Vissza

Jaj, te vendég! Ne menj még!

2017.04.01. | Szoruló Pál
Kicsi még a Borsmenta, de a csápjai messzire elérnek (képzavar, biológiai abszurdum, de jól hangzik…). Bejár a szerkesztőségbe boldog-boldogtalan, európai, amerikai, néha pár visszatérő marslakó. 

Van egy nagy füzetünk, amelyet időről időre az asztalon felejtünk. Aki arra téved, kendőzetlenül megírja rólunk a véleményét. Most vettünk egy nagy levegőt, és találomra kiválasztottunk pár oldalnyit a több kötetre rúgó kommentárözönből. Vállaljuk a felelősséget.
 
 
Szenvedélyes olvasója vagyok a Borsmentának. Órákig tudom lapozgatni a sok szép színes cikket. Az Utazunk rovat egyelőre kicsit vékonyka, de majd ez is egyenesbe jön (speciel volna is pár ötletem). Ha idejében fölfedezem magamnak ezt a remek magazint, talán el sem indulok arra a világ körüli útra annak idején. És akkor – ki tudja? – ma Donald Trump helyett Ülő Bika valamelyik leszármazottja vezetné Amerikát.
Cristoforo Colombo (de nektek, magyar barátaim, csak Kristóf bácsi)
 
***************
 
Csak így tovább, gyerekek! Imádunk benneteket. Különösen az a Grofo, az nagyon cukipofa. Az összes számát nagyon szeretem. Vagy ő nem nálatok énekel? Mindegy, azért nekem Ti vagytok a kedvenc!
Mari néni
 
++++++++++++++++++
                                   
Alulírottak, a Magyar Babkávétermesztők, Kávészárogatók és Kávéőrlők Nemzeti Egyesülete tisztelettel kérjük a Borsmenta szerkesztőségét, hogy foglalkozzon foglalkozzék végre méltó terjedelemben a honi termesztésű kávéval is – úgymint eredet, történet, jelen helyzet, távlatos kitekintés. Nagyra értékeljük, hogy a hagyományos magyar gasztronómia, a borászat, sőt a sörkultúra terjesztésében élen járnak – és ezt akkor is fenntartjuk, ha nem mindig értünk egyet a külföldi mintákat követő senkik termelők kritikátlan piedesztálra emelésével. Ugyanakkor felfoghatatlan, hogy az ősi Kárpát-medencei kávétradícióra miért ilyen vakok kevéssé kíváncsiak a szerkesztőség dolgozói.
az MBKKNE nevében (olvashatatlan aláírás)
 
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
My good old friend, John (Malkovich, you know) is going to visit Budapest soon, I was told. I suggested him to get online asap and check out Borsmenta.hu, my favourite online magazine. That is, if he really wants to know what’s going on over there. I cannot persuade him, unfortunately, to take my motorbike while in Hungary so my only advise to Johnnyboy: ride on Borsmenta, mate!
Cheers,
Jeremy (Irons)
 
%%%%%%%%%%%%%%%%
 
Kedves Jeremy Irons! Nem hiszem, hogy „John” (nekem csak a hatalmas színész, John Malkovich) pont ebben a vendégkönyvben olvassa a sorait, de ha szeretné, átadom neki az üzenetet, hogy száguldjon a Borsmentával.
Egy mádi rajongó
 
))))))))))))))))))))))
 
Én azt bírom, hogy sorozatokat nyomtok! Nekem az az anyuka rettenetesen bejön, aki folyton három kiskölyökkel jár mindenhová! (Vagy négy? Kettő fölött már tökmindegy.) Meg az a borászcsaj a felvidéki humorával! Tiszta standupos néha, behalok tőle. Az a szélütött tortás, attól meg kész vagyok, miket ki nem talál! Mondjuk, én élből sorozatfüggő vok, szal sztem simán megcsinálhatnátok a Kártyavár vagy a 24 mentaverzióját. De a kávés csávó is tökjó, hogy elmegy mindenhova, csak engem az nem érdekel, mert így is totál alvászavaros vagyok. Azért nézek egész éjjel sorozatot. (Vagy fordítva?). Mindegy, nyomjátok, skacok, jó lesz ez!
Roni
 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
 
祝你一顿好我们所有的读者!
爱的父亲
 
.........................
 
Van pár zseniális kajám, ha eljöttök megkóstolni, megírhatjátok. Nópara, elvégeztem egy csomó szakácsiskolát, csak épp azok sz….t se érnek. Nem kell ez a nagy hájp, hogy ilyen akadémia, meg olyan mesterség. Csak bele kell feküdni a melóba, és megvan a tuti, mindenki tudja, csak az agyukat játsszák. Én nem nyomulok, mindegy, csütörtökig elértek, ha kell.
B. C. G.
 
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< 
 
Köszönjük! Ne változzatok!
Puszi: Lili és Csaba
 
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
 
Kedves „mádi rajongó”! Jeremy nem azt írta, hogy itt üzen, hanem hogy már üzent a Malkovichnak, csak azért ide is beírja (gondolom, kicsit be akart nyalni a mentásoknak). Tanulj meg angolul, aztán kommentelj!
Okoska (jó, tudjátok, hogy nem ez a nevem)
 
/////////////////////////////////////
 
Ennek az oldalnak zenéje van. Néha kicsit hamis a hang, olykor kiestek a ritmusból, de alapvetően jól szól. Érezni, ahogy lassan összecsiszolódnak a szólamok. Csak egyről ne feledkezzetek meg, kedves fiatal barátaim: a serrano sonka rukkolával az igazi!
Philip Glass (Eötvös Péter szíves fordítása)


A Borshanta többi cikkét itt találod:

Felmásztunk a falvédőre Interjú a Mádagaszkárra készülő Horváth Gáborral
Visszavágtak a Garciák A Három Grácia mintájára új „férfibor” született
Tehéndombi Tőgyei Fehér Frissitő a hétköznapokra
Új, hullámos tejbegríz Mai recept
A séfasztal alatt Exkluzív tudósítás egy díjátadóról
Utazz magadban!  Úti tipp


 
:
Fotó:
Vető Gábor

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (72) balatonfüred csopaki borvidék (10) balla géza (4) beszélgetünk (17) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (270) borász (41) borászok borásza (5) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (29) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (108) bortúra (24) borvacsora (14) borverseny (18) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (193) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (7) csokoládé (11) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (78) eger (39) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (127) etyek (12) etyek budai borvidék (7) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (61) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (12) heimann (8) húsvét (8) interjú (113) iszunk (5) kadarka (16) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (12) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (56) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (40) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (13) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (11) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (54) piac (13) pinot noir (9) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (144) rosalia (5) rozé (31) saláta (8) sanzon (6) sauvignon blanc (10) somló (14) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (67) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (10) super 12 (5) sütemény (32) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (29) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (4) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (10) tesztelünk (15) tokaj (113) tokaj oremus szőlőbirtok (5) tokaj-hegyalja (78) tokaji aszú (30) tudnivalok (4) túra (4) utazás (26) utazunk (6) vacsora (9) verseny (10) villány (8) villányi borvidék (43) vörösbor (41) vylyan (11) zengő (4) zenit (5) zöld veltelíni (6)