Pezsgőzzünk a város felett!

2019.04.10. | Borsmenta
Budapest legvonzóbb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt…
 


Április 11-én remek francia pezsgőkkel és Barna Ádám séf kifejezetten hozzájuk komponált fogásaival nyitja meg az idei szezont a St. Andrea Wine & Skybar. Csütörtöktől szombatig délután 2 és este 10 óra között kiváló champagne-házak buborékos italai kerülnek pohárba, amit élő zene mellett, a csodálatos panorámában gyönyörködve fogyaszthatnak el a vendégek.



„Amikor konkrét italokhoz kreálunk ételeket, mindig figyelünk az ital karakterére, megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább kapcsolódhatunk” – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. Lássuk, hogy az elmélet hogyan működik a gyakorlatban! Íme a párok:
 
  • Palmer & Co Extra Reserve – tojás, torma, vízitorma
A Palmer & Co Extra Reserve 72 hónapos érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Ízében a narancshéjas, citrusos, enyhén vegetális karakter pörkölési aromákkal és egy kevés mézességgel keveredik. A korty telt és selymes, az utóíz hosszú és folyamatosan változik. Barna Ádám séf az ital vegetális jegyeit hangsúlyozza a mellé kínált vízitormamártással, a krémességre pedig a joghurtmousse ad remek választ.
  • Taittinger Les Folies de la Marquetterie – kacsamáj, sárgacékla, mangó
Az italt a Taittinger család kastélyáról, a „Chateau de la Marquetterie”-ről nevezték el. Pinot noir és chardonnay szőlőből készült, öt évig érlelték palackban, és kifinomultságával még a legigényesebb champagne-kedvelők számára is emlékezetes élményt nyújt. A séf a pezsgő eleganciájából indult ki, amikor egzotikus gyümölcsöt, mangót társított mellé. A kacsamáj zsírossága szépen dolgozik össze a krémes buborékokkal, a sárgacékla már csak fokozza a hatást.
 
  • Ayala & Co Rosé Majeur – pavlova, eper


Ezt az elegáns, telt, gyümölcsös pezsgőt 3 évig érlelték palackban. Az alapbor főként chardonnay szőlőből készült, mindössze 6% pinot noirt adtak hozzá, kifejezetten az izgalom kedvéért. Az aromatikát a gyümölcsösség uralja, őszibarackos, piros bogyós gyümölcsös jegyek jelennek meg illatban és ízben egyaránt. A házasításba a chardonnay hozza a frissességet, a pinot noir pedig azt a könnyű, cseresznyés, málnás, epres világot, ami miatt a séf egyik kedvenc desszertjét, a pavlovát készítette hozzá, természetesen egy kevés eperrel megbolondítva.



A rendezvény iránt már most nagy az érdeklődés, ezért érdemes előre helyet foglalni, ha pezsgőt kortyolgatva szeretnénk élvezni a tavaszi hangulatot a város fölött.
 
:
Fotó:
facebook
Bárdosi Márk

címkék

amerika (4) aprókertek (31) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (48) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (130) balatonboglári borvidék (17) balatonfüred csopaki borvidék (25) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (21) biobor (6) biodinamikus (9) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (7) bor (297) borász (54) borászok borásza (13) borbár (36) borfesztivál (45) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (68) bornapló (13) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (291) bortúra (32) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (34) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (5) budai zöld (4) budapest (237) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (21) csányi pincészet (9) csirke (17) csokoládé (13) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) debreczeni mónika (4) dél-balaton (14) demeter zoltan (5) desszert (10) desszertbor (4) dobogó pincészet (4) dobosi (4) édes (117) eger (72) egészséges (11) egri borvidék (12) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (31) etyek budai borvidék (33) etyeki kúria (19) évforduló (4) ezerjó (13) fehérbor (129) fesztivál (47) figula (5) figula pincészet (4) főzünk (9) franc&franc (7) franciaország (9) friss (4) frittmann (7) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (7) gálné dignisz éva (7) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (7) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyöstarján (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (6) hajós (6) hal (5) haraszthy (4) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (10) heimann családi birtok (4) hétszőlő (4) horváthország (6) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (156) ipacs szabó istván (4) iszunk (16) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (15) karácsony (29) karantén (23) kávé (43) kavezok (9) kékfrankos (25) kéknyelű (16) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (5) koktél (14) kolonics pincészet (5) könnyű (15) könnyűvér (6) könyv és kávé (4) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (60) Kőszeg (25) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (11) kreinbacher birtok (11) krémleves (4) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (22) laposa birtok (5) leves (31) london (21) luka enikő (4) mád (16) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (70) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (6) merlot (28) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (17) művészinterjú (18) nagyi receptje (5) narancsbor (5) natúr bor (12) nemzetközi borvásár (4) néró (5) neszmélyi borvidék (4) nyár (18) nyaralás (5) nyári (7) olaszország (55) olaszrizling (34) őstermelői piac (7) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (9) pálinka (19) pálinkaverseny (14) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pannonhalmi borvidék (4) paulus (5) pázmánd (40) pécs (10) pékség (7) pét-nat (24) pezsgő (97) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (14) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) puglia (4) rácz jenő (5) rajnai rizling (26) recept (284) reduktív (4) rókusfalvy birtok (6) rosalia (6) rozé (50) saláta (14) sanzon (10) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (52) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (24) sör (46) sós (112) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (54) süti (18) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szászi birtok (4) szekszárd (60) szekszárdi borvidék (18) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (23) szentesi józsef (7) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szőke mátyás (4) szüret (5) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) terasz (4) természet (4) természetes bor (28) tészta (17) tesztelünk (251) thummerer (4) tokaj (158) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (114) tokaji aszú (47) török (47) torta (5) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (6) Unger Bormanufaktúra (24) ünnep (6) utazás (85) utazási tippek (47) utazunk (48) vacsora (12) váli péter (4) vega (14) velencei-tó (22) verseny (15) veszprém (4) vida péter (4) villány (36) villányi borvidék (100) vörösbor (154) vylyan (32) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (19) zsirai pincészet (9) zweigelt (4)