Wassmann Bormanufaktúra: Morizz 2016
A pezsgő megjelenése rendkívül szokatlan: ritkán találkozunk habzó vörösborral. A halvány cseresznyeszínű ital mindenesetre szépen és kitartóan gyöngyözik, illata mély, ribizlis, fekete ribizlis, egy kis céklás földességgel és némi füstösséggel megspékelve.
Ízében is ott vannak a gyümölcsös jegyek: egy kis ribizli, egy kis meggy, cékla, dohány, utóízében finom meggymagos kesernyésség. Tökéletes arányok, finom buborékok, könnyedség és elegancia minden cseppjében.
Ne várjuk, hogy mindenkinek ízleni fog, meglehetősen szokatlan műfaj, a gasztronómiában viszont tökéletesen megvan a helye. Ez a pezsgő csontszáraz. Az alapbor kíméletes préselés után spontán erjedt, és a második erjedés után hosszú palackos érlelést kapott. A Wassmann házaspár minden munkafolyamatot kézzel végzett, nagy körültekintéssel. Aki nyitott az újdonságokra, értékelni fogja ezt a valóban különleges tételt. Kínáljuk vörös húsok mellé, nem fogunk csalódni benne!
(86 pont)
2021. december 14-én kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta kóstolóinak szervezésében!

A pincészet elérhetőségei:
Wassmann Bormanufaktúra – Susann Hanauer
Cím: 7766 Pécsdevecser, Fő u. 42.
Tel.: +36 30911-7971
E-mail:hanauer@weingut-wassmann.de