról órára sűrűsödő tömeg, az asztalok mögött pedig mindenki ott van, aki számít – ez a Badacsony New Yorkban, a balatoni borok színvonalas seregszemléje. A Borsment…
Vendégoldal
Badacsony megint a New Yorkba megy!
2023.04.03. | Borsmenta
Ha április, akkor Badacsony New Yorkban! Az idén már tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a Badacsonyi borvidék ismert és kevésbé ismert szereplői, hogy legfrissebb boraikat bemutassá…
Tesztelünk
Szörényi Családi Pince: JF 2021
2023.03.02. | Szabó Edit
A Szörényi Családi Pince 2021-es JF fantázianevű borában a juhfark mellé negyedrésznyi chardonnay is került. A bor spontán erjedt és új fahordóban érlelődött. Halételek mellé ajánljuk……
Iszunk
Juhfarkteszt
2023.01.21. | Szabó Edit
A juhfark, Magyarország egyik legősibb szőlőfajtája mára újra reneszánszát éli. A Borsmenta juhfarktesztjén 10 pincészet 12 bora került a poharakba, és nem mind a Somlóról. Mutatjuk a l…
Iszunk
Egy este a Zeus Borbárban
2022.08.30. | Vargha Márk
Vargha Márk kollégánk nemrég Badacsonyban járt, és a Zeus Borbárba betérve nem mindennapi kóstoló részese lehetett. Íme a történet…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Sauvignon Blanc 2018
2022.07.31. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet 2018-as bora szépen mutatja, hogy milyen egy vulkáni talajon született sauvignon blanc. Ásványos világa, sós, gyógynövényes ízei miatt mindenképpen ételt kíván…
&nb…
Eszünk
Borvacsora a Tiliában
2022.07.03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóst…
Tesztelünk
Váli Péter Borászata: Kéknyelű 2020
2022.05.31. | Szabó Edit
Váli Péter Borászatának kéknyelűje a fajta egyik leghíresebb képviselője. Spontán erjed, hordóban érik és a bazaltkövek illatát hozza magával. Balatoni halak mellé illik leginkább…
&nb…
Tesztelünk
Földi Bálint: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.29. | Szabó Edit
Egy fiatal, elhivatott Szent György-hegyi borász szerelmi vallomása ez a bor. Mert Földi Bálint rajong a kéknyelűért, és ezt most meg is mutatja nekünk…