Tesztelünk
Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015
Tesztelünk

 Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015 

Így lényegülnek át Tokaj klasszikus szőlőfajtái egy francia asszony kezében. Érleltség, kifinomultság, elegancia felsőfokon. Bravó, Berecz Stéphanie!  
Tesztelünk

Pannonhalmi Rajnai Rizling 2017

2019.01.10. | Szabó Edit
Jó ivású, üde rajnai, intenzív, őszibarackos ízvilággal. Olyan, de olyan őszibarackos, hogy el se hinnénk, ha nem kóstoltuk volna…  
Tesztelünk

Bencze Családi Birtok: Aries Rajnai Rizling 2015

2018.12.31. | Szabó Edit
Aki még soha nem kóstolt amforában érlelt rajnai rizlinget, annak itt a megfelelő alkalom. Érett, mély bor, a fajtára jellemző jegyekkel…  
Tesztelünk

2HA Pincészet: Rizling Méthode Traditionnelle 2014

2018.12.31. | Szabó Edit
Olaszrizling, rajnai rizling és szürkebarát házasítása, egyenesen a Szent György-hegyről. Aki szereti az érleltebb, teltebb pezsgőket, annak bizonyára ez lesz az egyik kedvence…  
Tesztelünk

Sauska Tokaj: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő

2018.12.30. | Szabó Edit
Letisztult, kellemes, elegáns pezsgő, Tokaj ásványosságával, a furmint gyümölcsösségével, a chardonnay eleganciájával és a hárslevelű kedvességével…  
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Kadarka Brut Nature Pezsgő 2015

2018.12.28. | Szabó Edit
Pezsgő kadarkából? Elsőre talán őrültnek tűnik az ötlet, de kóstoljuk csak meg, és azonnal kiderül, hogy nagyon is helyénvaló. A St. Andrea Pincészet brut nature pezsgőjét a különlegess…
Tesztelünk

Légli: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő 2015

2018.12.28. | Szabó Edit
Karakteres, izgalmas, igen kedvünkre való pezsgő, megérdemli a figyelmet…  
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki Selection Villányi Kékfrankos 2015

2018.12.21. | Szabó Edit
Könnyű, jó ivású kékfrankos, tipikus kedd esti bor, de innánk szerdán is. Ráadásul árban is eléggé verhetetlen…
Tesztelünk

Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017

2018.12.08. | Szabó Edit
A legbarátságosabb hazai rajnai rizling, amit valaha kóstoltunk. Azoknak is ajánljuk, akik soha nem találták rokonszenvesnek a fajtát…
Tesztelünk

Kislaki Bormanufaktúra: Riesling (válogatás) 2015

2018.12.06. | Szabó Edit
A bor, amire sokáig emlékezni fogsz. Szinte minden benne van, amitől szerethető, ráadásul könnyű inni. Kár, hogy már csak néhány palack lelhető fel belőle…
Tesztelünk

Luka Pincészet: Kékfrankos 2016

2018.11.27. | Szabó Edit
Tipikus kékfrankos, tanítani lehetne rajta a fajtát. Meggy, cseresznye, csokoládé, fűszerek, az évjáratra jellemző intenzív savakkal kísérve…
Tesztelünk

Sabar Borház: 1118 (Rajnai Rizling) 2017

2018.11.22. | Szabó Edit
A pincészet egyik féltve őrzött kincse, nagy becsben tartják. Mindössze 1118 palack készült belőle – jobb, ha időben beszerzünk magunknak egyet-kettőt. Nem bánjuk meg…
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos 2015

2018.11.18. | Szabó Edit
Sötét, gazdag, bor, meggyes és vadmálnás ízekkel. Tipikus kékfrankos a legjobbak közül…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pincészet: Rajnai Rizling 2017

2018.11.12. | Szabó Edit
Kemény, karakteres, határozott rajnai, ebben aztán van tartás! A fajta kedvelői imádni fogják, de az ismerkedést ne ezzel a borral kezdjük…
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Alte Reben 2016

2018.11.09. | Szabó Edit
Sűrű, gazdag, intenzív bor, sötét, mint az éjszaka, az ember költői hangulatba kerül tőle. Ahogyan a neve is jelzi, öreg tőkék terméséből készült, de öreg tőke nem vén tőke…
Tesztelünk

Homola Pincészet: Kékfrankos 2016

2018.11.01. | Szabó Edit
Az elegáns kékfrankosok iskolapéldája. Hűvös, kissé tartózkodó, kissé titokzatos, de annál izgalmasabb…

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (41) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (8) bor (232) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (124) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (10) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (19) espresso embassy (3) étterem (84) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (36) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (27) kadarka (8) karácsony (11) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (43) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (32) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (23) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (4) recept (48) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (6) sor (35) sós (15) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (7) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (24) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)