Találatok száma: 2621
Tesztelünk

Mészáros Pál Borház és Pince: Grandiózus Malbec 2022
2025. 11. 07. | Nádasi Eszter
A malbec fajtajegyei szépen megjelennek ebben a 2022-es évjáratú, Grandiózus nevű tételben, amely a szekszárdi Mészáros Borházban készült…
Főzünk

Havasi joghurtos csirkeleves – tavuklu yayla çorbası
2025. 11. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 88. rész
Egy tál meleg ölelés – mondja Nagyillés János a havasi joghurtos csirkelevesről, melynek receptjét most mi is megkaptuk tőle a Török örömök sorozat 88. részében. Főzésre fel, ölelünk mindenkit!
Tesztelünk

REGE Birtok: Egri Viognier Grand Superior Síkhegy 2022
2025. 11. 05. | Nádasi Eszter
A REGE Birtokon három évvel ezelőtt készült el ez a fűszeresen gyümölcsös viognier. Tölgyfa hordós érlelést kapott, a borászat grand superior termékcsaládját képviseli…
Vendégoldal

Egy év Katával
2025. 11. 04. | Szabó Edit és Zsirai Kata
2024. november 5-én indult, és 2025. október 28-án ért véget a Katanapló a borsmenta.hu hasábjain. Az eltelt idő alatt Zsirai Kata mádi borász az életünk részévé vált, szerettük a vele töltött időt. Íme egy kis visszatekintés, mi is történt 52 hét alatt…
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Tempranillo 2022
2025. 11. 02. | Nádasi Eszter
Ezt a tempranillót leginkább az összhang jellemzi: ízben, illatban, a gyümölcsös és hordós jegyekben, a savakban és a tanninokban egyaránt. A Villányi borvidéken, Gere Attila Pincészetében készült 2022-ben…
Eszünk

Mint egy nagy séfasztal
2025. 11. 01. | Szabó Edit
A székesfehérvári Séf 921 Kitchen lakásétteremben az ételek a vendégek szeme láttára öltenek végleges formát, és Spekker Krisztián séf szívesen mesél. Nem csoda, hogy magabiztosan vezetik a Fejér megyei éttermek top 10-es listáját…
Vendégoldal

Borászok összefogása a Nivegy-völgyben
2025. 10. 31. | Borsmenta
Egy derűs októberi hétvégén Borpikniket rendeztek a helyi borászok a Nivegy-völgyben. A rendezvényen több mint 300 vendég ünnepelte az összefogás erejét és az új, közös bor megszületését…
Főzünk

„Vattapuha” török pogácsa – pamuk poğaça
2025. 10. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 87. rész
Ki hitte volna, hogy kedvenc sós süteményünket, a pogácsát a török gasztronómia is jól ismeri! Na de melyik volt előbb? Nagyillés János nemcsak a receptet, hanem a történetet is elmeséli a Török örömök sorozat 87. részében…
Tesztelünk

Bodri Pincészet: mal Szekszárdi Malbec 2023
2025. 10. 29. | Szabó Edit
A Bodri Pincészet mal fantázianevű 2023-as malbec-je kedves nyári vörös, filigrán testtel, szerethető gyümölcsösséggel. Gombapörkölthöz, resztelt májhoz, tatárbifsztekhez ajánljuk…
Vendégoldal

Itt a vége, fuss el véle!
2025. 10. 28. | Zsirai Kata
Katanapló 25. rész
Zsirai Kata naplója a befejező részhez érkezett, és most az is kiderül, hogy a mádi borászlány kinek adja át a stafétát. Íme a Katanapló utolsó, 25. része. Fogadjátok szeretettel!
Tesztelünk

Sol Montis Borászat: Viognier 2023
2025. 10. 26. | Nádasi Eszter
A Sol Montis Borászat 2023-as Viognier tétele a Mátrai borvidéken termett: könnyed, élénk és sokat felsorakoztat a fajtára jellemző aromák közül…
Főzünk

Adanai kalapos padlizsán – Adana usulü baş kavurması
2025. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 86. rész
A török konyha imádja a padlizsánt! Jöjjön most egy húsmentes egytálétel, az adanai kalapos padlizsán receptje Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 86. részében…
Tesztelünk

Szende Pince: Kis Szende 2022
2025. 10. 22. | Szabó Edit
A Szende Pince 2022-es Kis Szende feliratú palackja egy itthon ritka, spanyol szőlőfajta, a grenache borát rejti. Telt és gazdag, mégis könnyen iható; vadhúsokhoz, gombás ételekhez ajánljuk…
Iszunk

Bazalton hízott pufi borok
2025. 10. 21. | Vargha Márk
A 20 éves Villa Sandahl
Borús ég a Duna felett, ám derű a szépen megterített asztaloknál: a Spoon étteremhajón tartotta jubileumi portfóliókóstolóját a badacsonyi Villa Sandahl borászat…
Tesztelünk

REGE Birtok: Sangiovese 2021
2025. 10. 19. | Szabó Edit
Az egri Sík-hegy-dűlő sangiovese szőlőjéből készült bort első töltésű fahordókban érlelték, és egy kellemesen füstös, csokis, szedres ízvilágú vörösbort kaptak eredményül. A REGE Birtok 2021-es Sangiovese bora érlelt olasz sonkák mellé kiváló…