Beszélgetünk
Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember című cikk borítóképe

Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember

2018. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
Aki „magyar tűzre” vágyik, somlói juhfarkot igyon! – tanácsolja Oz Clarke, a brit borszakírás egyik legismertebb alakja, aki nyáron ismét hazánkban járt. Többrészes interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük…
Beszélgetünk
Csiszolhatatlan gyémánt című cikk borítóképe

Csiszolhatatlan gyémánt

2018. 10. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Oláh Ibolyával
Nagy koncerteken túl, kezében frissen megjelent albumával sört iszik egy borbárban. Oláh Ibolyával beszélgettünk…
Beszélgetünk
Egy üde színfolt című cikk borítóképe

Egy üde színfolt

2018. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is, de itthon ért révbe…
Beszélgetünk
Lélek nélkül nem megy című cikk borítóképe

Lélek nélkül nem megy

2018. 09. 29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Várszegi Zsolt erről, na meg a lélek fontosságáról és a mesterekről mesélt…
Beszélgetünk
Az eleganciára szavazok című cikk borítóképe

Az eleganciára szavazok

2018. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Jásdi Istvánnal
Húsz éve telepedett le Csopakon, és ma az övé az egyik legizgalmasabb borospince és a legjobb borterasz a környéken. Jásdi István tudja, hogyan kell élni. Sokat tanulhatnánk tőle…
Beszélgetünk
Elmerültem a gasztronómiában című cikk borítóképe

Elmerültem a gasztronómiában

2018. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Ágnessel
Nar törökül azt jelenti: gránátalma. Tóth Ágnes ezt a nevet adta a blogjának, mert ez a gyümölcs épp olyan titokzatos és izgalmas, mint a török kultúra, amibe első utazásakor végérvényesen beleszeretett…
Beszélgetünk
Tokajban csodás az ősz című cikk borítóképe

Tokajban csodás az ősz

2018. 09. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szik Mátyással
Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok fontos szerepet kapott az idei Tokaji Őszön. A rendezvény nagyköveteként az a feladata, hogy minél több emberrel megismertesse Tokajt és az ott születő borokat…
Beszélgetünk
Újra itt a Tokaji Ősz! című cikk borítóképe

Újra itt a Tokaji Ősz!

2018. 09. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi-Tréba Eszterrel
Szeptember 14-16. között újra itt a Tokaji Ősz, Tokaj-Hegyalja ikonikus borgasztronómiai eseménye. A 15 éve sikeres rendezvény idei újdonságairól a főszervezőt, Szilágyi-Tréba Esztert kérdeztük…
Beszélgetünk
Ön kérdez, Rácz Jenő válaszol című cikk borítóképe

Ön kérdez, Rácz Jenő válaszol

2018. 09. 03. | Szabó Edit
Rácz Jenő, a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett magyar szakács A Konyhafőnök legutóbbi évada óta igazi sztár lett Magyarországon. Rajongói legutóbb a közösségi média segítségével kérdezhették, és az is kiderült, nyit-e a séf éttermet Magyarországon…
Beszélgetünk
A (tiszteletbeli) pálinkamesternő című cikk borítóképe

A (tiszteletbeli) pálinkamesternő

2018. 07. 28. | Sipos Eszter
Beszélgetés dr. Márki Edittel
Rajong a birs és a körte alkoholba zárt, karakteres aromáiért, és úgy véli, egyre természetesebb, hogy egy nő pálinkát készít. Dr. Márki Edit egyetemi docenssel nem kizárólag szakmai kérdésekről beszélgettünk…
Beszélgetünk
Az ízig-vérig magyar borokat keresem című cikk borítóképe

Az ízig-vérig magyar borokat keresem

2018. 07. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebastian Payne Master of Wine-nal
Bölcsésznek készült, aztán beleszeretett a borokba. Mára a legrangosabb angol elit klub, a Wine Society meghatározó alakja, és sokak szerint ő a világ egyik legjobb „orra”. Sebastian Payne Master of Wine-nal a magyar borokról beszélgettünk…
Beszélgetünk
Itt előny a kócosságom című cikk borítóképe

Itt előny a kócosságom

2018. 07. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Serényi Zsolttal
A TV Paprika szakácsaként ismertük meg, aztán kiderült, hogy a füst megzabolázásának különlegesen értő mestere. Könyvet írt a barbecue-ról, és ételeit most saját kis éttermében, a budapesti BpBARbq-ban kóstolhatjuk. Serényi Zsolttal beszélgettünk…
Beszélgetünk
A jó sommelier szupernindzsa című cikk borítóképe

A jó sommelier szupernindzsa

2018. 06. 28. | Fónyad Orsolya
Beszélgetés Fiáth Attilával
Öncélúan összeállított borlapok, túlértékelt magyar tételek, borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. A jó sommelier szupernindzsa, de nálunk csak középkori harcosok vannak, állítja Fiáth Attila, aki elmerült egy kicsit a hazai éttermek világában…
Beszélgetünk
Egy békebeli cukrászda Budán című cikk borítóképe

Egy békebeli cukrászda Budán

2018. 06. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel nemcsak a croissant, hanem sok régi kedvenc is új dimenzióba emelkedik…
Beszélgetünk
Permakultúrás kert vagy ősvadon? című cikk borítóképe

Permakultúrás kert vagy ősvadon?

2018. 06. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Bartha Gabóval
Kertésznek bölcsész, bölcsésznek kertész, de leginkább mindkettő. Bartha Gabó igazi különlegesség, és olyasmit tanulhatunk tőle a tarcali Terrapolisban, amin magunk is meglepődünk…