Tesztelünk

Németh János Pincészet: Kadarka 2017

Németh János Pincészet: Kadarka 2017 című cikk borítóképe
2019. 12. 06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…

Színe halványrubin. Rendkívül kedves, összetett illatában finom virágosság, üde, piros bogyós gyümölcsösség. A cseresznyés, ribizlis, szamócás jegyeket kellemes fűszeresség és egy kis mentás hűvösség kíséri.

Ízben kicsit visszalépés, az alkoholtartalom mérsékelt, az ornamentika lendületes savakra épül. A finoman szamócás, cseresznyés világ mellett megjelenő édesfűszeresség kifejezetten jól áll neki. Utóízében is megmaradnak a cseresznyés jegyek, egy kis meggymagos kesernyésséggel kiegészülve.

Könnyű, karcsú testű, elegáns kadarka, esti borozgatások nagyszerű társa, de paprikás ételek, így lecsó, töltött paprika és halászlé mellett is nagyon jól megállja a helyét.

(82 pont)

2019. március 26-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Kadarka
Termelő: Németh János Pincészet
Termőhely: Szekszárdi borvidék
Évjárat: 2017
Típus: száraz vörösbor
Fajtaösszetétel: 100% kadarka
Alkoholtartalom: 11.5%
Kapható: shop.njp.hu
Ára: 2600 Ft
A termelő weboldala: https://njp.hu/index.php/hu/

A pincészet elérhetőségei:
Németh János Pincészet – Németh János
Cím: Szekszárd, Iván-völgy hrsz: 9679.
Tel.: +36 20414 5544
E-mail: njp@salio.hu

Fotó:
Vető Gábor

Tesztelünk
St. Andrea Pincészet: Kadarka Brut Nature Pezsgő 2015 című cikk borítóképe

St. Andrea Pincészet: Kadarka Brut Nature Pezsgő 2015

2018. 12. 28. | Szabó Edit
Pezsgő kadarkából? Elsőre talán őrültnek tűnik az ötlet, de kóstoljuk csak meg, és azonnal kiderül, hogy nagyon is helyénvaló. A St. Andrea Pincészet brut nature pezsgőjét a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk
Kadarkák, ha összejönnek című cikk borítóképe

Kadarkák, ha összejönnek

2016. 10. 14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – viszont amikor igen, akkor arra sokáig emlékszünk.
Iszunk
Kadarkaland című cikk borítóképe

Kadarkaland

2016. 06. 04. | Szabó Edit
Az idén már két napon át tartják nyitva a pinceajtót az Iván-völgyi borászok. Június 17-én és 18-án reggeltől estig lehet barangolni a város fölött elnyúló festői szőlőtermő vidéken…
Iszunk
Költözős kadarka című cikk borítóképe

Költözős kadarka

2016. 03. 16. | Burai László
Nem is olyan könnyű bort választani egy nehéz nap végén, ha egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy a borainak jelentős része nem áll rendelkezésére...