Beszélgetünk

Nem kell mindenhol mumust keresni!
2019. 04. 06. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Bencze Mária dietetikussal
Ellenség-e a cukor, és kell-e helyettesítenünk mással? Mit gondoljunk a fehér lisztről és az ízfokozókról? Köthetünk-e békét az E-számokkal, és vásárolhatunk-e zacskós levest? Ilyen és hasonló kérdésekkel bombáztuk Bencze Mária dietetikust…
Beszélgetünk

Boldogság van
2019. 03. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés ifj. Vida Péterrel
Öreg szőlőtőkéket simogatni, tavaszi virágok bóbitáját borzolgatni, kóstolni a bort, ahol termett, ez jutott most osztályrészül, s hozzá az ifjabbik Vida Péter személyében olyan kísérő, akivel az élmény még intenzívebben megélhető…
Beszélgetünk

A Mátra titka a sokszínűség
2019. 03. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Dunai György Sándornéval és Dunai Bernadett-tel
A Gyöngyös központjában álló patinás épület a Mátrai borvidék egyik legnagyobb borászata, a Dubicz Borászat birtokközpontja. A vállalkozást anya és lánya együtt vezeti. Célokról, tervekről, irányokról beszélgettünk, na meg arról, mi a Mátra titka…
Beszélgetünk

Emese álma
2019. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyári Emesével
A Szent György-hegy legcsodálatosabb lilaakác-lugasa mögött valóságos birodalmat rejt a föld mélye. A pincét édesapja nyomdokaiba lépve Nyári Ödön építette, de ma már az unoka, Emese is kiveszi a részét a munkából…
Beszélgetünk

Sosem voltam ilyen boldog
2019. 03. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Cartwright Évával
Nagy szerencse, hogy Cartwright Éva egyszer csak borboltot nyitott a Somló hegyen. Mióta betette oda a lábát, egyre népszerűbb a hely, és az újságírók egymásnak adják a kilincset. Magyarország legkisebb borvidéke nem lenne ilyen csillogó nélküle…
Beszélgetünk

Hisszük, hogy a bor és a művészet összetartozik
2019. 03. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Hihetetlen, de már huszonöt éve, hogy a kisharsányi dombok ölelésében megbúvó Vylyan Pincészet palackba zárta az első borát! A hit és a szenvedély a régi, viszont a jubileum alkalmából új, művészi címkéket kapott a prémium borcsalád. Debreczeni Mónikával beszélgettünk…
Beszélgetünk

Az angyal, aki a jó hírt hozza
2019. 02. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Beátával
Kisapáti főutcáján nem túl nagy a forgalom, ám ha kinyit a Búzalelke Pékség, egymást érik az autók. Kovács Bea karvezetés szakos diplomával állt be a kemence mellé, és ma már tanfolyamokon is elleshetők a mesterfogásai…
Beszélgetünk

Az első áztatást az anyaföldnek adjuk
2019. 02. 16. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Kövecses Olivérrel
Egy húszéves fiatalember Kínába indult nyelvet tanulni, és a teák iránti olthatatlan rajongással tért haza. Ő Kövecses Olivér, a Ye Tealeaves márka megalkotója, aki megmutatja nekünk a teát, ahogyan még sosem kóstoltuk…
Beszélgetünk

A bor a lényeg
2019. 02. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Éjfélkor született, szüret idején, tisztességtudóan megvárva, hogy édesanyja végigdolgozhassa a napot a szőlőben. Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője büszkén folytatja az utat, amin a szülei elindultak…
Beszélgetünk

A cukorvirágok királynője
2019. 02. 02. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Szabari Évával
A cukorvirágok királynője a székesfehérvári Tortapalotában lakik, és egyáltalán nem mesebeli figura. Szabari Éva 38 éves koráig könyvelőként dolgozott, ma pedig olyan tortákat készít, hogy mindenki a csodájára jár…
Beszélgetünk

Mindig felfelé
2019. 01. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Kevinnel
Két éve, amikor Széll Tamás commis-jaként elindult a lyoni Bocuse d’Or versenyen, ódákat zengett róla a magyar gasztrosajtó, ma pedig a gyöngyösi Bori Mami konyhafőnökeként távolról figyeli a történéseket. Szabó Kevinnel beszélgettünk…
Beszélgetünk

Nagyot fog durranni ez a hegy!
2019. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruppert Mártonnal
A kezdetekkor került a Szent György-hegyi borászat élére, és azóta a tulajdonossal együtt gondolkodva ők ketten határozzák meg a Gilvesy Pince irányát. Ruppert Mártonnal beszélgettünk…
Beszélgetünk

Furmint Február Londonban
2019. 01. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Lilla O’Connorral és Toronyi Zsuzsával
Közeleg a tizedik, jubileumi Furmint Február, ami az idén már nemcsak Magyarországon, hanem Londonban is ünnepelni hívja a borkedvelőket. A londoni programot a Wines of Hungary UK szervezi…
Beszélgetünk

A Szent György-hegy bohém arca
2019. 01. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Gilvesy Roberttel
A Kanadából hazatért Gilvesy Robert előbb a tájba, majd az épületbe, aztán a Szent György-hegy vulkanikus boraiba szeretett bele, és a 18. században épült Esterházy-présház romjain új élet sarjadt…
Beszélgetünk

Emelt fővel távoztam
2019. 01. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
A Bocuse d’Or Torinóban rendezett európai bajnoksága után távozott a csapatból a Pohner Ádámot felkészítő tapasztalt tréner, Vomberg Frigyes. Az ismert szakácsot az okokról és a terveiről kérdeztük…