Vendégoldal

Újra sommelier-képzés a CEWI-ben!

Újra sommelier-képzés a CEWI-ben! című cikk borítóképe
2021. 08. 16. | Borsmenta
A tavalyi sikeres indulás után szeptember végén újra akkreditált sommelier szakmai képzés indul Magyarországon…

A Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI) közös szervezésében 2020 őszén akkreditált sommelier-képzés indult Magyarországon. Az indulás olyan sikeres volt, hogy a tanfolyamot az idén újra meghirdetik. Aki jelentkezni szeretne, kattintson


ide!

A szeptember végén induló képzés mind elméleti szinten, mind a gyakorlatban a legmagasabb színvonalú hazai tanulási lehetőséget kínálja a szakmabelieknek. A tanfolyamon a képzés tematikáján túl az oktatásban résztvevő számos magyar sommelier-bajnok és nemzetközi borakadémikus (Dip WSET) tudása és tapasztalata garantálja, hogy a résztvevők naprakész, hasznos, a vendéglátásban nélkülözhetetlen információk birtokába juthassanak.

A képzés a már bevált tematika szerint zajlik, a résztvevők az alábbi ismereteket sajátíthatják el:

  • kóstolás professzionális szinten,
  • hazai és nemzetközi szőlőfajták,
  • borvidékek itthon és a nagyvilágban,
  • a párlatok világa.
Mindezek mellett az oktatási anyag olyan speciális, szakmai kérdésekre is kitér, mint:
  • a sommelier teljes feladatköre,
  • a borok és ételek párosítása a gyakorlatban,
  • a hazai és nemzetközi borpiaci ismeretek és meghatározó trendek.

A képzésen azok vehetnek részt, akik igazolt vendéglátóipari tapasztalattal, vendéglátóipari végzettséggel rendelkeznek, vagy megfeleltek az előzetes szakmai teszten.
Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.

További részetek a www.cewi.hu és a www.sommelierhungary.hu weboldalon találhatók.

Fotó:
Papp Zoltán

Beszélgetünk
A finomság a részletekben lakik című cikk borítóképe

A finomság a részletekben lakik

2021. 03. 27. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Tamás Gáborral
Tamás Gábor a hazai boros és pálinkás világ megkerülhetetlen alakja. Nemzetközi borakadémikus, pálinkamester, a CEWI kurzusainak állandó előadója, miközben hol a Szigetköz Lelke, hol a Jánoshalmi Pálinkafőzde párlatait készíti nagy lelkesedéssel…
Vendégoldal
Hivatalos sommelier szakmai képzés indul Magyarországon című cikk borítóképe

Hivatalos sommelier szakmai képzés indul Magyarországon

2020. 09. 09. | Borsmenta
A Central European Wine Institute (CEWI) és a Magyar Sommelier Szövetség együttműködésében szeptember végén hivatalos, akkreditált sommelier szakmai képzés indul Magyarországon…
Beszélgetünk
Sorsfordító találkozások című cikk borítóképe

Sorsfordító találkozások

2020. 08. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Gervai Jánossal
Elhagyta a Michelin-csillagos Stand Éttermet, és mostantól saját borászatának és az oktatásnak szenteli az életét Gervai János sommelier. Interjúnkban az eddig bejárt életútról, a tervekről és a célokról mesél…
Iszunk
CEWI – borban nagy című cikk borítóképe

CEWI – borban nagy

2019. 10. 04. | Hatvani Szabolcs
Ha valaki főként a hazai terepen „motorozik”, az egy idő után kíváncsi lesz, hogy mi van a kerítésen túl. A borok világában történt sokévi kalandozás után olvasószerkesztőnk, Hatvani Szabolcs arra jutott, hogy ideje bővíteni eddigi ismereteit…
Iszunk
CEWI alapfok – tanulj szórakozva! című cikk borítóképe

CEWI alapfok – tanulj szórakozva!

2019. 03. 29. | Vargha Márk
Kollégánk, Vargha Márk nemrég részt vett a CEWI alapfokú borismereti kurzusán. Íme 5 ok, amiért szerinte érdemes a CEWI diákjának lenni…
Beszélgetünk
Valahogy fényt kaptam című cikk borítóképe

Valahogy fényt kaptam

2016. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
„Minden napra kell egy szép pillanat, és lehet, hogy a mai akkor lesz, amikor egy pohár bort megiszol a kedveseddel. De ilyenkor azért jó, ha tudod, hogy melyik palackot kell kinyitnod. Nem igaz?”