Vissza
Sokízű indián nyár
2019.09.26. | Szabó Ágnes
Lassan aranyba hajlanak a fák, de még minden csupa szín és illat. Sárgán csordul a nap: ez itt az indián nyár. A vasárnapok lassúsága a konyhába hív, de nem maradunk sokáig. Négy gyors recept, csak hogy másra is maradjon idő...
A kora esti vacsorákat szeretem, mert akkor lefekvésig még párszor kanalazhatok...
...mindig csak még egy kicsit, és szigorúan utoljára.
Ennek az ételkompozíciónak, amit most megmutatok, az a varázsa, hogy a külön fázisban készülő részeket fantasztikusan lehet variálni más ételekkel is.
Éljen a kreativitás!
![](/userfiles/Szab%C3%B3%20%C3%81gi%20Ezer%C3%ADz%C5%B1%201.jpg)
Vörösborecetes babsaláta
Négy evőkanál bármilyen mézet két evőkanál vörösborecettel, koriandermaggal és 3-4 deci vízzel összeforralok. Mire felvágok egy jó nagy vagy több kicsi lila hagymát karikára, már fel is forrt.
A lila hagymát és egy marék vörösbabot (vessetek meg, én konzervet használok) leforrázom a borecetes forralmánnyal. Aztán állni hagyom a hűtőben, az se baj, ha egész éjszakára...Ez a saláta nagyon finom vörös húsok, tócsni vagy dödölle mellé is!
![](/userfiles/Szab%C3%B3%20%C3%81gi%20Ezer%C3%ADz%C5%B1%20V%C3%B6r%C3%B6sborecetes%20babsal%C3%A1ta%20szerk.jpg)
Paprikás sült zellerkocka
Megfőzöm a nagy kockákra vágott zellert – minél krémesebb, annál jobb. Ezt követően forró olajban aranybarnára sütöm. Amikor még forró, egy tálban fűszersóval és őrült (jaj, bocs: őrölt!) pirospaprikával jól összekeverem.
![](/userfiles/Szab%C3%B3%20%C3%81gi%20Ezer%C3%ADz%C5%B1%203.jpg)
Tökmagos paszternákpüré
Három fehérrépagyökeret egészben, majdnem teljesen puhára főzök. Amikor elkészült, fetasajttal, szerecsendióval és fokhagymával pürésítem. Az elkészült pürét tökmagolajjal átforgatom. Pirítósra kenve vagy sültek mellé épp ugyanolyan isteni.
![](/userfiles/Szab%C3%B3%20%C3%81gi%20Ezer%C3%ADz%C5%B1%20T%C3%B6kmagos%20pasztern%C3%A1k%20p%C3%BCr%C3%A9.jpg)
Csilipelyhes kuszkusz
A kuszkuszt egyszerűen vízben felfőzöm, és olívaolajjal, ízlés szerint csilipehellyel átforgatom. Könnyű, laktató és egészséges.
Szeretem, ha a tányér változatos, sokszínű, de könnyed. Egy ilyen vacsorából bármennyit lehet szedni... este hat után is!
![](/userfiles/Szab%C3%B3%20%C3%81gi%20Ezer%C3%ADz%C5%B1%20k%C3%A9sz%20fel%C3%BCln%C3%A9zet(1).jpg)
Jó étvágyat!
Fotó:
Szabó Ágnes