Főzünk
Nagyi túrós kiflije
2023.04.21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Főzünk
Póréhagymatorta
2023.04.06. | Szabó Edit
Egyszerű elkészíteni, látványosan díszíthető, és még az ünnepi asztalon is jól mutat. Ezt a póréhagymatortát mindenki imádja!
Főzünk
Cseresznyés clafoutis
2022.06.05. | Szabó Edit
Klafuti. Így ejtik a franciák, a desszert ugyanis onnan származik. Szezonális, csak cseresznyeszezonban készíthető. Aki jót akar magának, még ma megsüti. Íme a recept…
Főzünk
Egyszerű citromos piskóta
2022.03.21. | Szabó Edit
Ez a citromos piskóta egy szűk óra alatt elkészül, és a délutáni kávé tökéletes kiegészítője. Kínálhatjuk lekvárral, porcukorral, de „csupaszon” is nagyon finom…
Eszünk
Beugrottunk Andriskához
2022.02.18. | Szabó Edit
A kővágóörsi Andriska Pékbisztróban nem a kenyerek a legjobbak, nem a sütemények, és még csak nem is a hangulat. Hanem mindez együtt. Nem kicsit! Aki nem hiszi, járjon utána…
Főzünk
Almás püspökkenyér
2021.12.26. | Klich Zsuzsa
Igazi téli sütemény. Karácsony második napjára vagy a két ünnep közötti időszakra ajánljuk, amikor egy kicsit már mindenkinek sok a jóból, de a délutáni kávéhoz mégis jól jön egy szelet…
Vendégoldal
Rákóczi túróst olaszrizlinggel? Miért ne!
2021.12.08. | Borsmenta
Ritkán fordul elő, hogy a süteményrajongók és a borkedvelők ugyanahhoz az asztalhoz üljenek le. Pedig az ízélményeket lehet fokozni, sőt! A 130 éves Hauer Cukrászda és a verpeléti Varsá…
Főzünk
Szórós túrós süti
2021.09.28. | Szabó Edit
Nem kell gyúrni, nyújtani, kevergetni, egyszerűen csak beleszórjuk a tepsibe a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. A világ legegyszerűbb túrós süteménye nem hiányozhat a repertoárun…
Főzünk
Kékkúti házi zserbó
2021.09.06. | Virág Orsolya
Nincs ünnepi asztal zserbó nélkül. Klasszikus házi süteményünk receptjét a kékkúti sütőasszonyoktól kaptuk…
Főzünk
Mindszentkállai barack
2021.08.30. | Virág Orsolya
Bár ránézésre őszibarackra emlékeztet, a mindszentkállai barack nem gyümölcs – nagyon nem. Tradicionális házi sütemény a nagyi receptje szerint: cukros, lisztes, nagyon édes, mégis elle…
Eszünk
Sub Rosa – „kávé bizalmasan”
2021.08.21. | Juga Péter
Idén áprilisban nyílt meg Miskolc főutcáján a Sub Rosa Cafe. A kultúra és a gasztronómia összefonódásából létrejött találkozóhely art deco stílusával a múlt század kávéházi hangulatát i…
Eszünk
Süteménysütő verseny a Káli-medencében
2021.07.28. | Borsmenta
Tudják, hogy mi Kővágóörs, Pálköve, Köveskál, Kékkút, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Balatonhenye, Salföld és Balatonrendes süteményspecialitása? A Balaton-felvidéki Magyar Ízek Utcáján…
Főzünk
Banánkenyér
2021.03.11. | Szabó Edit
Ez a banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből készül, és vajjal a legfinomabb. A délutáni kávé mellé ajánljuk…
Főzünk
Sajttorta mascarponéval
2021.03.01. | Szabó Edit
Az amerikai klasszikus recept az olaszok zseniális krémsajtjával. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez lesz életed sajttortája…
Főzünk
Bögrés almás sütemény
2021.02.16. | Szabó Edit
Világbajnok almás süti – egyszerű, gyors, nagyon finom, és még csak mérleg se kell hozzá…