Vissza
Tesztelünk

Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017

Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017 című cikk borítóképe
2018. 12. 08. | Szabó Edit
A legbarátságosabb hazai rajnai rizling, amit valaha kóstoltunk. Azoknak is ajánljuk, akik soha nem találták rokonszenvesnek a fajtát…

A halvány szalmasárga színű bor illata kezdetben könnyed, fehér virágos, enyhén citrusos, de ahogyan szellőzik, jönnek a mélyebb, körtés, érett őszibarackos jegyek is a pohárból. A skálát érintésnyi zöldborsos fűszeresség és enyhe édesség teszi teljessé.

Kóstolva friss, lendületes, a savak markáns alapot adnak, de a kortyot szépen kerekíti a nem is alacsony maradékcukor-tartalom. Íze követi az illatot, de kevésbé sokszínű, kevésbé rétegzett. A körtés, őszibarackos, citrusos világ viszont megvan, és utóízben is megmarad.

Kifejezetten jól iható, barátságos rajnai, hűsítő a melegben, napfény a zordabb napokban. Nincs olyan alkalom, amikor ne esne jól belőle egy pohárral.

Megjegyzés: a bort a család legifjabb tagja, a szőlész-borász végzettségű Cseri Barnabás készítette, aki külföldi tapasztalatait sűrítette ebbe a rajnaiba. Ezért áll az ő beceneve a címkén.
2018. október 10-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Rajnai Rizling Barni
Termelő: Cseri Pince
Termőhely: Pannonhalmi borvidék
Évjárat: 2017
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% rajnai rizling
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: Artizan
Ára: Ft
A termelő weboldala: http://cseripince.hu

A pincészet elérhetőségei:
Cseri Pince – Cseri Norbert
Cím: 9082 Nyúl, Panoráma u. 7.
Tel.: +36 30 6905027
E-mail: cseripince@gmail.com

Fotó:
Vető Gábor