Eszünk

Viszlát, Cupákos, szia, Dobka!

2020.06.19. | Szabó Edit
A név és a stílus változott, de a csapat a régi. Kellemes bisztróhangulattal, színvonalas ételekkel várja vendégeit a Cupákos helyén Tasnádi Ákos új étterme, a Dobka…  
Beszélgetünk

Furcsa lesz ez a nyár

2020.05.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Szilveszterrel
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. Úgy tűnik, a győri La Maréda Étteremben sem telnek tétlen…
Eszünk

A Four Bites karanténmenüje

2020.04.30. | Klich Zsuzsa
Négy lelkes fiatal három éve egészséges falatkákra hangolt cateringcéget alapított. Ment is az üzlet, de most, hogy nincsenek rendezvények, ők is ételkiszállításba kezdtek. Klich Zsuzsa…
Eszünk

Házhoz jön a Központ Deli!

2020.04.07. | Szabó Edit
Imádunk főzni, de időnként jólesik, ha ezt valaki megteszi helyettünk. Máskor étterembe mennénk, de most olyan időket élünk, hogy az étterem jön hozzánk. Kipróbáltuk a Központ Deli főzt…
Eszünk

Aum Natural

2020.03.13. | Vargha Márk
Úgy tűnik, a Varga Dániel-Nyikita Szuharev páros eléggé verhetetlen. Ellátogattunk a nemrég nyílt Aum Natural ázsiai fúziós étterembe, és szemünk-szánk elállt a csodálkozástól…  
Eszünk

Élet az Aranyosidombon

2020.01.30. | Szabó Edit
„Tanyánktól az asztalig” – olvassuk a szlogent a poroszlói Aranyosidombi Udvarház étlapján, és hogy ez mennyire igaz, arról bárki meggyőződhet, aki egy derűs hétvégén ellátogat a Tisza-…
Eszünk

Túrázz, hüttézz Ürömön!

2020.01.17. | Szabó Edit
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli…
Eszünk

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből

2020.01.08. | Szabó Edit
Tematikus vacsorák, fesztiválok, különleges gasztronómiai események, jól bevált és frissen nyitott éttermek egyaránt szerepeltek az „Eszünk” rovat 2019-es témái között. De vajon melyek…
Eszünk

Duna-ági romantika

2019.12.20. | Barossné Koós Andrea
Laposa borvacsorával avatott új séfet a Duna Garden Hotel és Étterem. Elek Richárd menüsora könnyed, fantáziadús és izgalmas volt – ahogyan azt tőle már korábban is megszokhattuk…
Beszélgetünk

A Halkakasban találtam magamra

2019.12.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyu…
Beszélgetünk

Legközelebb tökfőzeléket készítek

2019.11.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Otto…
Beszélgetünk

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez

2019.11.23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval
Új olasz séffel erősödik a Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo Torinóban született, több olasz luxushotel konyháján edződött, majd Londonban futott be komoly szakmai…
Eszünk

Ízutazás koktélokkal a Sociétében

2019.10.29. | Barossné Koós Andrea
Hogy milyen érzés egyetlen este alatt bejárni a fél világot úgy, hogy az ember közben el sem mozdul az asztala mellől? Aki részt vett a Société vacsoráján, már tudja. Aki nem volt ott,…
Eszünk

Desszerthez sört? Miért ne!

2019.10.09. | Csepe Erika
Nyílt egy hely Budán, ahol éppoly könnyedén ajánlanak bort a céklás rizottónkhoz, mint sört a csokoládés szuflénkhoz. A Corvin Gastropub sok meglepetést tartogat, érdemes betérni…  …
Eszünk

A Hableány újraéledése Badacsonyban

2019.10.01. | Barossné Koós Andrea
Teljesült a régi álom: Badacsony szívében, a Hableány épületében kapott helyet a Laposa Családi birtok borászata, és a legendás étterem is újra várja a vendégeket…  

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (60) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (19) bio (12) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (262) borász (28) borászok borásza (4) borbár (24) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (21) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (7) borteszt (88) bortúra (16) borvacsora (13) borverseny (12) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (182) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (32) egészséges (5) erdőbénye (5) étterem (119) etyek (8) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (92) iszunk (4) kadarka (13) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (4) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (35) merlot (12) michelin-csillag (7) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (10) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (13) olaszrizling (21) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (44) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (127) rosalia (5) rozé (27) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (6) somló (10) sommelier (8) soproni borvidék (12) sör (38) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (10) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (10) tállya (7) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (8) tokaj (104) tokaj-hegyalja (62) tokaji aszú (27) tudnivalok (4) utazás (18) vacsora (9) verseny (9) villány (6) villányi borvidék (38) vörösbor (34) vylyan (9) zenit (4) zöld veltelíni (4)