Iszunk
Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek!
2021.04.01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
Szenzációs vitikulturális eredmény: itt a covidinka! Az új szőlőfaját hazai kutatóintézetekben fejlesztették ki. Szoruló Pál tudósítása…
Eszünk
Le az étel-házhozszállítással!
2021.04.01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Magyar FuTurisztikai Ügynökség világszinten is páratlan kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a világjárvány következtében kialakult pszichés terheket. Szoruló Pál tudósítása…
Vendégoldal
Rosalia #csakazértis
2020.05.27. | Borsmenta
Lesz is, meg nem is. Koccintunk is, meg nem is. Találkozunk is, meg nem is. Együtt borozunk, eszünk és bulizunk, de most egy kicsit másként. Ez a Rosalia #csakazértis, vagyis az idén 9…
Beszélgetünk
Küzdeni kell, és nem feladni!
2020.05.16. | Szabó Edit
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Uliczki Dénes, a Tállyai Radikálisok, vagyis a TR Művek csapa…
Beszélgetünk
Zöldségeskertünk is lesz!
2020.05.09. | Szabó Edit
Beszélgetés Paór Anikóval
A szigetmonostori Rosinante Fogadó felkészült az újranyitásra. Amint szabad az út, a kedves kis szálloda kitárja kapuit, de addig sem tétlenkednek. A részletekről Paór Anikó értékesítés…
Beszélgetünk
Visz a lendület
2020.05.08. | Szabó Edit
Beszélgetés Balogh Barbarával
Felröppent a hír, hogy május 8-án részlegesen ugyan, de kinyit az ország egyik legkedveltebb szállodája, a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A részletekről a tulajdonost, Balogh Barb…
Beszélgetünk
Furcsa lesz ez a nyár
2020.05.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Szilveszterrel
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. Úgy tűnik, a győri La Maréda Étteremben sem telnek tétlen…
Beszélgetünk
Nem vevőink, hanem mecénásaink vannak!
2020.05.05. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Bodó Judit, a bodrogkisfaludi Bott Pince borász-tulajdonosa v…
Főzünk
Nézzétek, hogy úszom! 1. – Paradicsomleves
2020.05.05. | Szabó Edit, Klich Zsuzsa
Még soha életedben nem főztél, de most megpróbálnád? Kezdd a paradicsomlevessel! Két változatot is mutatunk, mindegyik egyszerű és szupergyors. Valamelyik biztosan ízleni fog…
Beszélgetünk
Türelem, alázat, elfogadás
2020.05.04. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Erikával
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Rácz Erika, az erdőbényei SanzonTokaj borász-tulajdonosa vála…
Eszünk
Összefogással menni fog
2020.05.02. | Upor László
Szállj be te is!
A vírushelyzetben nemcsak annak nehéz, aki segítségre szorul, sokszor annak is, aki segítene. A Heti betevő önkénteseit kérdeztük.
Beszélgetünk
Csodálatos országban élünk
2020.04.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Borbély Tamással
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Borbély Tamás, a badacsonyi Borbély Családi Pincészet borásza…
Eszünk
A Four Bites karanténmenüje
2020.04.30. | Klich Zsuzsa
Négy lelkes fiatal három éve egészséges falatkákra hangolt cateringcéget alapított. Ment is az üzlet, de most, hogy nincsenek rendezvények, ők is ételkiszállításba kezdtek. Klich Zsuzsa…
Beszélgetünk
A szeretet csodákra képes
2020.04.29. | Szabó Edit
Beszélgetés Árvay Angelikával
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Árvay Angelika, a rátkai Árvay Család Pincészet egyik tulajdo…
Beszélgetünk
Új irányt kell vennünk
2020.04.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát válasz…