Vissza

Egy lépéssel közelebb az éghez

2017.07.25. | Raab Zsuzsanna
Akadnak pillanatok az életben, amikor az ember szeretné különlegesnek érezni magát… Az Alpár Ignác tervezte egykori Tőzsdepalota tetején, az újonnan nyílt St. Andrea Wine & Skybarban koktélozva erre bőven adott a lehetőség…

A St. Andrea Wine & Skybar lehetne a világ bármely csillogó nagyvárosában, de mi örülünk, hogy a pazar tetőteraszokról a mi Citadellánkat, a Duna-partot és a Bazilikát látni. Budapest gasztronómiai palettája nemrégiben egy exkluzív hellyel gazdagodott, amit mi is meglátogattunk.

A Váci utca 1. szám alatti szemet gyönyörködtető műemléképület a Világörökség része. A bárba lifttel megyünk fel, ami már önmagában is a szokásostól eltérő élmény! Elegáns, tágas, letisztult térbe érkezünk, ahol a kilátás valóban elképesztő, azonnal magával ragad minket.



A Michelin-ajánlású St. Andrea Wine & Gourmet Bar után megnyílt Skybar igen kifinomult, minden tekintetben a minőséget előtérbe helyező élményt kínál vendégeinek. Megtaláljuk itt az egri St. Andrea Pincészet legkiválóbb borait, ám figyelmünket sokkal inkább a bármixerek látványos munkája köti le. Rengeteg koktél, meggyőző profizmus… Figyelemreméltó, közel 180 tételes italkínálatával a Skybar egyértelműen a magas szintű bárkultúrát képviseli.



Minket persze az is érdekelt, hogy vajon az italok mellé milyen ételeket fogyaszthatunk. A Skybar executive séfje a Gourmet Barból már jól ismert Barna Ádám, aki Balog Elenával közösen kínálja a bárfogásokat. Mivel ez nem étterem, ezért előételméretnyi mennyiségekre gondoljunk, olyanokra, amelyek teljessé tehetik az italélményt. Szerintünk 3-4 adag tesz ki nagyjából egy elégséges vacsoraadagot, de ide a vendégek elsősorban úgysem vacsorázni jönnek.



A Gourmet Bar és a Skybar tökéletesen kiegészíti egymást: mivel térben sincsenek távol egymástól, a Gourmet Barban megvacsorázva átruccanhatunk ide koktélozni, és így egy teljes estés St. Andrea-programban lehet részünk.



Barna Ádám barfoodkínálatát kóstolva az az érzésünk, hogy egy világ körüli utazáson veszünk részt. Fantáziadús, ugyanakkor harmonikus ízeket kapunk, különlegesen szép tányérokon.



A lazacpisztráng, kalamansi, retek összeállítás ízében Japánt idézi, míg a kecskesajt, málnapor extrém párosa mediterrán fogás. A dry aged marhatatár, homár bisque krémes, a kacsamáj „maxi king” csokoládéba burkolt játékos falat. Kedvencünk mégis az uborka, maracuja, szecsuáni bors hármasából született ételköltemény, amely ugyan desszertként érkezik, de nem édes, hanem kirobbanóan friss és üdítő.



A St. Andrea Wine & Sky bar minden tekintetben az eget célozza meg. Kiváló italaival és világra nyitott konyhájával bárkit lenyűgözhet, aki emlékezetessé akarja tenni az estéjét.
Fotó:
Bárdosi Márk

bornaptár.hu
A boros eseményajánló

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (71) balatonfüred csopaki borvidék (9) beszélgetünk (16) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (270) borász (33) borászok borásza (5) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (27) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (99) bortúra (24) borvacsora (14) borverseny (15) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (192) cabernet franc (8) cava (7) CEWI (13) csirke (6) csokoládé (11) cukrászda (11) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (75) eger (35) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (126) etyek (11) etyek budai borvidék (4) etyeki kúria (9) fehérbor (20) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (56) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (105) iszunk (5) kadarka (15) káli-medence (5) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (12) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (4) kunsági borvidék (7) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (38) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (11) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (51) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (130) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (8) somló (13) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (8) super 12 (4) sütemény (29) süti (15) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (33) szekszárd (28) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) tállya (10) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (8) tesztelünk (9) tokaj (111) tokaj-hegyalja (71) tokaji aszú (29) tudnivalok (4) túra (4) utazás (22) utazunk (6) vacsora (9) verseny (10) villány (8) villányi borvidék (42) vörösbor (38) vylyan (11) zenit (5) zöld veltelíni (4)