Vendégoldal

Pezsgőzzünk a város felett!

Pezsgőzzünk a város felett! című cikk borítóképe
2019. 04. 10. | Borsmenta

Április 11-én remek francia pezsgőkkel és Barna Ádám séf kifejezetten hozzájuk komponált fogásaival nyitja meg az idei szezont a St. Andrea Wine & Skybar. Csütörtöktől szombatig délután 2 és este 10 óra között kiváló champagne-házak buborékos italai kerülnek pohárba, amit élő zene mellett, a csodálatos panorámában gyönyörködve fogyaszthatnak el a vendégek.

„Amikor konkrét italokhoz kreálunk ételeket, mindig figyelünk az ital karakterére, megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább kapcsolódhatunk” – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. Lássuk, hogy az elmélet hogyan működik a gyakorlatban! Íme a párok:

  • Palmer & Co Extra Reserve – tojás, torma, vízitorma
A Palmer & Co Extra Reserve 72 hónapos érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Ízében a narancshéjas, citrusos, enyhén vegetális karakter pörkölési aromákkal és egy kevés mézességgel keveredik. A korty telt és selymes, az utóíz hosszú és folyamatosan változik. Barna Ádám séf az ital vegetális jegyeit hangsúlyozza a mellé kínált vízitormamártással, a krémességre pedig a joghurtmousse ad remek választ.
  • Taittinger Les Folies de la Marquetterie – kacsamáj, sárgacékla, mangó
Az italt a Taittinger család kastélyáról, a „Chateau de la Marquetterie”-ről nevezték el. Pinot noir és chardonnay szőlőből készült, öt évig érlelték palackban, és kifinomultságával még a legigényesebb champagne-kedvelők számára is emlékezetes élményt nyújt. A séf a pezsgő eleganciájából indult ki, amikor egzotikus gyümölcsöt, mangót társított mellé. A kacsamáj zsírossága szépen dolgozik össze a krémes buborékokkal, a sárgacékla már csak fokozza a hatást.
  • Ayala & Co Rosé Majeur – pavlova, eper

Ezt az elegáns, telt, gyümölcsös pezsgőt 3 évig érlelték palackban. Az alapbor főként chardonnay szőlőből készült, mindössze 6% pinot noirt adtak hozzá, kifejezetten az izgalom kedvéért. Az aromatikát a gyümölcsösség uralja, őszibarackos, piros bogyós gyümölcsös jegyek jelennek meg illatban és ízben egyaránt. A házasításba a chardonnay hozza a frissességet, a pinot noir pedig azt a könnyű, cseresznyés, málnás, epres világot, ami miatt a séf egyik kedvenc desszertjét, a pavlovát készítette hozzá, természetesen egy kevés eperrel megbolondítva.

A rendezvény iránt már most nagy az érdeklődés, ezért érdemes előre helyet foglalni, ha pezsgőt kortyolgatva szeretnénk élvezni a tavaszi hangulatot a város fölött.

Fotó:
facebook