Beszélgetünk

Az eleganciára szavazok
2018. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Jásdi Istvánnal
Húsz éve telepedett le Csopakon, és ma az övé az egyik legizgalmasabb borospince és a legjobb borterasz a környéken. Jásdi István tudja, hogyan kell élni. Sokat tanulhatnánk tőle…
Beszélgetünk

Elmerültem a gasztronómiában
2018. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Ágnessel
Nar törökül azt jelenti: gránátalma. Tóth Ágnes ezt a nevet adta a blogjának, mert ez a gyümölcs épp olyan titokzatos és izgalmas, mint a török kultúra, amibe első utazásakor végérvényesen beleszeretett…
Beszélgetünk

Tokajban csodás az ősz
2018. 09. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szik Mátyással
Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok fontos szerepet kapott az idei Tokaji Őszön. A rendezvény nagyköveteként az a feladata, hogy minél több emberrel megismertesse Tokajt és az ott születő borokat…
Beszélgetünk

Újra itt a Tokaji Ősz!
2018. 09. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi-Tréba Eszterrel
Szeptember 14-16. között újra itt a Tokaji Ősz, Tokaj-Hegyalja ikonikus borgasztronómiai eseménye. A 15 éve sikeres rendezvény idei újdonságairól a főszervezőt, Szilágyi-Tréba Esztert kérdeztük…
Beszélgetünk

Ön kérdez, Rácz Jenő válaszol
2018. 09. 03. | Szabó Edit
Rácz Jenő, a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett magyar szakács A Konyhafőnök legutóbbi évada óta igazi sztár lett Magyarországon. Rajongói legutóbb a közösségi média segítségével kérdezhették, és az is kiderült, nyit-e a séf éttermet Magyarországon…
Beszélgetünk

A (tiszteletbeli) pálinkamesternő
2018. 07. 28. | Sipos Eszter
Beszélgetés dr. Márki Edittel
Rajong a birs és a körte alkoholba zárt, karakteres aromáiért, és úgy véli, egyre természetesebb, hogy egy nő pálinkát készít. Dr. Márki Edit egyetemi docenssel nem kizárólag szakmai kérdésekről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Az ízig-vérig magyar borokat keresem
2018. 07. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebastian Payne Master of Wine-nal
Bölcsésznek készült, aztán beleszeretett a borokba. Mára a legrangosabb angol elit klub, a Wine Society meghatározó alakja, és sokak szerint ő a világ egyik legjobb „orra”. Sebastian Payne Master of Wine-nal a magyar borokról beszélgettünk…
Beszélgetünk

Itt előny a kócosságom
2018. 07. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Serényi Zsolttal
A TV Paprika szakácsaként ismertük meg, aztán kiderült, hogy a füst megzabolázásának különlegesen értő mestere. Könyvet írt a barbecue-ról, és ételeit most saját kis éttermében, a budapesti BpBARbq-ban kóstolhatjuk. Serényi Zsolttal beszélgettünk…
Beszélgetünk

A jó sommelier szupernindzsa
2018. 06. 28. | Fónyad Orsolya
Beszélgetés Fiáth Attilával
Öncélúan összeállított borlapok, túlértékelt magyar tételek, borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. A jó sommelier szupernindzsa, de nálunk csak középkori harcosok vannak, állítja Fiáth Attila, aki elmerült egy kicsit a hazai éttermek világában…
Beszélgetünk

Egy békebeli cukrászda Budán
2018. 06. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel nemcsak a croissant, hanem sok régi kedvenc is új dimenzióba emelkedik…
Beszélgetünk

Permakultúrás kert vagy ősvadon?
2018. 06. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Bartha Gabóval
Kertésznek bölcsész, bölcsésznek kertész, de leginkább mindkettő. Bartha Gabó igazi különlegesség, és olyasmit tanulhatunk tőle a tarcali Terrapolisban, amin magunk is meglepődünk…
Beszélgetünk

Ngon = finom
2018. 05. 26. | Szakács Andrea
Új ázsiai fúziós étterem nyílt Budapesten, a Józsefvárosi piac tövében. A Ngon Street Foodról a két tulajdonos, apa és fia, Li és Dávid mesélt…
Beszélgetünk
Beszélgetünk

A Balaton Open aranyérmesei
2018. 05. 12. | Szabó Edit
Áprilisban rendezték meg Zamárdiban az első Balaton Open Pálinkaversenyt, ahol a szervezők új bírálati rendszert vezettek be, és a mintákat kizárólag nők értékelték. A verseny után megkértünk néhány aranyérmes versenyzőt, mondja el véleményét az új koncepcióról…
Beszélgetünk

Hiszek a pozitív példa erejében
2018. 05. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Molnár Péterrel
A Patricius Borház építése a kétezres évek elején kezdődött a bodrogkisfaludi Várhegy-dűlőben. A birtok ma már a környék egyik gyöngyszeme, boraik komoly sikereket aratnak a világversenyeken. Molnár Péter birtokigazgatóval beszélgettünk.