Vissza
Tesztelünk

Sauska Tokaj: Brut Méthode Traditionnelle

Sauska Tokaj: Brut Méthode Traditionnelle című cikk borítóképe
2022. 02. 11. | Szabó Edit
A Sauska Tokaj lendületes pezsgője nemcsak az ünnepeket, hanem a hétköznapokat is szebbé teszi. Ne habozzunk, nyissuk ki bátran, kínáljuk halételek, saláták mellé…

A halvány citromsárga színű pezsgő körtés, almás, citrusos, fehér virágos illattal hódít, gyöngyözése szép, apró, kitartó.

Szájban is kellemes, üde és energikus. A körtés, almás, citrusos jegyek ízben is megjelennek, és velünk maradnak egészen a hosszú utóíz végéig. Az ízképet egy kis déligyümölcsösség és némi finom ásványosság árnyalja.

Lendületes, szerethető, harmonikus pezsgő kiváló arányokkal, hosszan tartó gyöngyözéssel. Halételek, saláták remek kísérője lehet, de vendégváró italként is gondolhatunk rá.

(87 pont)
2021. december 14-én kóstoltuk

Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta kóstolóinak szervezésében!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Brut Méthode Traditionnelle
Termelő: Sauska Tokaj
Termőhely: Tokaji borvidék
Évjárat: nem évjáratos
Típus: fehér brut pezsgő
Fajtaösszetétel: chardonnay, furmint, hárslevelű
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: Bortársaság
Ára: 4700 Ft
A termelő weboldala: https://sauska.hu/

A pincészet elérhetőségei:
Sauska Tokaj – Rakaczki Gábor
Cím: 3910 Tokaj, József Attila u. 2.
Tel.: +36 47 552-155
E-mail: tokaj@sauska.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Beszélgetünk
Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert! című cikk borítóképe

Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert!

2021. 12. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Hága Balázzsal
Nyolc évig gyűjtötte a tapasztalatokat Új-Zélandon, hogy aztán hazatérve több borászatnál is kamatoztassa tudását. Hága Balázs repülő borászként tevékenykedik, és független szakemberként néha jobban átlátja a folyamatokat, mint bárki más…
Vendégoldal
Magyar aranyérem a 2021-es Champagne és Pezsgő Világbajnokságon! című cikk borítóképe

Magyar aranyérem a 2021-es Champagne és Pezsgő Világbajnokságon!

2021. 10. 29. | Borsmenta
Minden eddiginél több arany- és ezüstérmet osztottak ki a bírák a világ legnagyobb pezsgőversenyén. A magyar pezsgők egy aranyat és öt ezüstöt érdemeltek…
Beszélgetünk
Legközelebb tökfőzeléket készítek című cikk borítóképe

Legközelebb tökfőzeléket készítek

2019. 11. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Ottolenghi csapatának főzött...
Tesztelünk
Sauska Tokaj: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő című cikk borítóképe

Sauska Tokaj: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő

2018. 12. 30. | Szabó Edit
Letisztult, kellemes, elegáns pezsgő, Tokaj ásványosságával, a furmint gyümölcsösségével, a chardonnay eleganciájával és a hárslevelű kedvességével…
Eszünk
Nem engednek a 48-ból! című cikk borítóképe

Nem engednek a 48-ból!

2018. 01. 12. | Szabó Edit
A kandallóban barátságos tűz lobog, a kényelmes székekből éppen 48-at helyeztek el a pazar vendégtérben, a legjobb mégis a pultnál ülni, ahol figyelhetjük Bicsár Attila kreatív séf mozdulatait. A villányi Sauska 48 tavaly nyáron nyitott, és állja a próbát…