Beszélgetünk

Pauli elnök úr
2019. 01. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Pauli Zoltánnal
A Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöki székét december elején a jól ismert, Palkonyához és a térséghez sok szállal kötődő kommunikációs szakember, Pauli Zoltán foglalta el. A terveiről kérdeztük…
Beszélgetünk

Isten neki, próbáljuk meg!
2019. 01. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
A brit borszakírás egyik legismertebb alakja, Oz Clarke jól ismeri a magyar borokat és a nemzetközi piacot. Vele készült interjúnk harmadik részében a sikerhez vezető útról kérdeztük…
Beszélgetünk

Megszállottan keresem a savakat
2018. 12. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Megszületett a Villányi borvidék leghosszabb érlelésű, tradicionális eljárással készült pinot noir pezsgője. A Teleki márkanév alatt forgalomba hozott rozéról megálmodóját, a Csányi Pincészet vezérigazgatóját, Romsics Lászlót kérdeztük…
Beszélgetünk

Világszép Bagatelle
2018. 12. 20. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Szente Csillával és Zalka Csengével
Csúcsminőség, báj, gyermekközpontúság. A Villa Bagatelle-nél mindez egyszerre lehetséges. A budapesti vendéglátóhely remek reggelijéről híres, de azt kevesen tudják, hogy az alapítók gyermekvédelemben élő gyerekeket is támogatnak…
Beszélgetünk

Karácsonyőrült vagyok!
2018. 12. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Bezerics Dániellel
Egy éve már, hogy a Balaton-életérzés beköltözött a budapesti Tompa utcába. Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa jótékonysági vacsorával köszönti az évfordulót. Egy tál gőzölgő húsleves mellett beszélgettünk…
Beszélgetünk

Tizenöt éve a Dobogónál!
2018. 12. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Domokos Attilával
Tizenöt éve készíti borait Tokaj-Hegyalja egyik legkisebb, legszerethetőbb pincészetében Domokos Attila. A Dobogó borász-társtulajdonosával az eltelt évekről, a borokról és az életről beszélgettünk…
Beszélgetünk

A szőlőszemek asszonya
2018. 12. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Carole Bryonnal
Lady of the Grapes. Kicsi, de annál barátságosabb borbár Londonban, a Covent Garden szomszédságában. Főként női kezek által készített borokat tartanak, nem csoda, hogy egy Ujvári Vivien által jegyzett palackot is megtaláltunk a polcon…
Beszélgetünk

Hősök a fenntarthatóságért
2018. 11. 25. | Lovranits Júlia
Ha tenni akarunk valamit környezetünk megóvása érdekében, egyetlen percet sem késlekedhetünk. A Felelős Gasztrohős Alapítvány az étkezés és a vendéglátás területén igyekszik rávezetni bennünket a helyes útra. Vighné Boóc Judittal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Oz nagy varázsló!
2018. 11. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
A borral párbeszédet kell folytatni – állítja Oz Clarke, aki a legnemesebb édes bort is becseréli egy jó furmintra vagy juhfarkra. Amúgy megvan a véleménye a sznobokról. Íme interjúnk második része…
Beszélgetünk

Hedonista vagyok
2018. 11. 10. | Lovranits Júlia
Rock-blues énekes, bábkészítő, bábszínész, sokan az X-Faktorból és a Voice-ból ismerik, de volt már női stand-up csapata és rádióműsora is. Most a Soulbreakers zenekarral koncertezik, szabadidejében pedig megszállottan főz. Pleszkán Écskával beszélgettünk...
Beszélgetünk

A hatpöttyös is katica!
2018. 10. 27. | Lovranits Júlia
Beszélgetés dr. Hermann-né Nagy Verával
Dr. Hermann-né Nagy Vera magyartanári múlttal nyitott megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermet Székesfehérváron. A hatéves Hatpöttyös kiállta az idő próbáját, és népszerűbb, mint valaha…
Beszélgetünk

Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember
2018. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
Aki „magyar tűzre” vágyik, somlói juhfarkot igyon! – tanácsolja Oz Clarke, a brit borszakírás egyik legismertebb alakja, aki nyáron ismét hazánkban járt. Többrészes interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük…
Beszélgetünk

Csiszolhatatlan gyémánt
2018. 10. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Oláh Ibolyával
Nagy koncerteken túl, kezében frissen megjelent albumával sört iszik egy borbárban. Oláh Ibolyával beszélgettünk…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt
2018. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is, de itthon ért révbe…
Beszélgetünk

Lélek nélkül nem megy
2018. 09. 29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Várszegi Zsolt erről, na meg a lélek fontosságáról és a mesterekről mesélt…