Találatok száma: 2622
Beszélgetünk
Ők írják az egri bikavér jövőjét című cikk borítóképe

Ők írják az egri bikavér jövőjét

2025. 11. 08. | Borsmenta
Fontos év az idei az Egri borvidék számára, hiszen négy fiatal borász is komoly elismerést kapott. Az interjúban Gál Tibor, Juhász Ádám, Bukolyi Marcell és ifj. Lőrincz György mesél az egri borok jelenéről és jövőjéről…
Tesztelünk
Mészáros Pál Borház és Pince: Grandiózus Malbec 2022 című cikk borítóképe

Mészáros Pál Borház és Pince: Grandiózus Malbec 2022

2025. 11. 07. | Nádasi Eszter
A malbec fajtajegyei szépen megjelennek ebben a 2022-es évjáratú, Grandiózus nevű tételben, amely a szekszárdi Mészáros Borházban készült…
Főzünk
Havasi joghurtos csirkeleves – tavuklu yayla çorbası című cikk borítóképe

Havasi joghurtos csirkeleves – tavuklu yayla çorbası

2025. 11. 06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 88. rész
Egy tál meleg ölelés – mondja Nagyillés János a havasi joghurtos csirkelevesről, melynek receptjét most mi is megkaptuk tőle a Török örömök sorozat 88. részében. Főzésre fel, ölelünk mindenkit!
Tesztelünk
REGE Birtok: Egri Viognier Grand Superior Síkhegy 2022 című cikk borítóképe

REGE Birtok: Egri Viognier Grand Superior Síkhegy 2022

2025. 11. 05. | Nádasi Eszter
A REGE Birtokon három évvel ezelőtt készült el ez a fűszeresen gyümölcsös viognier. Tölgyfa hordós érlelést kapott, a borászat grand superior termékcsaládját képviseli…
Vendégoldal
Egy év Katával című cikk borítóképe

Egy év Katával

2025. 11. 04. | Szabó Edit és Zsirai Kata
2024. november 5-én indult, és 2025. október 28-án ért véget a Katanapló a borsmenta.hu hasábjain. Az eltelt idő alatt Zsirai Kata mádi borász az életünk részévé vált, szerettük a vele töltött időt. Íme egy kis visszatekintés, mi is történt 52 hét alatt…
Tesztelünk
Gere Attila Pincészete: Tempranillo 2022 című cikk borítóképe

Gere Attila Pincészete: Tempranillo 2022

2025. 11. 02. | Nádasi Eszter
Ezt a tempranillót leginkább az összhang jellemzi: ízben, illatban, a gyümölcsös és hordós jegyekben, a savakban és a tanninokban egyaránt. A Villányi borvidéken, Gere Attila Pincészetében készült 2022-ben…
Eszünk
Mint egy nagy séfasztal című cikk borítóképe

Mint egy nagy séfasztal

2025. 11. 01. | Szabó Edit
A székesfehérvári Séf 921 Kitchen lakásétteremben az ételek a vendégek szeme láttára öltenek végleges formát, és Spekker Krisztián séf szívesen mesél. Nem csoda, hogy magabiztosan vezetik a Fejér megyei éttermek top 10-es listáját…
Vendégoldal
Borászok összefogása a Nivegy-völgyben című cikk borítóképe

Borászok összefogása a Nivegy-völgyben

2025. 10. 31. | Borsmenta
Egy derűs októberi hétvégén Borpikniket rendeztek a helyi borászok a Nivegy-völgyben. A rendezvényen több mint 300 vendég ünnepelte az összefogás erejét és az új, közös bor megszületését…
Főzünk
„Vattapuha” török pogácsa – pamuk poğaça című cikk borítóképe

„Vattapuha” török pogácsa – pamuk poğaça

2025. 10. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 87. rész
Ki hitte volna, hogy kedvenc sós süteményünket, a pogácsát a török gasztronómia is jól ismeri! Na de melyik volt előbb? Nagyillés János nemcsak a receptet, hanem a történetet is elmeséli a Török örömök sorozat 87. részében…
Tesztelünk
Bodri Pincészet: mal Szekszárdi Malbec 2023 című cikk borítóképe

Bodri Pincészet: mal Szekszárdi Malbec 2023

2025. 10. 29. | Szabó Edit
A Bodri Pincészet mal fantázianevű 2023-as malbec-je kedves nyári vörös, filigrán testtel, szerethető gyümölcsösséggel. Gombapörkölthöz, resztelt májhoz, tatárbifsztekhez ajánljuk…
Vendégoldal
Itt a vége, fuss el véle! című cikk borítóképe

Itt a vége, fuss el véle!

2025. 10. 28. | Zsirai Kata
Katanapló 25. rész
Zsirai Kata naplója a befejező részhez érkezett, és most az is kiderül, hogy a mádi borászlány kinek adja át a stafétát. Íme a Katanapló utolsó, 25. része. Fogadjátok szeretettel!
Tesztelünk
Sol Montis Borászat: Viognier 2023 című cikk borítóképe

Sol Montis Borászat: Viognier 2023

2025. 10. 26. | Nádasi Eszter
A Sol Montis Borászat 2023-as Viognier tétele a Mátrai borvidéken termett: könnyed, élénk és sokat felsorakoztat a fajtára jellemző aromák közül…
Főzünk
Adanai kalapos padlizsán – Adana usulü baş kavurması című cikk borítóképe

Adanai kalapos padlizsán – Adana usulü baş kavurması

2025. 10. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 86. rész
A török konyha imádja a padlizsánt! Jöjjön most egy húsmentes egytálétel, az adanai kalapos padlizsán receptje Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 86. részében…
Tesztelünk
Szende Pince: Kis Szende 2022 című cikk borítóképe

Szende Pince: Kis Szende 2022

2025. 10. 22. | Szabó Edit
A Szende Pince 2022-es Kis Szende feliratú palackja egy itthon ritka, spanyol szőlőfajta, a grenache borát rejti. Telt és gazdag, mégis könnyen iható; vadhúsokhoz, gombás ételekhez ajánljuk…
Iszunk
Bazalton hízott pufi borok című cikk borítóképe

Bazalton hízott pufi borok

2025. 10. 21. | Vargha Márk
A 20 éves Villa Sandahl
Borús ég a Duna felett, ám derű a szépen megterített asztaloknál: a Spoon étteremhajón tartotta jubileumi portfóliókóstolóját a badacsonyi Villa Sandahl borászat…