Vissza

Havas & Tímár Pincészet: Pinot Noir 2016

2019.03.27. | Szabó Edit
Szokatlan pinot noir, egy meleg ősz szülötte. Édesfűszeres, konyakmeggyes világa nagyon szerethető…


A halvány cseresznyepiros szín már utal a fajtára, de az illat még árulkodóbb. A málnás, meggyes, szilvás, édesfűszeres világ megtölti a poharat, nagyon szívesen időzünk vele.
 
Kóstolva selymes, érett és rendkívül ízgazdag. Az illatban meglévő gyümölcsök ízben is megjelennek, fahéjas fűszerességgel és az érettebb pinot noirokra jellemző konyakmeggyes aromatikával kiegészülve. A lendületes savaknak köszönhetően a korty üde, az egyensúly azonban billen az alkohol felé. Kissé alkoholos, érett gyümölcsös utóízzel búcsúzik.
 
Izgalmas bor, azoknak ajánljuk elsősorban, akik szeretik a meglepetéseket.
 
(85 pont)
 
2019. március 5-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Pinot Noir
Termőhely : Egri borvidék
Évjárat : 2016
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% pinot noir
Alkoholtartalom : 14.5%
Kapható : Monarchia Borbolt
Ára : 2990 Ft
Termelő : Havas & Tímár Pincészet
A termelő weboldala : http://havasestimar.hu/#kezdolap
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Havas & Tímár Pincészet – Havas Balázs és Tímár László
Cím: 3300 Eger, Kőporos tér 35/A
Tel.: +36 20 3344235 (Havas Balázs)
Tel.: +36 70 9401098 (Tímár László)
E-mail: havastimar@gmail.com
 

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (68) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (265) borász (32) borászok borásza (5) borbár (27) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (90) bortúra (21) borvacsora (14) borverseny (14) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (187) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (13) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (34) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (124) etyek (11) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (100) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (6) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (48) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (7) somló (11) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) tállya (7) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (7) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (108) tokaj-hegyalja (66) tokaji aszú (29) tudnivalok (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (9) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (5) zöld veltelíni (4)