Tesztelünk

Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016

Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016 című cikk borítóképe
2019. 12. 09. | Szabó Edit
A klasszikus tokaji késői szüretelésű furmintok egyik szép darabja, túrós desszertek, keleti ételek kiváló kísérője…

A közepes aranysárga színű bor illatában nyitás után egy kis régi pincés hangulat érződik, de rövid szellőzés után feltárja szép, akácvirágos, sárgabarackos, lépes mézes jegyeit. Nem túláradóan édes az illat, kis citrusosság és némi gyantás szikárság is fellelhető benne.

Kóstolva lendületes, nem túlzottan édes, érett savai biztos alapot adnak. A korty selymes, a textúra szép, az utóíz hosszú, ringlós, pici földességgel és leheletnyi kesernyével kísérve.

Kellemes, kedves késői szüretelésű bor, könnyen érthető, szerethető. Túl sok titok nincsen benne, de hozza, amit várunk tőle. Lusta, heverészős vasárnap délutánok üdítő társa, de egy jó túrós lepény mellé is bátran kínálhatjuk.

(80 pont)

2019. január 22-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Messzelátó Furmint Késői Szüret
Termelő: Préselő Pincészet
Termőhely: Tokaji borvidék
Évjárat: 2016
Típus: édes fehérbor
Fajtaösszetétel:
Alkoholtartalom: 11.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 4200 Ft
A termelő weboldala: http://www.preselo.hu/
Ételajánlatunk: Túrógombóc szamócadzsemmel

A pincészet elérhetőségei:
Préselő Pincészet és Vendégház – Nagy Zsolt
Cím: 3932 Erdőbénye, Kossuth utca 23.
Tel.: +3620 310 2669
E-mail: bor@preselo.hu

Fotó:
Vető Gábor

Főzünk
Kapros-túrós pogácsa című cikk borítóképe

Kapros-túrós pogácsa

2019. 10. 08. | Klich Zsuzsa
A könnyű fehérborok tökéletes kísérője, gyerekzsúrok sztárja, lusta vasárnap délutánok megfűszerezője… Ez a túrós pogácsa igazán sokoldalú, érdemes kipróbálni…
Főzünk
Túrógombóc szamócadzsemmel című cikk borítóképe

Túrógombóc szamócadzsemmel

2019. 06. 24. | Klich Zsuzsa
A túrógombóc a magyar konyha egyik klasszikusa, nincs háztartás, ahol nem készítik, és mindenki a magáéra esküszik. Íme egy megbízható recept azoknak a kezdőknek, akik még nem találtak rá a saját útjukra…
Főzünk
A Rákóczi-túrós című cikk borítóképe

A Rákóczi-túrós

2017. 02. 19. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 1.: Először az üst mellett
A cukrász az az ember, aki kiteljesedni hívja az anyagot, a sütemény pedig nem más, mint a jó együttműködés jutalma és mércéje.