Tesztelünk

Békássy Borászat: Budai Zöld 2019

Békássy Borászat: Budai Zöld 2019 című cikk borítóképe
2022. 04. 22. | Szabó Edit
A Békássy Családi Borászat Budai Zöldje a fajta egyik klasszikus képviselője. Ideális fröccsbor, kitűnő társa a meleg tavaszi-nyári napoknak…

A közepesen intenzív szalmasárga színű bor illata nem túl harsány, de nem is várjuk tőle. A kicsit édeskés, virágporos jegyeket enyhe gyógynövényesség kíséri.

Kóstolva könnyed, jó savú bor, érezhetően alacsony alkoholtartalommal. Citrusos, finoman gyógynövényes ízvilága miatt leginkább citromos teára emlékeztet az íze, de van benne egy kis kövesség, sósság is, csak hogy ne feledjük, hogy a Badacsonyon járunk. Utóízében a gyógynövényes jelleg erősödik fel, és a szárazpróbája ámulatba ejtően kakukkfüves.

Könnyen iható, egyszerű nyári bor, tisztán is, fröccsnek is kiváló, csak hűtsük be jól.

(80 pont)
2021. november 28-án kóstoltuk.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Budai Zöld
Termelő: Békássy Borászat
Termőhely: Badacsonyi borvidék
Évjárat: 2019
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% budai zöld
Alkoholtartalom: 10.5%
Kapható: a pincészet webshopjában
Ára: 2700 Ft
A termelő weboldala: bekassy.hu



A pincészet elérhetőségei:
Békássy Borászat – Békássy András
Cím: 8261 Badacsony, Pöltenberg u. 1.
Tel.: +36 30646-5012
E-mail:boraszat@bekassy.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Iszunk
Budai zöld miniteszt című cikk borítóképe

Budai zöld miniteszt

2022. 04. 21. | Szabó Edit
Fedezzük fel a budai zöldet! A Borsmenta csapata a szőlőfajta négy borát vette górcső alá. Íme a tapasztalatok…
Iszunk
Badacsony ismét a New Yorkban járt című cikk borítóképe

Badacsony ismét a New Yorkban járt

2022. 04. 12. | Szabó Edit
Badacsony végre visszatért a New Yorkba! Közel félszáz kiállító 160 különböző badacsonyi bora közül válogathatott, aki április 9-én ellátogatott a budapesti New York-palota Róma termébe. Mutatjuk a kedvenceinket…
Iszunk
Kéknyelűvel szebb az élet! című cikk borítóképe

Kéknyelűvel szebb az élet!

2018. 07. 10. | Szabó Hajnalka
Kék palackba öltözött és egyre nagyobb népszerűségnek örvend Badacsony őshonos szőlőfajtájának karakteres bora, a kéknyelű. A nemrég lezajlott Kéknyelű Ízlelő izgalmas kalandot ígért a fajta kedvelőinek…
Utazunk
Menjünk Badacsonyba! című cikk borítóképe

Menjünk Badacsonyba!

2018. 03. 30. | Szabó Edit
A Balaton nagyot nyújtózik, és felébred téli álmából. A boltok kinyitnak, a teraszok megtelnek, és bár a tó még hűvösen csillog, az emberek már a csontjaikban érzik a parancsot: „vízpartra kell menni”. Irány Badacsony, töltsünk egy hétvégét egy romantikus szállodában…