2018.11.28. | Borsmenta
December 9-én pezsgő hangulattal vár mindenkit a VinCE Champagne a Holdon. A bohém gasztrobuli alkalmából húsznál is több champagne-ház italait tesztelhetjük, finom falatok kíséretében Budapesten, a Belvárosi Piacon…
December 9-én őrült hangulatba kerül a budapesti Belvárosi Piac, lánykori nevén a Hold utcai vásárcsarnok. A vasárnap délutánba nyúló villásreggelire a pezsgők, pontosabban a champagne-ok és az ínyenc falatok rajongóit várják. Most kiderül, ki olyan bátor, hogy szablyával csapja le egy pezsgőspalack „fejét”, és ki olyan kifinomult, hogy reggelire osztrigát, kaviárt vagy szarvasgombát kóstolgasson a nem mindennapi italok mellé.
A nagy napra természetesen a piac emblematikus éttermei is alkalomhoz illő menüvel készülnek, és mindegyiküknél egy-egy nagy múltú champagne-ház vendégeskedik majd.
A Stand 25-ben Széll Tamás és Szulló Szabina, a MoszkvaTérben Nyíri Szása várja majd a vendégeket, a Lakatos Műhelyben Lakatos Márkkal, a Steamboo-ban Szabó Győzővel koccinthatunk, Bíró Lajos pedig nem csupán a Séf utcája és a Buja Disznó(k) kínálatát hangolja pezsgőre, de erre a napra időzítette vadonatúj pezsgőbárja, a Champoint a 4 majomhoz megnyitását is.
És még nincs vége! Új szereplő a történetben Anatoli Belov az izgalmas és extravagáns kanadai séf a Husikám élén, kíváncsiak vagyunk, ő vajon mivel készül. A Kandalló Market a champagne-hoz illő burgert kínál, s a Haxen Market tradicionális ízei és közösségi asztalai már érkezéskor nagyon csábítóak lesznek. A földszinti részt erősíti a Vörös Homár gasztrobárja, ahol az osztrigák mellett izgalmas tengeri ételek is rendelhetők.
A délutánba nyúló brunchon rengeteg finomság készül a különböző Benedictektől kezdve a Séf párizsis szendvicséig. Lesz töltött tintahal, gambas pil pil, lazacok, garnélák, mangalica, kacsa hidegen-melegen, quiche, burger, tonkatsu, ceviche és számos izgalmas fogás, amit kifejezetten erre az alkalomra, a buborékok kísérőjeként álmodtak meg a séfek.
Egy ízig-vérig hedonista rendezvényen persze az sem mindegy, hogy milyen kávét kortyolgatunk. A By Beans üzletében a világ legjobb termőhelyeiről érkező babok főzetét készítik nekünk, de ha egész nap csak pezsgőznénk, akkor a földszinti közösségi piac helyén kialakított Champagne-korzó a nekünk való hely. Az ismert nevek és a hazai piac új szereplői egyaránt megtalálhatóak lesznek a választékban.
És ha nem csupán a „súlyemelésben” jeleskednénk, a Sommelier’s Choice program keretében szert tehetünk egy kis elméleti tudásra. A laza hangvételű minielőadásokon a borok és a champagne-ok világában jártas szakemberek mesélnek majd nekünk, természetesen pezsgőspohárral a kézben. A jó hangulatról a balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf gondoskodik.
Jegyinformáció és részletes tájékoztatás ITT!
És íme a nagyon komoly champagne-választék: Alfred Gratien, Ayala, Bollinger, Charles Heidsieck, Delamotte, Dom Pérignon, Duval-Leroy, Pierre Gimonnet, Jacquart, Laurent-Perrier, Louis Roederer, Mandois, Moёt & Chandon, MUMM, Palmer & Co., Paul Bara, Piper-Heidsieck, Pol Roger, Pommery, Salon, Taittinger, Veuve Clicquot.
Hát… Jó kis buli lesz!
Fotó:
facebook