Beszélgetünk

Tizenöt éve a Dobogónál!
2018. 12. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Domokos Attilával
Tizenöt éve készíti borait Tokaj-Hegyalja egyik legkisebb, legszerethetőbb pincészetében Domokos Attila. A Dobogó borász-társtulajdonosával az eltelt évekről, a borokról és az életről beszélgettünk…
Beszélgetünk

A szőlőszemek asszonya
2018. 12. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Carole Bryonnal
Lady of the Grapes. Kicsi, de annál barátságosabb borbár Londonban, a Covent Garden szomszédságában. Főként női kezek által készített borokat tartanak, nem csoda, hogy egy Ujvári Vivien által jegyzett palackot is megtaláltunk a polcon…
Beszélgetünk

Hősök a fenntarthatóságért
2018. 11. 25. | Lovranits Júlia
Ha tenni akarunk valamit környezetünk megóvása érdekében, egyetlen percet sem késlekedhetünk. A Felelős Gasztrohős Alapítvány az étkezés és a vendéglátás területén igyekszik rávezetni bennünket a helyes útra. Vighné Boóc Judittal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Oz nagy varázsló!
2018. 11. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
A borral párbeszédet kell folytatni – állítja Oz Clarke, aki a legnemesebb édes bort is becseréli egy jó furmintra vagy juhfarkra. Amúgy megvan a véleménye a sznobokról. Íme interjúnk második része…
Beszélgetünk

Hedonista vagyok
2018. 11. 10. | Lovranits Júlia
Rock-blues énekes, bábkészítő, bábszínész, sokan az X-Faktorból és a Voice-ból ismerik, de volt már női stand-up csapata és rádióműsora is. Most a Soulbreakers zenekarral koncertezik, szabadidejében pedig megszállottan főz. Pleszkán Écskával beszélgettünk...
Beszélgetünk

A hatpöttyös is katica!
2018. 10. 27. | Lovranits Júlia
Beszélgetés dr. Hermann-né Nagy Verával
Dr. Hermann-né Nagy Vera magyartanári múlttal nyitott megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermet Székesfehérváron. A hatéves Hatpöttyös kiállta az idő próbáját, és népszerűbb, mint valaha…
Beszélgetünk

Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember
2018. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
Aki „magyar tűzre” vágyik, somlói juhfarkot igyon! – tanácsolja Oz Clarke, a brit borszakírás egyik legismertebb alakja, aki nyáron ismét hazánkban járt. Többrészes interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük…
Beszélgetünk

Csiszolhatatlan gyémánt
2018. 10. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Oláh Ibolyával
Nagy koncerteken túl, kezében frissen megjelent albumával sört iszik egy borbárban. Oláh Ibolyával beszélgettünk…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt
2018. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is, de itthon ért révbe…
Beszélgetünk

Lélek nélkül nem megy
2018. 09. 29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Várszegi Zsolt erről, na meg a lélek fontosságáról és a mesterekről mesélt…
Beszélgetünk

Az eleganciára szavazok
2018. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Jásdi Istvánnal
Húsz éve telepedett le Csopakon, és ma az övé az egyik legizgalmasabb borospince és a legjobb borterasz a környéken. Jásdi István tudja, hogyan kell élni. Sokat tanulhatnánk tőle…
Beszélgetünk

Elmerültem a gasztronómiában
2018. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Ágnessel
Nar törökül azt jelenti: gránátalma. Tóth Ágnes ezt a nevet adta a blogjának, mert ez a gyümölcs épp olyan titokzatos és izgalmas, mint a török kultúra, amibe első utazásakor végérvényesen beleszeretett…
Beszélgetünk

Tokajban csodás az ősz
2018. 09. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szik Mátyással
Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok fontos szerepet kapott az idei Tokaji Őszön. A rendezvény nagyköveteként az a feladata, hogy minél több emberrel megismertesse Tokajt és az ott születő borokat…
Beszélgetünk

Újra itt a Tokaji Ősz!
2018. 09. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi-Tréba Eszterrel
Szeptember 14-16. között újra itt a Tokaji Ősz, Tokaj-Hegyalja ikonikus borgasztronómiai eseménye. A 15 éve sikeres rendezvény idei újdonságairól a főszervezőt, Szilágyi-Tréba Esztert kérdeztük…
Beszélgetünk

Ön kérdez, Rácz Jenő válaszol
2018. 09. 03. | Szabó Edit
Rácz Jenő, a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett magyar szakács A Konyhafőnök legutóbbi évada óta igazi sztár lett Magyarországon. Rajongói legutóbb a közösségi média segítségével kérdezhették, és az is kiderült, nyit-e a séf éttermet Magyarországon…