Séfet újít a Kreinbacher Birtok!

2019.08.06. | Borsmenta
Langer Gábor executive chef tizenkét éves tapasztalatát, valamint Brightonban és Dublinban megszerzett nemzetközi szemléletét hozta magával a somlói birtokra. Mostantól az ő főztjét kóstolhatjuk Kreinbacherék borai mellé…
 


A Kreinbacher Birtok új séfje az ízélményt és a jól eltalált arányokat állítja középpontba a tálakon, míg az összetevők száma redukált. Az összkép így kifinomult, kerüli a túlzásokat, mégis minden fogásban felfedezhető egy olyan részlet, ami jó eséllyel elgondolkodtatja a vendéget.
 
Ezt a modern, szinte minimálmegközelítést a különböző konyhák, hozzávalók és technológiák fúziója teszi színessé. Langer Gábor ugyanis eddigi karrierállomásai során sokféle konyhát megismert, dolgozott egy komoly presztízsű dublini ötcsillagos hotelben és fine dining éttermekben, de a vidéki gasztronómia is közel áll hozzá. Somlóra érkezve az eddigi tudásából és tapasztalataiból született meg az ételein markánsan érezhető stílus. Az étlap sokféle hatást tükröz, a magyar konyha érezhetően hangsúlyos, a fogások pedig közérthetőek.



A koncepció része, hogy az új executive chef ételsorához pezsgő- és borpárokat ajánlanak a vendégeknek, és a pezsgővel kísért reggeli is megújult. Az elmúlt hónapok munkája során frissült a konyhai csapat is. Langer Gábor nagyon bizakodó: „Ideális helyzet, hogy az évek óta itt dolgozó kollégák mellett új, nemzetközi tapasztalatokkal érkező csapattagokra is építhetek, és már most büszke vagyok, hogy egy ilyen team könnyíti meg a munkámat.
 
 
Borturizmus stílusosan


 
A legtöbb vendéget jelenleg a Kreinbacher tradicionális pezsgői és borai hozzák el a somlói birtokhoz, míg a stílusra érzékeny közönség számára vonzó a modern építészet és az enteriőr is. A cél az, hogy a gasztronómia ugyanolyan erős hívószó legyen, mint a borturizmus és a dizájn. Talán még rendhagyónak hangzik egy à la carte ebéd vagy vacsora a Somló hegy lábánál, de a Balaton-felividék, az északi part vagy épp Veszprém közelsége mind emellett szól.
 
A Kreinbacher népszerű birtoklátogatási és kóstolóprogramja hétvégente előzetes bejelentkezéssel több időpontban is elérhető, így a gasztronómiai túra akár egy teljes napra is elég élményt kínál. Ha valaki szeretne estébe nyúlóan kóstolni, és szívesen a birtokon éjszakázna, arra is van mód, a szállást azonban a hétvégi napokra érdemes több hétre előre lefoglalni. Hétköznapokon egyelőre még könnyebb szabad szobákat találni, a foglalás mindenképpen ajánlott.
 
Langer Gábor executive chefről


 
Langer Gábor meredek fordulattal váltott a pénzügyi vonalról a főzésre (ezzel együtt a főiskolán a kereskedelmiről a vendéglátóipari szakra), majd a lendületes brightoni kezdés és a szakmai alapok megszerzése után a következő évek a fejlődésről és a tapasztalatszerzésről szóltak.
Dublinban, a fine dining világában töltött intenzív hónapok után a komoly presztízsű Four Seasons***** konyháján járta végig a különböző pályákat, mindig újat tanulva. Ugyanitt sous chefként a szervezőkészség vagy a multikulturális csapattal való kommunikáció is beépült az erősségei közé, a rendszerszemléletét és a precizitást már korábban megalapozta az egyik hazai ötcsillagosnál.


 
A visszatérés és a Babel után a Jankovich Kúriánál érzett rá igazán a vidéki közegre. A környék nyugalma és hangulata, a természet közelsége olyan azonosulási pontok, amelyeket Somlón is elsőre vonzónak talált.


Kapcsolódó írásaink:
Kifinomultság és elegancia - Beszélgetés Christian Forget-val
Kreinbacher-pezsgő a világ legjobbjai között!
Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő
Jól szerepeltek a magyar borok Londonban
 

 


 
:
Fotó:
Szendeff Lőrinc

Kapcsolódó hírek

címkék

badacsony (9) balaton (52) bikavér (13) bio (6) bocuse d'or (9) bor (247) borbár (21) borfesztivál (19) bori mami (5) borkorcsolya (18) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (13) bortúra (11) borvacsora (9) borverseny (10) bott pince (24) bottszerda (21) budapest (153) cava (7) CEWI (10) csirke (5) csokoládé (7) cukrászda (11) demeter zoltan (4) édes (39) édes szamorodni (4) eger (24) étterem (102) etyek (8) etyeki kúria (6) fesztivál (23) franc&franc (4) furmint (43) furmint február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (8) heimann (4) húsvét (7) interjú (51) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (6) kéknyelű (5) koktél (8) kóstoló (52) kovács nimród winery (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (5) kunsági borvidék (4) london (7) mád (10) magnamátra (10) mátra (24) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (8) nyár (8) nyaralás (4) olaszország (9) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pécs (7) pezsgő (37) piac (13) pinot noir (7) portugália (5) programajanló (26) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (78) rozé (21) saláta (4) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (7) sör (37) sós (38) spanyolország (5) specialty kávé (8) st andrea (6) sütemény (17) süti (12) svét (11) szekszárd (17) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (8) tállya (4) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) tészta (4) tokaj (78) tokaj-hegyalja (33) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (6) verseny (9) villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7)