Találatok száma: 2579
Iszunk
A pozitív gondolatok kadarkája című cikk borítóképe

A pozitív gondolatok kadarkája

2025. 09. 13. | Szabó Edit
Különleges bor készült az egri Tóth Ferenc Pincészetben. A 2023-as évjáratú Kadarka Superior nagy formátumú, tartalmas, mégis könnyen iható, elegáns tétel, és vonzza a pozitív gondolatokat!
Tesztelünk
Szászi Birtok: Csókaszőlő 2023 című cikk borítóképe

Szászi Birtok: Csókaszőlő 2023

2025. 09. 12. | Szabó Edit
A csókaszőlő macerás fajta, nem véletlen, hogy kevesen készítenek bort belőle, de aki minden nehézséget vállalva megteszi, megérdemli a sikert. A Szászi Birtok 2023-as Csókaszőlő bora igazi könnyed szépség, és mindössze 500 palack készült belőle…
Főzünk
Anyukám diós süteménye – cevizli anne kurabiyesi című cikk borítóképe

Anyukám diós süteménye – cevizli anne kurabiyesi

2025. 09. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 80. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 80. részében egy könnyen elkészíthető édesség, az anyukám diós süteménye receptjét adjuk közre. A konyhában tapasztalatlanabbaknak is ajánljuk, a siker garantált…
Vendégoldal
Nálunk randizik a nemzetközi borszakma! című cikk borítóképe

Nálunk randizik a nemzetközi borszakma!

2025. 09. 10. | Borsmenta
Szeptember 8. és 13. között 150 boros szakember látogat el hazánkba a világ minden tájáról, hogy részt vegyen a BOR 2025 – Hungarian Wine Summit rendezvényen. Íme a részletek…
Vendégoldal
Újra itt a Budapest Borfesztivál! című cikk borítóképe

Újra itt a Budapest Borfesztivál!

2025. 09. 05. | Borsmenta
Szeptember 11. és 14. között ismét megrendezik az ország legelőkelőbb borfesztiválját a budai várban. A rendezvény remek gasztronómiai kínálattal, dunai panorámás naplementével és kiváló borokkal várja a borkultúra szerelmeseit. Íme 7 jó ok, amiért neked is ott a helyed!
Főzünk
Falafel című cikk borítóképe

Falafel

2025. 09. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 79. rész
Az egyik legnépszerűbb húsmentes étel, a falafel receptjét mutatjuk a Török örömök sorozat 79. részében. Nagyillés János megbízható útmutatásai segítségével most már a saját konyhánkban is elkészíthető, érdemes kipróbálni…
Vendégoldal
Újra itt! című cikk borítóképe

Újra itt!

2025. 09. 02. | Zsirai Kata
Katanapló 21. rész
Eseménydús volt az augusztus, Cseri Barniéknál debütáltak az új címkés Zsirai-borok, és Kata még pékinasnak is beállt Budajenőn, de most már ideje a Mádi Furmint Ünnepre és a szüretre készülni. Íme a Katanapló 21. része Zsirai Kata tollából…
Iszunk
Balassa-Figula-Kiss csúcstalálkozó című cikk borítóképe

Balassa-Figula-Kiss csúcstalálkozó

2025. 08. 12. | Szabó Edit
Nem kell más, csak egy meghitt este egy nyári kertben, és három borász, aki érti a dolgát. Balassa István, Kiss Gábor és Figula Mihály a balatonfüredi Figula Borkertben találkozott leghűségesebb rajongóival egy augusztusi estén…
Iszunk
Csúcspontszám Lenkey Gézáék aszújának Jancis Robinson lapjában! című cikk borítóképe

Csúcspontszám Lenkey Gézáék aszújának Jancis Robinson lapjában!

2025. 08. 05. | Szabó Edit
A mádi Lenkey Pincészet legelső, 1999-es aszúbora húszból húsz pontot kapott a világ legismertebb borkritikusa, Jancis Robinson lapjában. „Könnyek szöktek a szemembe” – írta értékelésében a szakértő, Tamlyn Currin…
Utazunk
Gyertek Erdőbényére! című cikk borítóképe

Gyertek Erdőbényére!

2025. 08. 04. | Szabó Edit
Az idei Bor, mámor… Bénye fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu főszerkesztője, Szabó Edit a SanzonTokaj programjainak szervezésében és lebonyolításában vesz részt. Íme a részletek…
Tesztelünk
Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 1608… 2023 című cikk borítóképe

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 1608… 2023

2025. 08. 01. | Szabó Edit
Aszúbort purcsinból? Miért ne, ha ezzel is a hagyományokat követjük! A Basilicus Szőlőbirtok tokaj-hegyaljai különlegességét literenként 188,9 grammnyi cukor édesíti. Igazi ünnepi bor, ritka, emlékezetes alkalmakra…
Főzünk
Savós kenyér házilag című cikk borítóképe

Savós kenyér házilag

2025. 08. 01. | Klich Zsuzsa
A házilag készített joghurt melléktermékeként visszamaradt savó felhasználásával mennyei kenyeret süthetünk. Íme a recept…
Főzünk
Görögdinnyehéj-dzsem – karpuz kabuğu reçeli című cikk borítóképe

Görögdinnyehéj-dzsem – karpuz kabuğu reçeli

2025. 07. 31. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 78. rész
Dzsemnek hívjuk ugyan, de a végtermék valójában inkább kompót: ízletes szirupban úszó megfőtt dinnyehéj. Finom és takarékos csemege a maradékmentés jegyében. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 78. részében…
Iszunk
Régi-új fesztivál Gyöngyöspatán című cikk borítóképe

Régi-új fesztivál Gyöngyöspatán

2025. 07. 30. | Vargha Márk
Ismét izgalmas borfesztiválnak adott otthont a gyöngyöspatai Hétsoros Pincefalu. Az eszményi kóstolóhelyszínen ezúttal kékfrankosok, kadarkák és régi magyar szőlőfajták borai kerültek a poharakba. A rendezvényen Vargha Márk járt…
Vendégoldal
Adásszünet előtt című cikk borítóképe

Adásszünet előtt

2025. 07. 29. | Zsirai Kata
Katanapló 20. rész
Verjus-készítés, Zsendülés, fotózás és vendégházi esték… Íme Zsirai Kata élménybeszámolója az eltelt két hétről, a Katanapló 20. részében. Kattintsatok, olvassátok!