Iszunk
A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből
Iszunk

 A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből 

Ittunk bort, sört, gint, koktélt, ittunk Londonban, ittunk Budapesten, ittunk magányosan, ittunk csoportosan, ittunk tokajit, ittunk mátrait, tanultunk a CEWI-ben, dolgoztunk és szórakoztunk. Íme a top 10 ivós témánk 2019-ből…  
Iszunk

Merlot – a folyékony bársony

2020.01.12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerk…
Iszunk

I. Pinceszer – Külhoni Magyar Borászok Találkozója

2019.12.27. | Vargha Márk
Bakator, magyarádi mustos fehér, rózsamáli, fekete leányka… A külhoni magyar borászok idei találkozóján sok izgalmas fajtával és még több nagyszerű borásszal találkoztunk…  
Iszunk

Franc & Franc – a terroir bűvöletében

2019.12.19. | Vargha Márk
Nagyszerű szervezés, színvonalas előadók, izgalmas kóstolók, remek hangulat – nagyjából így jellemezhetnénk a villányi Franc & Franc konferenciát, amely az idén a termőhely fontossá…
Iszunk

Aszúteszt a Borsmentán

2019.12.17. | Szabó Edit
A tokaji aszú illik a karácsonyi asztalra, és bízunk benne, hogy tesztünk eredménye segít majd a választásban. A Borsmenta minősítő kóstolóján 8 különböző stílusú és évjáratú aszúbort k…
Iszunk

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 2.

2019.12.10. | Szabó Edit
Befejeződött a Borsmenta olaszrizlingtesztje. A második fordulóban két badacsonyi és egy mátrai bor került a dobogóra, összesítettben a Nyári Pince 2015-ös késői szüretelésű olaszrizlin…
Iszunk

Mitiszol? kilencedszer

2019.12.03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta…
Iszunk

Jönnek a magyar ginek!

2019.11.21. | Barossné Koós Andrea
Opera Gin néven tavaly megnyílt az első hazai ginmanufaktúra, az Agárdi Pálinkfafőzde után a pálinkák fenegyereke, Pach Gábor is elkészítette a sajátját, sőt nemrég Gózon Péter bartende…
Iszunk

Magyar kékfrankosok Londonban

2019.11.11. | Szabó Edit
Negyvenhárom pincészet, köztük 29 magyar mutatta be kékfrankos borait London egyik patinás helyszínén, a Merchant Taylor’s Hallban. A nagy sikerű rendezvényt a Wines of Hungary UK képvi…
Iszunk

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1.

2019.11.07. | Szabó Edit
A Borsmenta olaszrizlingtesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk két részletben megrendezni a rangadót. Az első forduló után egy egri, egy mátrai és egy Balatonfüred-c…
Iszunk

Már megint Mitiszol?!

2019.11.06. | Vargha Márk
Az idén lesz a kilencedik Mitiszol?. Az organikus és természetes borok fesztiválját november 16-án a Bálnában tartják. Íme 7 ok, amiért érdemes elmenni…  
Iszunk

Vendégségben Tállyán

2019.10.24. | Vargha Márk
Forráshiány miatt az idén elmaradt a Kerekdomb Fesztivál, a tállyai termelők azonban bebizonyították, hogy a település népszerű zenekarok nélkül is elég vonzó a borkedvelők számára…
Iszunk

Október 18., a champagne világnapja!

2019.10.18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba,…
Iszunk

Az Örökség íze

2019.10.06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenéki…
Iszunk

CEWI – borban nagy

2019.10.04. | Hatvani Szabolcs
Ha valaki főként a hazai terepen „motorozik”, az egy idő után kíváncsi lesz, hogy mi van a kerítésen túl. A borok világában történt sokévi kalandozás után olvasószerkesztőnk, Hatvani Sz…
Iszunk

Muzeális aszúk a Bor, mámor… Bénye! fesztiválon

2019.10.01. | Csepe Erika
Ungváry Krisztián, az erdőbényei Vayi Pincészet tulajdonosa az idei Bor, mámor… Bénye! fesztiválon is megtartotta hagyományos történelmi aszúkóstolóját, amelynek során egy 1956-os borbó…

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (56) balatonfüred csopaki borvidék (6) bikavér (16) bio (11) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (259) borász (7) borbár (23) borfesztivál (24) bori mami (5) boriroda (8) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (8) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (59) bortúra (15) borvacsora (12) borverseny (11) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (172) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszertbor (4) édes (56) édes szamorodni (5) eger (27) egészséges (4) erdőbénye (4) étterem (113) etyek (8) etyeki kúria (9) fehérbor (13) fesztivál (28) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (48) furmint február (7) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (9) heimann (8) húsvét (7) interjú (65) kadarka (11) karácsony (15) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (8) kéknyelű (5) kenyér (4) késői szüret (4) koktél (10) kóstoló (54) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (4) leves (4) london (9) mád (11) magnamátra (10) mátra (28) merlot (8) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (9) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (11) olaszrizling (15) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (7) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (42) piac (13) pinot noir (7) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (96) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (10) sör (38) sós (43) spanyolország (7) specialty kávé (8) st andrea (6) super 12 (4) sütemény (22) süti (14) svét (12) szakácsverseny (4) száraz (7) szekszárd (22) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (9) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (4) tokaj (87) tokaj-hegyalja (47) tokaji aszú (27) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (32) vörösbor (17) vylyan (8) zenit (4)