Vissza
Főzünk

Feta sajtos mártogatós

Feta sajtos mártogatós című cikk borítóképe
2020. 06. 08. | Szabó Edit
Kenyér nem kell! Ezt mondta Micimackó is, amikor látogatóba ment Nyuszihoz, és most ezt mondjuk mi is. Ehhez a feta sajtos mártogatóshoz elég egy kis friss zöldség, és máris kész a tökéletes nyári vacsora…

Egy egyszerű botmixer még a legkisebb háztartásban is remek társ. Nálunk szinte el se tűnik a konyhapultról, hiszen azzal készül a reggeli gyümölcsturmix (egy banán, 2 evőkanál szamócalekvár, 4 mentalevél, 4 deci tej), az összes krémleves, és ez a remek feta sajtos mártogatós is. De ha nincs, az se baj, reszeljük le a fetát, és ugyanúgy dolgozhatunk vele.

Hozzávalók:

  • 25 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 kisebb kovászolni való uborka vagy néhány karika kígyóuborka
  • bors, őrölve
  • ½ csokor kapor
  • 2 kisebb mentaág (6-8 levél)
  • a díszítéshez kaporágacska, ehető virágok (elhagyható)
  • a tálaláshoz idényzöldségek: retek, karalábé, paprika, spárga, zöldhagyma, uborka, sárgarépa

Elkészítése:

A hozzávalókat összemixeljük (vagy a fetát lereszeljük és az egyéb alapanyagokkal alaposan összedolgozzuk). Sózni nem kell, mert a feta elég sós.

Tálaláskor a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, tetszés szerinti formára vágjuk, és a krém mellé kínáljuk.

Megjegyzés: kevesen tudják, hogy a friss zöldspárga nyersen is nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Főzünk
Szamócaturmix című cikk borítóképe

Szamócaturmix

2019. 06. 06. | Klich Zsuzsa
A szamóca az egyik legszebb, legillatosabb gyümölcsünk, csodás a színe, tele van vitaminnal, méregtelenít, fiatalít, és ráadásul még fogyaszt is. Egy nagy pohár szamócaturmixszal jól indul a nap!
Főzünk
Turbolyás fűszervaj című cikk borítóképe

Turbolyás fűszervaj

2018. 12. 03. | Lovranits Júlia
Ősszel és kora tavasszal egyaránt szembetűnnek a zsenge, petrezselyemszerű levélkék az erdőszéleken. Éppen olyankor, amikor legjobban esik a szemnek ez az üde zöld…
Főzünk
Csabaírés túrókrém sarkantyúkával című cikk borítóképe

Csabaírés túrókrém sarkantyúkával

2018. 10. 17. | Lovranits Júlia
Vadnövényes borkorcsolya színes, pikáns virágokkal. Gasztronómiai kalandozás kerten innen, erdőn túl. Gyorsan elkészül, mégis különleges. Kezdőknek is bátran ajánlható…
Főzünk
Az eper, ami igazából szamóca című cikk borítóképe

Az eper, ami igazából szamóca

2016. 05. 19. | Szabó Edit
A kozmetikusok azt mondják, hogy méregtelenít, fiatalít és fogyaszt. Az orvosok szerint kiváló az emésztési panaszok kezelésére, enyhíti a vesebántalmakat, de ismert fájdalom- és lázcsillapító hatása is…