Vissza

Pascal Jolivet: Pouilly Fumé 2016

2017.05.29. | Szabó Edit
A tavaszi spárgaszezon egyik leghálásabb társa ez a franciásan elegáns sauvignon blanc…
 

A bor halvány citromsárga színében zöldes fények csillannak, már a megjelenésében is látszik a fiatalos lendület.

Illata kissé visszafogott, a fehér húsú gyümölcsös, szőlővirágos, propoliszos jegyek némi ásványossággal keretezve jelennek meg. Ugyanakkor van benne egy leheletnyi édesség is, ami kifejezetten kedvessé teszi az illatot.

A korty arányos, feszes, mégis krémes, a szerkezet lendületes savakra épül. Az ízben megjelenő almás, körtés, őszibarackos jegyek kitartanak egészen a hosszú utóíz végéig, kiegészülve az illatban már megismert ásványossággal.

Arányos, szép bor, öröm kóstolni.
 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Pouilly Fumé
Termőhely : Loire-völgy
Évjárat : 2016
Típus : száraz fehérbor
Fajtaösszetétel : 100% sauvignon blanc
Alkoholtartalom : 13%
Kapható : Bortársaság
Ára : 6650 Ft
Termelő : Pascal Jolivet
A termelő weboldala : http://pascaljolivet.com/en/home/
Ételajánlatunk: Túrónudli spárgákkal
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetőségei:
Pascal Jolivet
Tel.: +33(0) 2 4878 6000
Cím: Route de Chavignol – 18300 SANCERRE
E-mail: info@pascal-jolivet.com
 

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (69) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (14) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (266) borász (32) borászok borásza (5) borbár (28) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (11) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (25) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (90) bortúra (22) borvacsora (14) borverseny (14) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (191) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (13) csirke (6) csokoládé (10) cukrászda (11) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (75) eger (34) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (126) etyek (11) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (54) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (102) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (7) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (49) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (7) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (8) somló (11) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) tállya (9) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (7) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (111) tokaj-hegyalja (70) tokaji aszú (29) tudnivalok (4) túra (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (10) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (5) zöld veltelíni (4)