Mikóczi Pincészet: Merlot 2012

2020.02.01. | Szabó Edit
Ha van tipikus szivarbor, a Mikóczi Pincészet 2012-es szekszárdi merlot-ja egyértelműen az. Az érlelt borok kedvelőinek ajánljuk…

A bor közepes rubinszínében gránátos reflexek csillannak. Illata érett, már nem fejlődik, a földes, bőrös, szivardobozra emlékeztető tercier jegyeket némi zöldesség kíséri.

A korty telt, krémes textúrájú, sima, kifejezetten kellemes. Ízében az illatban is ígért tercier aromatika jelenik meg: gomba, avar, édesfűszerek, bőr, dohány, csokoládé, szivar. Utóíze közepesen hosszú, dohányos, narancsvirágos.

Méltósággal megöregedett merlot, nagyon szép érlelési jegyekkel. Ha van belőle, nyissuk ki, most még szeretni fogjuk, de sokáig már ne tartogassuk.

(84 pont)
2019. november 19-én kóstoltuk.

Köszönjük a Borirodának, hogy befogadja a Borsmenta sajtókóstolóit!
 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Merlot
Termőhely : Szekszárdi borvidék
Évjárat : 2012
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% merlot
Alkoholtartalom : 13%
Kapható : Ab Ovo Borkereskedés
Ára : 3550 Ft
Termelő : Mikóczi Pincészet
A termelő weboldala : http://mikoczi.hu/
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Mikóczi Pincészet – Mikóczi Attila
Cím: 7149 Báta, Fő út 94.
Tel.: +36 30 351 2020
E-mail: mikocziattila1@gmail.com
 

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (69) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (14) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (266) borász (32) borászok borásza (5) borbár (28) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (11) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (25) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (90) bortúra (22) borvacsora (14) borverseny (14) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (191) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (13) csirke (6) csokoládé (10) cukrászda (11) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (75) eger (34) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (126) etyek (11) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (54) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (102) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (7) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (49) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (7) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (8) somló (11) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) tállya (9) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (7) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (111) tokaj-hegyalja (70) tokaji aszú (29) tudnivalok (4) túra (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (10) villány (8) villányi borvidék (40) vörösbor (34) vylyan (11) zenit (5) zöld veltelíni (4)