Vissza
Tesztelünk

Homola Pincészet: Kékfrankos 2016

Homola Pincészet: Kékfrankos 2016 című cikk borítóképe
2018. 11. 01. | Szabó Edit
Az elegáns kékfrankosok iskolapéldája. Hűvös, kissé tartózkodó, kissé titokzatos, de annál izgalmasabb…

A színe halványrubin, majdnem kadarkásan világos.

Az illat kristálytiszta, barátságos, gyümölcsös és fűszeres egyszerre, de cseppet sem tolakodó, ellenkezőleg. A cseresznyés, ribizlis, málnás, érett meggyes karaktert finoman kíséri egy kedves, édes, vaníliás, szegfűszeges fűszeresség.

Kóstolva is visszafogott, nagyon tiszta, harmonikus. Az illatban ígért aromatika ízben is megjelenik, a cseresznyés, meggyes, ribizlis gyümölcsösség egészen a hosszú utóíz végéig megmarad, az édes fűszeres világgal kiegészülve. A szerkezet arányos, karcsú és feszes, az alkoholtartalom mértéktartó. Az egyik legelegánsabb kékfrankos, amivel valaha találkoztunk. Nagy kár, hogy az évjáratra jellemző, túlzottan markáns savak miatt egy árnyalattal több a fanyarság benne a jólesőnél.

2018. október 30-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Kékfrankos
Termelő: Homola Pincészet
Termőhely: Balatonfüred–Csopaki borvidék
Évjárat: 2016
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kékfrankos
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: Bortársaság
Ára: 3750 Ft
A termelő weboldala: http://homolapinceszet.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Homola Pincészet – Zsandár Tamás birtokvezető
Cím: 8229 Paloznak, Vincellér utca 0534. hrsz.
Tel.: +36 20 940 2872
E-mail: tamas.zsandar@homolapinceszet.hu, ertekesites@homolapinceszet.hu

Fotó:
Vető Gábor