Vissza

A boros lány a TikTokról

2022.10.01. | Laár Balázs
Bohár Natália huszonkét éves tiktoker – első boros videója másfél hónapja jelent meg. És hogy ki is ő? Laár Balázs interjújából kiderül…


Hogy lettél te „a boros lány a TikTokról”?

Nem sokkal az első videóm megjelenése után a munkahelyemen voltam. Odajött hozzám egy férfi, aki keresett valamit, én pedig felajánlottam, hogy elkísérem, és megmutatom, hogy hol találja. Amikor elindultunk, rám nézett, és megkérdezte: bocsi, nem te vagy a boros lány a TikTokról? Automatikusan válaszoltam, hogy de – kellett egy pillanat, hogy megértsem: felismertek –, tényleg én vagyok az.

Nem a boros videókkal indultál a TikTokon. Mesélj, hogyan kezdted!

Amikor elért bennünket a covid első hulláma, és karanténba kényszerültünk, karaoke videókat készítettünk egy barátnőmmel. Ezeket csak a barátainkkal osztottuk meg, de viccesek voltak, ezért szerették őket. Utána egy ideig próbálkoztam még a vicces videókkal. A boros sorozat előtt fejeztem be egy sommelier-tanfolyamot, és azt gondoltam, hogy ez a tematika esteleg érdekes lehet, itthon nincs ilyen a TikTokon.



Hogyan készült el az első?

Három órán keresztül próbálkoztam vele, de sose tetszett, daráltam az adatokat. Nagyon utánanéztem mindennek, jegyzeteim voltak, de végül rájöttem, hogy nem úgy kell csinálni. Végül igyekeztem elhagyni az adatokat, lelazulni, és ez tetszett az embereknek.

Honnan jött a bor az életedbe?

Az étterem, ahol recepciósként dolgoztam, hatalmas borkínálattal rendelkezett. A felszolgálók állandóan teszteket írtak, és mivel ezeket a kérdéssorokat én nyomtattam nekik, üres pillanataimban olvasgattam. Persze nem tudtam a kérdésekre válaszolni, de mindegyiknek utánanéztem, és rájöttem, hogy ez nagyon izgalmas. Megtanultam a borlapot, elmentem a felszolgálók bortréningjeire, és végül én írtam a legjobb teszteket. Aztán a sommelier-tanfolyamon derült ki, hogy mennyi mindent tudok már a borokról.

Vannak terveid a borral?

Csak azért, mert van róla papírom, még nem tartom magam sommelier-nek. Most is a vendéglátásban dolgozom, de nem tervezem, hogy valahol sommelier-ként helyezkedem el. Számomra ez a szakma túl kötöttnek tűnik, nem látom magam elegáns mellényben, amint bort töltök, és beszélek róla.

Bohár Natália Tiktoker interjú

Mert ahogy a TikTokon beszélsz a borokról, úgy nem lehet a vendéglátásban?

Ha egy vendéglátóhelyen van sommelier, az már nem az a szint, ahol az én lazaságom megengedhető lenne.

Akkor mik a terveid?

Fotózni szeretnék. Az éttermi fotózás érdekel leginkább: ételek, italok. Szeretem, hogy amikor lerakom őket, úgy viselkednek, ahogy én akarom. Két helynek fotózok is, az egyik a Deszka, a másik a Másik konyha lakásétterem.

A fotózást tanultad valaha?

A hivatalos papíroktól, iskoláktól megrémülök. Nem szeretek vizsgázni, fél év után az egyetemet is otthagytam, annyira nem akartam. A fotózás például úgy kezdődött, hogy szerettem volna egy jó fényképezőgépet, hogy jobb képeket készíthessek magamról és a barátnőimről. Az egyik reggel megérkezett a számlámra a fizetésem, és munkába menet megláttam a villamosról egy üzletet. Leszálltam, és vettem egy gépet. Ez éppen belefért az időmbe, és csak arra figyeltem, hogy cserélhető objektívje legyen, mert az már „komoly gép”. Azóta van már egy ministúdió a lakásban. Szóval, a fényképezésnél is inkább a magam útját járom, ahogy a boroknál.

Bohár Natália TikToker interjú borsmenta.hu

Térjünk vissza a TikTokra, ott vannak terveid?

Rövid idő alatt lett sok követőm – és napról napra nő a számuk. Érdekes világ a TikTok, izgalmas, hogy egy jó téma mennyire érdekli az embereket. Kommentekben megírják, mi az, amit szívesen látnának, és nagyon jó érzés, hogy aktív visszajelzéseket kapok. Tervezem, hogy megkérdezem, milyen témák érdeklik még a követőimet a kultúra terén – hiszen engem sem csak a gasztrokultúra izgat. Meglátjuk, hátha egyszer nem „csak” boros lány leszek a TikTokon…
 
Fotó:
Bohár Natália

Beszélgetünk

Egy blogger élete - Csíki Sándor

2016.03.12. | Szabó Edit
„Az ország legjobb gasztrobloggerei és gasztronómiai szakírói között tartanak számon, és ezzel a pozícióval tökéletesen elégedett vagyok, miközben sosem felejtem el, hogy mindez felelős…
Beszélgetünk

Egy blogger élete - Ripka Gergely

2016.03.26. | Szabó Edit
„A Táncoló Medve indulása óta eltelt majdnem tíz év, és ma már egyre jobban kerülöm a borkritikusi szerepkört. Sokkal fontosabb, hogy a bor környezetéről, a vele foglalkozó emberekről…
Beszélgetünk

Egy blogger élete – Bezselics Ildikó

2016.08.06. | Szerdahelyi Krisztina
A hat éve indult Két cica konyhája ma már az egyik legnépszerűbb gasztroblog az országban. Írója, Bezselics Ildikó korábban televíziós szerkesztőként, újságíróként dolgozott, majd egy h…
Beszélgetünk

Imrém, az élet harc

2019.11.10. | Szabó Edit
Beszélgetés Tompa Imrével
Bölcsészként végzett, politikai újságíróként dolgozott, aztán bő másfél évtizedre ő lett a honi boros újságírás egyik meghatározó alakja. Nemrég visszavonult, történelmet tanít, és szép…
Beszélgetünk

Valaha tündér voltam

2020.12.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig…
Beszélgetünk

Gyógyítás mellékhatások nélkül

2021.05.29. | Virág Orsolya
Beszélgetés dr. Tőzsér Bertával
Növényi étrend, minőségi alvás, mozgás, szeretetteljes kapcsolatok, stresszkezelés… Betegségeink többsége elkerülhető lenne, ha így élnénk, állítja dr. Tőzsér Berta háziorvos szakorvosj…

címkék

amerika (4) aprókertek (29) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (44) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (119) balatonboglári borvidék (15) balatonfüred csopaki borvidék (23) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (19) biobor (4) biodinamikus (8) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (6) bor (293) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (41) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (65) bornapló (8) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (287) bortúra (31) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (30) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (234) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (6) csányi pincészet (9) csirke (12) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (12) demeter zoltan (5) desszert (5) desszertbor (4) édes (108) eger (70) egészséges (11) egri borvidék (10) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (25) etyek budai borvidék (26) etyeki kúria (17) ezerjó (5) fehérbor (97) fesztivál (45) figula (5) figula pincészet (4) franc&franc (7) franciaország (8) friss (4) frittmann (6) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (5) gálné dignisz éva (5) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (6) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) hétszőlő (4) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (151) ipacs szabó istván (4) iszunk (13) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (14) karácsony (29) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (23) kéknyelű (15) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (13) kolonics pincészet (4) könnyű (15) könnyűvér (5) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (16) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (10) kreinbacher birtok (11) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (17) laposa birtok (5) leves (25) london (21) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (68) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (4) merlot (16) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (5) natúr bor (7) nemzetközi borvásár (4) néró (4) neszmélyi borvidék (4) nyár (16) nyaralás (5) nyári (6) olaszország (47) olaszrizling (31) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (8) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pázmánd (35) pécs (10) pékség (7) pét-nat (23) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (25) recept (247) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (12) sanzon (9) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (50) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (19) sör (46) sós (99) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (51) süti (17) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szekszárd (57) szekszárdi borvidék (15) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (21) szentesi józsef (6) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szüret (4) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természet (4) természetes bor (20) tészta (17) tesztelünk (209) tokaj (153) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (111) tokaji aszú (44) török (21) torta (4) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (5) Unger Bormanufaktúra (17) utazás (79) utazási tippek (39) utazunk (41) vacsora (12) váli péter (4) vega (12) velencei-tó (19) verseny (15) veszprém (4) villány (32) villányi borvidék (92) vörösbor (142) vylyan (30) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (9) zsirai pincészet (6) zweigelt (4)