Tesztelünk

Cseri Pincészet: Pannonhalmi Merlot 2016

Cseri Pincészet: Pannonhalmi Merlot 2016 című cikk borítóképe
2020. 02. 09. | Szabó Edit
A Cseri Pincészet 2016-os merlot-ját az érlelt vörösborok kedvelőinek ajánljuk…

A közepesen intenzív rubinszínű bor karimája okkerbe hajlik, már a megjelenése is mutatja, hogy nem friss tétellel van dolgunk.

Illata visszafogott, érdemes sokáig szellőztetni, hogy feltárja cseresznyés, meggyes, meggybefőttes jegyeit. Friss gyümölcsösséget már ne nagyon keressünk benne, az érlelt borokra jellemző befőttes, lekváros jegyek azonban szépen megjelennek, némi fűszeres, gombás, avaros, földes jelleggel kiegészülve.

Ízben kicsit kevesebbet ad, mint illatban. A korty kezdetben kissé rendezetlen, idő kell neki, míg összeáll. A savak még mindig jól tartanak, az alkohol kicsit fűt. Ízében az idősebb borokra jellemző aromakészletet találjuk, gombás, avaros, földes jegyek, csokoládé, kávé, nem túl intenzíven, de kitartóan.

A pincészet egyik csúcsbora, hosszú palackos érlelés után került forgalomba. Fogyasztás előtt érdemes dekantálni, időre van szüksége, hogy megmutatkozhasson.

(80 pont)
2019. november 19-én kóstoltuk.

Köszönjük a Borirodának, hogy befogadja a Borsmenta sajtókóstolóit!

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Pannonhalmi Merlot
Termelő: Cseri Pincészet
Termőhely: Pannonhalmi borvidék
Évjárat: 2016
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% merlot
Alkoholtartalom: 14.5%
Kapható: Artizan
Ára: 7550 Ft
A termelő weboldala: http://cseripinceszet.hu/
Ételajánlatunk: Vörösboros őzpörkölt

A pincészet elérhetőségei:
Cseri Pincészet – Cseri Norbert
Cím: 9082 Nyúl, Panoráma u. 7.
Tel.: +36 30421 7415
E-mail: cseripince@gmail.com

Fotó:
Vető Gábor

Iszunk
Merlot – a folyékony bársony című cikk borítóképe

Merlot – a folyékony bársony

2020. 01. 12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerkedtünk a fajtával…
Tesztelünk
Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017 című cikk borítóképe

Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017

2018. 12. 08. | Szabó Edit
A legbarátságosabb hazai rajnai rizling, amit valaha kóstoltunk. Azoknak is ajánljuk, akik soha nem találták rokonszenvesnek a fajtát…