Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020 című cikk borítóképe
2021. 10. 19. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő hárslevelűből készült pét-nat bora természetesen kedves, de nem túl sokrétű. Nyissunk ki és élvezzük, de mélységeket ne keressünk benne…

A közepesen intenzív citromsárga színű bor szépen gyöngyözik a pohárban. Ne féljünk a zavarosságától, hiszen az a műfaj sajátja, üledékkel együtt palackozták.

Illatában először intenzív propoliszos, lépes mézes, hársmézes jegyeket érzünk, de sajnos van benne egy kellemetlen árnyalat is, ami csak nehezen szellőzik ki a pohárból.

Kezdetben kóstolva is érzünk benne valami kellemetlenséget, de aztán kinyílik a bor, és megjelennek benne az illatban is ígért hársmézes jegyek. A gyöngyözés kitartó, az utóíze kissé fanyar. Hűtsük be jól, kínáljuk vendégváró italként.

(80 pont)
2021. augusztus 17-én kóstoltuk

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Pét-Nat Hárslevelű
Termelő: Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok
Termőhely: Tokaji borvidék
Évjárat: 2020
Típus: száraz fehér pét-nat
Fajtaösszetétel: 100% hárslevelű
Alkoholtartalom: 12%
Kapható: Rákóczi Pince
Ára: 5500 Ft
A termelő weboldala: https://tokajhetszolo.com/

A pincészet elérhetőségei:
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok
Cím: 3910 Tokaj, Kossuth tér 15.
Tel.: +36 30436-5767
E-mail:tokaj@hetszolo.hu

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Pinot Noir 2020 című cikk borítóképe

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Pinot Noir 2020

2021. 12. 12. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő pinot noirból készült pét-nat bora kedves, gyümölcsös, üde természetes pezsgő. Bármilyen alkalomhoz illik, látványos és finom.
Iszunk
Pét-natok, sorakozó! című cikk borítóképe

Pét-natok, sorakozó!

2021. 09. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi szakmai tesztjén a pét-natokat vettük górcső alá: hét borvidék tucatnyi borán keresztül próbáltunk fogalmat alkotni az új őrületről. A pálmát Tokaj és Villány vitte el. Íme a részletek…
Iszunk
Hárslevelűk csatája című cikk borítóképe

Hárslevelűk csatája

2019. 05. 27. | Szabó Edit
Fontos és izgalmas Kárpát-medencei szőlőfajta, mégsem kapott eddig soha vezető szerepet. A Borsmenta tesztjén 6 borvidék 18 hárslevelű borát kóstoltuk végig, a legidősebb 1995-ben, a legfiatalabb 2018-ban született. Íme a tanulságok…
Beszélgetünk
Tokajban csodás az ősz című cikk borítóképe

Tokajban csodás az ősz

2018. 09. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szik Mátyással
Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok fontos szerepet kapott az idei Tokaji Őszön. A rendezvény nagyköveteként az a feladata, hogy minél több emberrel megismertesse Tokajt és az ott születő borokat…
Iszunk
A hárslevelűt meg kell fejteni című cikk borítóképe

A hárslevelűt meg kell fejteni

2017. 05. 24. | Szabó Hajnalka
A furmint a jégtörő, könnyebben érthető, a hárslevelűben több a titok – mondja Lenkey Géza tokaji borász, aki természetesen ott lesz a kiállítók között május 25-én, a Hárslevelűk Éjszakáján...
Iszunk
Mindenkinek van egy története című cikk borítóképe

Mindenkinek van egy története

2016. 06. 07. | Raab Zsuzsanna
A Hárslevelűk Éjszakája emberi léptékű, kedves, szerethető rendezvény, ahol a profik kedvükre kóstolhatják az újdonságokat, de a saját szintjén bárki részese lehet az élményeknek...