Iszunk
Luka Enikőé és Tóth Ferencé a nagydíj
Iszunk

 Luka Enikőé és Tóth Ferencé a nagydíj 

Megvan a borszakírók 2018-as toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri Leányka Superior, valamint a Luka Pincészet 2015-ös Kékfrankos bora nyerte el. Íme a részletes lista…  
Iszunk

A pinot noir eljövendő Mekkája

2019.01.04. | Kalmár Borbála
Az Etyeki Kúria Pincészet pinot noir borait kóstolni mindig ünnep. Hát még ha több évjárat termését is van szerencsénk egymás mellett szemügyre venni! Most ez történt, vertikális kóstol…
Iszunk

A legjobb tea kivisz a mátrixból

2018.12.17. | Kovács Gábor
Ezt a mondatot Tálos Gábortól, a Zhao Zhou teaház vezetőjétől hallottuk A Tea Napján, és igaza volt! A november végi rendezvény minden tekintetben kiszakított minket az unalmas hétközna…
Iszunk

Mitiszol? nyolcadszor

2018.12.12. | Németh-Hehl Szilvia
Idén nyolcadik alkalommal gyűltek össze a Terra Hungarica mozgalom borászai a Mitiszol? Fesztiválon. Mi is velük tartottunk, természethű borokat, környezettudatos termékeket kóstoltunk,…
Iszunk

Egy igazán pezsgő kóstoló

2018.12.09. | Kalmár Borbála
Magyar pezsgők a Borsmenta tesztjén
Egy híján húsz hazai pezsgőt kóstoltunk végig nemrég a Borsmenta Sajtóklubban. Jó esténk volt, sok tanulsággal. Ja, és a Carassia Blanc de Blancs a győztes...  
Iszunk

Kóstoló a My Wine Barban

2018.11.22. | Szabó Edit
Borboltot és borbárt nyitott a nyáron az Artizan Bor- és Sörkereskedés. A Budapest belvárosában található kicsi üzletben jóféle harapnivalókat is kínálnak a sörök és a borok mellé. Nemr…
Iszunk

Isten hozott, Újvilág!

2018.11.20. | Borsmenta
Hétvégén ismét Franc&Franc ünnep lesz Villányban. A pénteki szakmai fórumon, valamint a szombati közönségtalálkozón a hazaiak mellett Chiléből, Kaliforniából és Dél-Afrikából érkező…
Iszunk

A legfrankóbb kékfrankosok

2018.11.06. | Szabó Edit
A legelterjedtebb kékszőlő-fajta hazánkban, borait számtalan változatban ismerjük, és egyre nagyobb becsben tartjuk. A Borsmenta Sajtóklub legutóbbi találkozóján 14 remek kékfrankos ker…
Iszunk

Rajnai rizlingeket teszteltünk

2018.10.19. | Szabó Edit
Az egyik legismertebb szőlőfajta, valamiért mégsem igazán népszerű itthon, pedig feszes, izgalmas, bora nemcsak a fajta, hanem a termőhely karakterét is képes hűen megmutatni. Tizenöt r…
Iszunk

A pécsi „Tizenegy”

2018.10.16. | Szabó Edit
Az Eleven három éve tartja izgalomban Pécs borértő közönségét. Hétről hétre változó borkínálatával, gondosan összeállított szortimentjével, tematikus kóstolóival és ínycsiklandó falatká…
Iszunk

Csak a borokra figyelj!

2018.10.07. | Szabó Edit
A Mátrában készül a legjobb Irsai Olivér – legalábbis abból a hat borból választva, amit a minap kóstoltunk. De volt ott más is…  
Iszunk

Flóra kicsi bárja

2018.10.02. | Szabó Edit
Il Primo bor-, kávé- és pezsgőbár, Villány
Villány szülötte, a település első képzett baristája, természetes hát, hogy éppen Jekl Flóra nyitott bor-, kávé- és pezsgőbárt – a villányi pincesoron…  
Iszunk

Érezd, hogy különleges vagy!

2018.09.21. | Szabó Edit
Ki hitte volna, hogy a környezetvédelem és a „no waste” filozófia ma már a legjobb koktélbárokban is fontos szempont! Egyebek között erről mesélt budapesti útja során Vitezslav Cirok, a…
Iszunk

Kóstolj a Borsmentával!

2018.09.18. | Szabó Edit
Borsmenta Sajtóklub, Borsmenta Kóstolóklub, Borsmenta-teszt… Tudod, hogy melyik mi fán terem? Az egyik a szakmának, a másik az újságíró kollégáknak, ám a harmadik a nagyközönségnek szól…
Iszunk

Ha a kóstolás tényleg ünnep

2018.09.11. | Szabó Edit
Jól van dolga a mostani boros újságírónak. Nem elég, hogy vendégségbe hívják, de még extra programokat is szerveznek neki. Így esett, hogy az egri Vino Kóstoló Ünnep előtt a St. Andrea…
Iszunk

Bajnokok ligája

2018.09.08. | Szabó Edit
Mit igyunk a Budapest Borfesztiválon?
Kaland az élet! A Budapest Borfesztivál kínálatából tegnap a VinAgora Nemzetközi Borverseny aranyérmes tételeit kóstolgattuk. Íme a listánk, hátha másnak is kedve támad közelebbről megv…

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (43) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (8) bor (232) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (124) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (19) espresso embassy (3) étterem (85) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (37) Furmint Február (3) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (28) kadarka (8) karácsony (11) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (44) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (5) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (32) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (24) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (5) recept (49) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (6) sor (35) sós (16) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (7) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (24) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)