Találatok száma: 2518
Iszunk
Villány a csúcson című cikk borítóképe

Villány a csúcson

2025. 06. 07. | Takács Andrea
Így volt, szó szerint! Májusban ugyanis 120 méter magasan, a MOL campus 28. emeletén lévő Virtu étteremben kóstolhatta villányi kiállítók borait a meghívott közönség – sommelier és séf, kereskedő és vendéglátós, borszakíró és borblogger.
Főzünk
Szendvicskenyér című cikk borítóképe

Szendvicskenyér

2025. 06. 05. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 70. rész
Ha piknikezni mentek, grillezni készültök, vagy egyszerűen csak vendégeket vártok, jusson eszetekbe ez az ínycsiklandó szendvicskenyér, amit Nagyillés János tálal a Török örömök sorozat 70. részében. Mutatós és nagyon finom…
Vendégoldal
Nincs megállás című cikk borítóképe

Nincs megállás

2025. 06. 03. | Zsirai Kata
Katanapló 16. rész
Mád–Szeged, Mád–Andornaktálya, Mád–Jászberény, és újra Mád. Még jó, hogy a szőlő és a pince néha röghöz köti Zsirai Katát, különben folyton úton lenne – na, nem mintha így nem… Itt a Katanapló 16. része, és nem kevésbé zúzós, mint az előző volt…
Beszélgetünk
Mindig jól jön az aranyeső című cikk borítóképe

Mindig jól jön az aranyeső

2025. 06. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Iszunk
Ron Wiegand is mesterkurzust tart a Bűbájos Hétvégén! című cikk borítóképe

Ron Wiegand is mesterkurzust tart a Bűbájos Hétvégén!

2025. 05. 31. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja varázslatos minifesztiválját, a Bűbájos Hétvégét az idén június 6. és 9. között tartják Tarcalon. Nincsenek ismert fellépők, csak helyi borászok, finom ételek, jó borok, na meg egy különleges mesterkurzus Ron Wiegand Master of Wine-nal…
Főzünk
Török linzer – un kurabiyesi című cikk borítóképe

Török linzer – un kurabiyesi

2025. 05. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 69. rész
Nagyillés János ismét egy ellenállhatatlan édességet tálal a Török örömök sorozat 69. részében. A porhanyós-omlós török linzer minden háziasszony álma, mert nem igényel különleges alapanyagokat, gyorsan elkészül és nagyon finom…
Utazunk
Buli a pázmándi szőlőhegyen című cikk borítóképe

Buli a pázmándi szőlőhegyen

2025. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Borostyán-Kovács Tamarával
A tavalyit mindenki imádta, ezért május 31-én, szombaton ismét lesz Pázm’and Winefesztivál a pázmándi szőlőhegyen. Hat helyszínen nyolc borászat, étel, bor, zene, tánc. És hogy mi még? Borostyán-Kovács Tamara, vagyis a Boroslány elmeséli…
Iszunk
2025-ben Gál Tibor a Borászok Borásza című cikk borítóképe

2025-ben Gál Tibor a Borászok Borásza

2025. 05. 27. | Szabó Edit
Ismét megválasztották a Borászok Borászát Magyarországon. Az idén Gál Tibor neve került fel a Borászok Borásza Csillagok Sétányára, a Borászok Barátja pedig lapunk egyik alapítója, Kézdy Dániel lett. Íme a részletek…
Iszunk
A Magyar Pezsgő Napja   című cikk borítóképe

A Magyar Pezsgő Napja

2025. 05. 26. | Szabó Edit
A furmint és az aszú nemzetközi napja után itt a Magyar Pezsgő Napja, amit szintén Kézdy Dánielnek köszönhetünk. A hazai nemes buborékok ünnepét mostantól minden év június 1-jén tartjuk. És hogy mi a lényeg? Elmeséljük!
Beszélgetünk
Alkimistának tartom magam című cikk borítóképe

Alkimistának tartom magam

2025. 05. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 2. rész
Interjúnk második részében Vujity-Zsolnay Barnabás az otthon főzés szépségeiről, a Michelin-csillagos konyhák mumusairól, saját céljairól és arról az elhivatottságról mesél, amitől egy vérbeli szakács számára a konyha maga a víz, a levegő…
Beszélgetünk
Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában című cikk borítóképe

Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában

2025. 05. 24. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 1. rész
Emlékeznek még a négy éve megismert, akkor 18 éves fiatalemberre? Vujity-Zsolnay Barnabás azóta a világot járva szívja magába a konyhai tudást, és jelenleg egy lyoni Michelin-csillagos étterem szakácsaként tevékenykedik…
Főzünk
Tokati mártogatós – Tokat batı című cikk borítóképe

Tokati mártogatós – Tokat batı

2025. 05. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 68. rész
A bat, vagyis a mártogatós Törökországban nem csupán egy étel, hanem közösségi rituálé is. Hidegen fogyasztják, jól fog esni a forró nyári napokon. Íme a recept – és hozzá a történet – Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 68. részében…
Iszunk
Megvannak az idei VinAgora borverseny legjobbjai! című cikk borítóképe

Megvannak az idei VinAgora borverseny legjobbjai!

2025. 05. 21. | Borsmenta
Az idei VinAgora borversenyen 16 ország közel ezer bora versenyzett a bírák kegyeiért. Hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált megmérettetésén 187 arany-, 15 nagy arany- és 7 Champion-érem született. Íme az eredmények…
Vendégoldal
Kataturné című cikk borítóképe

Kataturné

2025. 05. 20. | Zsirai Kata
Katanapló 15. rész
Kata A Grundban. Kata Mádon. Kata Budapesten, majd újra Mádon. Kata borokat mutat be, kitelepül, betelepül, beszél, bírál, közlekedik, nyilatkozik… Újabb két eseménydús hét Zsirai Kata életéből. Biztonsági öveket becsatolni – a Katanapló 15. része tömény száguldás…
Beszélgetünk
Az egyediség a valódi érték című cikk borítóképe

Az egyediség a valódi érték

2025. 05. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Simigh János borásszal
A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…