Vendégoldal

Olívaszüret a Szent György-hegyen!

Olívaszüret a Szent György-hegyen! című cikk borítóképe
2023. 10. 18. | Borsmenta
Október 21-én és 22-én olívaszüret lesz a Taberna Infinito csodálatos, mediterrán kertjében. Az élménynek bárki részese lehet, aki szeretné a hétvégét a szabadban, jó emberek, finom falatok és jó borok társaságában tölteni…

Pár évtizeddel ezelőtt még arra voltunk büszkék, hogy a Mecsek déli lejtőin virágoznak a mandulafák, most pedig már szinte minden kertben bőséges a fügetermés, vidáman zajonganak a kabócák, és a Szent György-hegyen termőre fordultak a Spanyolországból érkezett olajfák. Mindez persze nem csupa öröm, és a globális felmelegedés miatti aggodalmunkat nem is nagyon titkoljuk, de most mégis lelkesek vagyunk, hiszen az olajfák a világ legcsodálatosabb növényei, ellenállóak, enyhet adnak, akár évszázadokig is elélnek, és olyan terméssel ajándékoznak meg bennünket, amelynek jótékony hatásait hosszan lehetne sorolni.

Az olívaszüret kemény munka, ugyanakkor remek program is, és a Taberna Infinito Tapas&Grill Bárnak köszönhetően most részünk lehet benne. A Szent György-hegyi vendéglő szeretettel várja mindazokat, akik szívesen velük töltenének egy hétvégét. Október 21-én és 22-én, két napon keresztül zajlik majd a program, amelynek során természetesen a gasztronómia is fontos szerephez jut.

Spanyol pörkölt, spanyol lecsó, chili con carne, balkán lepény kerül a tányérokba, a poharakba pedig a Fischer Birtok és a Napsárkán Pince borait töltik. A bort nem ivóknak házi szörpöket, limonádékat szolgálnak fel, de lesznek házi kencék, mindenféle tunkolnivalók, és egész nap latin zene szól.
Aki belefáradt a kemény munkába, tehet egy kellemes sétát a kertben, a pálmák, agavék, kaktuszok és olajfák között, vagy meghallgathatja a Napsárkán Pince megálmodója, Tündi boros standup műsorát.

A rendezvény kutyabarát, és persze emberbarát is, ami legalább ilyen fontos. A bohém szürettel kapcsolatos egyéb tudnivalókat bárki megtalálja a Taberna Infinito Facebook-oldalán.

Fotó:
facebook

Eszünk
Mediterrán varázs a Szent György-hegyen című cikk borítóképe

Mediterrán varázs a Szent György-hegyen

2019. 07. 16. | Barossné Koós Andrea
200 méteres tengerszint feletti magasság, csodálatos panoráma, feledhetetlen naplemente, mediterrán életérzés, kitűnő ételek, helyi borok – és mindez Magyarországon! A Taberna Infinito vendégmarasztaló hely…
Beszélgetünk
A Szent György-hegy a barátom című cikk borítóképe

A Szent György-hegy a barátom

2019. 05. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Ujvári Viviennel
A tanúhegyek között nőtt fel, és bár munkahelye már a Tokaji borvidékhez köti, amikor csak teheti, meglátogatja Raposkán élő szüleit, és segíti a parányi családi pincészet munkáját. A fiatal borászgeneráció egyik nagy ígéretével, Ujvári Viviennel beszélgettünk…
Beszélgetünk
Emese álma című cikk borítóképe

Emese álma

2019. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyári Emesével
A Szent György-hegy legcsodálatosabb lilaakác-lugasa mögött valóságos birodalmat rejt a föld mélye. A pincét édesapja nyomdokaiba lépve Nyári Ödön építette, de ma már az unoka, Emese is kiveszi a részét a munkából…
Beszélgetünk
A Szent György-hegy bohém arca című cikk borítóképe

A Szent György-hegy bohém arca

2019. 01. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilvesy Roberttel
A Kanadából hazatért Gilvesy Robert előbb a tájba, majd az épületbe, aztán a Szent György-hegy vulkanikus boraiba szeretett bele, és a 18. században épült Esterházy-présház romjain új élet sarjadt…
Főzünk
Mediterrán olajbogyós kiflicskék című cikk borítóképe

Mediterrán olajbogyós kiflicskék

2017. 02. 01. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 1.
Első olvasásra kissé macerásnak tűnik, de aki egyszer megkóstolta, tudja, hogy megéri a fáradságot. Vigyázat, addiktív!
Főzünk
Az olajbogyó című cikk borítóképe

Az olajbogyó

2016. 08. 04. | Szabó Edit
Kevesen tudják, hogy 10 deka zöld olajbogyó tartalmazza a napi E-vitamin-szükségletünk közel harmadát, ugyanennyi fekete bogyóban pedig megtalálható a napi vasszükséglet csaknem fele…