Iszunk
Kékfrankosaink sikere Londonban
2022.10.15. | Németh Ágnes
Másodszor szervezte meg a Wines of Hungary UK a Blue of the Danube kóstolót Londonban. A brit főváros szakmai közönsége 8 ország, köztük 20 magyar pincészet borait kóstolhatta. A helysz…
Iszunk
Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022.10.08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Tesztelünk
ApróKertek: Könnyűvér 2020
2021.12.19. | Szabó Edit
Négy pázmándi borász összeállt, és mindenki elkészítette a maga könnyű vörösborát a saját elképzelése szerint. A lényeg az, hogy kékfrankos legyen az alap. A borokat Könnyűvérnek nevezt…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Kalóz Kékfrankos 2020
2021.11.24. | Szabó Edit
Ha van bor, ami paprikás krumplit kíván, akkor a Bujdosó Kalóz Kékfrankosa az. Könnyű, borsos, fűszeres, a magyaros ízvilágú ételek mellett kiválóan megállja a helyét…
Tesztelünk
Eszterbauer Borászat: Tanyamacska Kékfrankos 2019
2021.11.17. | Szabó Edit
Eszterbauerék Tanyamacskája könnyed, elegáns kékfrankos. A hűvös őszi esték hétköznapi bora, nyugodtan adhatjuk kolbász és szalonna mellé, mint a régi szép időkben…
Tesztelünk
Hoop Wines: PINK Kékfrankos 2020
2021.10.21. | Szabó Edit
A Hoop Wines kékfrankos pét-natja igazi kapudrog. Ha valaki meg szeretne barátkozni a pét-natok világával, kezdje ezzel!
Iszunk
Pincelátogatás a Vylyannál
2021.08.19. | Szabó Edit
Hogy milyen titkokat rejt egy borászat pincéje, azt csak akkor tudjuk meg, ha odamegyünk. Szerencsére a Vylyan Pincészet ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és ha már ott vagyunk, kincsek…
Iszunk
Kékfrankos sört kóstoltunk!
2021.04.12. | Szabó Edit
A Monyo Sörfőzde Hungarian Terroir szériájának Eger Kékfrankos Russian Imperial Stout söre került a poharunkba. Minket meggyőzött…
Főzünk
Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti
2021.04.03. | Szabó Edit
Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet tulajdonosa szívesen időz a konyhában. Az egyik klasszikus ünnepi étele a sült kacsamell, amihez a Vylyan kékfrankosát tölti a pohárba…
Vendégoldal
Petráéknál az élet 3. – A várandósság utolsó hónapjai
2020.11.12. | Sziegl-Nagy Petra
Sziegl-Nagy Petra jelenti Hajósról
Sziegl-Nagy Petra sorozatának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy milyen az élet szüret idején, ha az ember borász, feleség, anya és kismama egyszerre. Ja, a szüret amúgy jól sikerült……
Iszunk
Kékfrankosok, kadarkák
2020.10.29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutat…
Tesztelünk
Hoop Wines: Violet 2018
2020.06.02. | Szabó Edit
Ne dőljünk be a csavarzárnak: a Hoop Wines kékfrankosa nem egy könnyed, nyári vörös…
Beszélgetünk
Ezt tanuljuk életünk végéig
2020.03.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legú…
Iszunk
A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből
2020.01.15. | Szabó Edit
Ittunk bort, sört, gint, koktélt, ittunk Londonban, ittunk Budapesten, ittunk magányosan, ittunk csoportosan, ittunk tokajit, ittunk mátrait, tanultunk a CEWI-ben, dolgoztunk és szórako…
Iszunk
Magyar kékfrankosok Londonban
2019.11.11. | Szabó Edit
Negyvenhárom pincészet, köztük 29 magyar mutatta be kékfrankos borait London egyik patinás helyszínén, a Merchant Taylors’ Hallban. A nagy sikerű rendezvényt a Wines of Hungary UK képvi…