Itt az első adventi hétvége
A sok eső után végre igazi, napsütéses, kellemesen hideg decemberi hétvége áll előttünk. Igazán meghozza a hangulatunkat a karácsonyi készülődéshez. Aki szeretne valami új menüvel előrukkolni a karácsonyi vacsorán, az a hétvégén több workshop kínálatából is választhat. De megnyitottak a karácsonyi vásárok is, ahol beszerezhetjük az ajándékokat, és megleshetjük a Mikulást. Ám ha kezdetnek csak belső békét keresünk, akkor a teatanfolyam a nekünk való program.
Borleckék – Egyéjszakás kaland Mádon– december 1., Mád
Kövek, aszú, Rákóczi, puttony, gönci hordó, furmint, hárslevelű, kövérszőlő, botrytis – hogyan kapcsolódnak ezek a szavak Tokajhoz? Aki részt vesz a Wine a'More Utazás rendezvényén, az megtudhatja! Advent első hétvégéjét most a borok királyával és udvartartásával köszönthetjük!
Szállás a Demetervin Birtokközpontban, ebéd azAnyukám Mondta Étteremben, kóstolók:Holdvölgy ExperienceésDemetervin Pincészet, vacsoraopció:Gusteau Kulináris Élményműhely, további opcionális programok:Borecet Művek,Helia-D Herba-kastély
További InformációkITT
Karácsonyi vegán süti- és ételkészítő tanfolyam– december 1., Sopron
Sopronban is gondolnak az egészséges, környezettudatos életmódot folytatókra. A Levendula Kézműves Fagylaltozó a Várkerületen segít, hogy változatos, vegán fogásokkal kedveskedhessünk szeretteinknek az ünnepek alatt. Az ételek glutén- és laktózmentesen, hőkezelés nélkül, csak növényi alapanyagok felhasználásával készülnek!
Egy csoportban húsz főt tudnak fogadni, túljelentkezés esetén a workshopot másnap ismétlik!
Az ételek, amiknek a készítését elsajátíthatjuk:
Narancsos sütőtökkrémleves
Bazsalikomos sajtgolyók salátával
Töltött káposzta élő kenyérrel
Bejgli
Karácsonyi diótorta
Kandírozott narancsos csokitorta
További információk:ITT
Kiskertpiac – zöld Ünnep– december 2., Budapest
Minden érdeklődőt vár a városi kertészek, a virágok, a gasztronómia, a természetes dizájn és a kencék rajongóinak piaca. Aki szeretne decemberben is virágosan, zölden igazán ünnepi hangulatba kerülni, annak ez a legmegfelelőbb program a hétvégére. A Bazsalikomos kert például helyben megvásárolható teakeverékkel, sóvirágokkal, lekvárokkal és bazsalikomos pesztókkal készül a rendezvényre, de olyan újdonságok is lesznek, mint a Karácsonyi tea és a workshop voucher.
További információkITT
Teaműhely – teáról az alapoktól– december 4., Budapest
A teaműhely keretében a résztvevők aktívan ismerkedhetnek meg a világ teáival, azok származásával. Tanulhatunk az alapvető teafajtákról, feldolgozási módjaikról, elkészítésükről, a mindennapi teázáshoz szükséges eszközökről.
Amiről szó lesz:
A leghíresebb teatermelő területek
A teanövény jellemzői
A tea fajtái, feldolgozásuk, oxidációs szintjük
A teakészítés lépései, vízhőfok, áztatási idők, eszközök
Mire figyeljünk az ízeken túl, a teakóstolás mikéntje
A teák élettani hatásai
A tea tárolásának, eltarthatóságának tudnivalói
Amiket kóstolhatunk:
négy különböző tea, a vendégek hangulatához igazítva
frissítő fekete vagy fehér tea
valamilyen izgalmas wulong tea
idős teafák leveleiből készült tea
puer tea
További információkITT
Karácsonyi illatvacsora– december 6., Budapest
Aki egy könnyed és formabontó karácsonyi vacsorára vágyik, az most olyan ünnepi fogásokkal lepheti meg szeretteit, mely után megnyalják mind a tíz ujjukat.Ebben az illatvacsora mestere, Bíró Botond Boldizsár lesz segítségünkre.
Előétel: Lazactatár avokádóval és parmezáncsipsszel
Leves: Tokaji borleves vaníliás felhővel
Főétel: Göngyölt tőkehal kelkáposztával – sütőtökpüré mandarinnal és tintahalas piskóta
Desszert: Tarte au chocolat tonkababbal, kakaóbabtörettel és zöldpisztáciás körtehabbal
További információkITT
Derűs hétvégét mindenkinek!