Le az étel-házhozszállítással!

2021.04.01. | Szoruló Pál
A Magyar FuTurisztikai Ügynökség világszinten is páratlan kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a világjárvány következtében kialakult pszichés terheket. Szoruló Pál tudósítása…

Bő egy évvel az első korlátozások bevezetése után a gasztroérzékeny lakosság úgy érezte: elég volt az étel-házhozszállításból. A kormány sebesen reagált a vadonatúj helyzetre. A Magyar FuTurisztikai Ügynökség világszinten is páratlan kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a pszichés terheket.

Az építőipari, logisztikai, kereskedelmi, élelmezésügyi és néplélektani szempontok figyelembevételével kialakult új stratégia lényege, hogy beindítják a házak ételhez szállítását. A program egyelőre még nem elérhető a legszélesebb rétegeknek. Tesztüzemmódban az ezer négyzetméternél nagyobb villák és kúriák ételhez szállítására lesz lehetőség, majd később indul be a 100 és 300 négyzetméter közötti belvárosi lakásokra méretezett program.

A tervek között szerepel a járvány által legsúlyosabban érintett rétegek integrálása is. Ők előreláthatólag 2525-ben kaphatnak jogosultságot. A legproblémásabb – értelemszerűen – az ún. „hajléktalanok” esete, akiknek házát szinte képtelenség ételhez szállítani, de az ötletgazdák ígérete szerint erre a problémára is születik majd megoldás a járvány ezerkétszázhetvenhetedik hullámának lefutása után, 3333-ban.
Fotó:
Vető Gábor

Vendégoldal

Jaj, te vendég! Ne menj még!

2017.04.01. | Szoruló Pál
Olykor a hóhér is élvezi, ha akasztják. Ünnepi válogatás a Borsmenta vendégeinek bejegyzéseiből...
Kicsi még a Borsmenta, de a csápjai messzire elérnek (képzavar, biológiai abszurdum, de jól hangzik…). Bejár a szerkesztőségbe boldog-boldogtalan, európai, amerikai, néha pár visszatérő…
Tesztelünk

Tehéndombi Tőgyei Fehér 2017

2017.04.01. | Szoruló Pál
Sűrű, gazdag, intenzív ital, a friss széna, a tavaszi virágok és a tehénlepény visszafogott illatával. Jól lehűtve kiváló frissítő. Alkoholtartalma rendkívül visszafogott, nyugodtan kér…
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre

2017.04.01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig. 
Eszünk

A séfasztal alatt

2017.04.01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Vendégoldal

Nem kell troll!

2019.03.31. | Borsmenta
Aligha kétséges, hogy a lap április elseji kitettsége az átlagosnál is fokozottabb, de a Borsmenta nem fél, nem hagyja magát!
Vendégoldal

De! Kell troll!

2019.04.01. | Szoruló Pál
Április 1. drága ünnep
​A Borshanta lelkes csapata ma is megmutatta, hogy nem ismer akadályt. Összefoglaljuk a trollnap híreit.
bornaptár.hu
A boros eseményajánló

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (74) balatonfüred csopaki borvidék (11) balla géza (4) beszélgetünk (19) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (272) borász (41) borászok borásza (5) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (30) borshanta (15) borterasz (14) borteszt (109) bortúra (25) borvacsora (14) borverseny (19) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (193) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (8) csokoládé (11) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (80) eger (40) egészséges (5) egri csillag (5) erdőbénye (6) eszünk (4) étterem (128) etyek (12) etyek budai borvidék (7) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (61) furmint február (10) gin (5) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (12) házhozszállítás (4) heimann (8) húsvét (9) interjú (116) iszunk (7) kadarka (16) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (13) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (29) kóstoló (57) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (13) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (40) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (14) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (12) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (54) piac (13) pinot noir (9) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) promóció (6) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (150) rosalia (5) rozé (32) saláta (8) sanzon (7) sauvignon blanc (10) somló (14) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (68) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (11) super 12 (5) sütemény (34) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (29) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (5) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tavaszi recept (4) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (11) tesztelünk (15) tokaj (114) tokaj oremus szőlőbirtok (5) tokaj-hegyalja (79) tokaji aszú (30) tudnivalok (4) túra (6) utazás (26) utazunk (8) vacsora (9) verseny (10) villány (9) villányi borvidék (50) vörösbor (44) vylyan (16) zengő (4) zenit (5) zöld veltelíni (6)