Főzzünk magunknak - első a belső!
Másfél éve adtunk hírt az ajkai „konyhaterápiáról”. A program azóta is rendületlenül működik. Sőt.
„Gyúrni, vágni, szeletelni, szitálni, kést használni. Ami nekünk teljesen mindennapos és természetes, az itt jóval lassabban történik. Persze ez nem nagyüzemi konyha, senki sem rohan sehová” – fogalmaztam annak idején.
Amikor először írtam a sérült felnőttek nappali foglalkoztatását vállaló Molnár Gábor Műhelyalapítványnál végzett munkáról, a közös főzésekről, még nem sejtettem, hogy az elvetett magok milyen szép gyümölcsöt hoznak majd.
Amit akkor konyhaterápiának neveztünk el, ma is halad tovább, és megszületett az alapítvány saját készítésű szakácskönyve: „Főzzünk magunknak – avagy első a belső!”
Az önállóság többé-kevésbé mindenkinek komoly kihívás, de egy sérült ember számára nehéz harc. Ezért fontos, hogy ezen a hepehupás úton minden lehetséges támogatást megadjunk az érintetteknek.
A könyv tíz menüsor elkészítését mutatja be lépésről lépésre, a levestől a desszertig. Az első oldalakon konyhai jótanácsokat, eszközleírásokat, mértékegység-táblázatokat találunk. A munkafolyamatok bemutatása aztán képről képre, kellő részletességgel sorolja a teendőket, mutatja az irányt. A felhasználó minden segítséget megkap ahhoz, hogy akár a nulláról indulva is elsajátítsa a fogásokat, és sikerélményt szerezzen magának.
A táplálkozás mindennek a motorja, az önállóság pedig a kereke.
A Főzzünk magunknak olyan könyv, amely bátran ajánlható bárkinek, aki szeretne egy jó korhelylevest, húsos palacsintát vagy mákos gubát letenni az asztalra.
A szakácskönyv megvásárlásával nem mellesleg az alapítvány munkáját is segítjük.
Ára 3000 Ft + postaköltség, megrendelhető: mgma.ajka@gmail.com
Ne feledjétek: első a belső!