Iszunk
Boldog születésnapot, Pajzos!
Iszunk

 Boldog születésnapot, Pajzos! 

1992. november 25. volt a napja, hogy bejegyezték hivatalosan is a Pajzos Tokaj borászatot a cégbíróságon. A jeles dátum 25. évfordulója alkalmából számos szakmabeli barátot invitált a Pajzos-Megyer borászat egy különleges vacsorára, a Sofitel Hotel éttermébe…  
Iszunk

Ezt ittuk a Mitiszol? Fesztiválon

2017.11.30. | Németh-Hehl Szilvia
A Terra Hungarica természetközpontú elveit valló borászatokat tömörítő fesztiválja igazi színfoltja a budapesti boros rendezvények zsúfolt világának. A legutóbbit november 18-án tartott…
Iszunk

Egy sört, Mr. Earl Grey?

2017.11.23. | Bőti László
Rá se kell néznünk a naptárra. Ha megérkezett a legújabb Esthajnal, tudhatjuk, hogy nem csak a Szent András Sörfőzde szerint közeledik a karácsony…  
Iszunk

Francoljunk!

2017.11.22. | Szabó Hajnalka
Hűvösödik az idő, a nehezebb, téli fogások mellé testesebb borokat kívánunk. Töltsünk pohárba egy cabernet franc-t, mondjuk éppen Villányból, ahol olyan nagy becsben tartják a fajtát, h…
Iszunk

A kaméliadzsúsz

2017.11.14. | Bőti László
Sorvezető a műértő teázáshoz
Közeleg a tél. A természet begubózik, az emberek fázósan húzzák össze magukat a hidegben. Van azonban, aminek ilyenkor jön el igazán a szezonja. Egy közülük a kamélia, ami – bár kevesen…
Iszunk

Franc&Franc harmadszor

2017.11.13. | Szabó Edit
2017. november 24-25-én ismét Franc&Franc ünnep lesz Villányban. A pénteki szakmai fórumon a hazai cabernet franc-okkal ismerkedhetnek a résztvevők, a szombati közönségtalálkozó öt…
Iszunk

Francia csúcsborok első kézből

2017.11.05. | Szabó Edit
M. Chapoutier borvacsora a Veritas Winebarban
Ki ne szeretne 100 pontos bort kóstolni? A lehetőség adott, a Veritas Winebar november 8-ai vacsoráján ugyanis a 2009-es Le Pavillon Ermitage palackjából is kihúzzák a dugót…  
Iszunk

Gyengébb? Nem!

2017.10.29. | Szabó Hajnalka
Könyvajánló
26 borász, 26 életút, ételek, borok, érzések, gondolatok. Szabó Edit és Dancsecs Ferenc könyve hamarosan kapható a könyvesboltokban...  
Iszunk

Az légy, aki vagy!

2017.10.27. | Szabó Edit
A Veritas Borbár
360 féle bor, színvonalas ételek, szakértő kiszolgálás – mindez együtt Budapest legújabb borbárjában. A Dohány utcai Veritasban jártunk…  
Iszunk

VINO Kóstoló Ünnep Egerben

2017.09.24. | Szabó Hajnalka
Izgalmas találkozó helyszíne volt nemrég az egri Líceum patinás épülete. A tanárképzés Heves megyei fellegvárának belső udvarát helyi borászok vették birtokukba, hogy legújabb boraikat…
Iszunk

A meggyen túl

2017.09.21. | Bőti László
Beerdekker 8. A gyümölcsös sörök
Sorozatunkban már bemutattunk jó néhány egyszerűnek, közérthetőnek vagy unalmasnak semmiképp sem mondható sörtípust, de a legmegosztóbbakhoz csak most érkeztünk el. Ma a gyümölcsös sörö…
Iszunk

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?

2017.09.16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…  
Iszunk

Eggyel feljebb

2017.09.14. | Burai László
CEWI felsőfok
A megszállott borrajongóban tombol a tudásszomj, és folyton tanulni szeretne. Pár hónap után mi is újra beültünk a CEWI padjaiba, hogy a WSET rendszerben még előrébb léphessünk.  
Iszunk

Douro ízei Budapesten

2017.09.12. | Németh-Hehl Szilvia
Az Alves de Sousa kóstolóján jártunk
Amikor egy lelkes borkedvelő először találkozik a külföldi borok sokszínűségével, egészen új világ tárul fel előtte. Ma már egyre több lehetőségünk van számos ország borkultúráját megis…
Iszunk

Mit igyunk a Borfesztiválon?

2017.09.09. | Szabó Hajnalka
Elstartolt a 26. Budapest Borfesztivál, vasárnap estig a lenyűgöző panorámájú Budai Várban randevúznak a borászok és a borkedvelők. Természetesen mi is kilátogattunk, és nagy sietve fel…
Iszunk

Vissza a ködös Albionba

2017.08.31. | Bőti László
Beerdekker 7. rész
Tudják, mi volt a kikötői hordárok kedvenc energiaitala Angliában? Természetesen a tartalmas, magas tápanyagtartalmú, éjsötét sör. Mai Beerdekkerünkben a porterekkel és a stoutokkal köt…