Iszunk

Kicsit más!
2017. 05. 25. | Bőti László
Hangulat- és ízjelentés a budapesti Főzdepark sörfesztiváljáról
Sörfőzők, sörfanok, sörpadok és izgalmakat rejtő sörcsapok, meg persze a főzdékből kiáradó malátaillat töltötte meg hétvégén a hajdani Fővárosi Sörfőző épületegyüttesének tövében megbúvó Főzdepark udvarát…
Iszunk

A hárslevelűt meg kell fejteni
2017. 05. 24. | Szabó Hajnalka
A furmint a jégtörő, könnyebben érthető, a hárslevelűben több a titok – mondja Lenkey Géza tokaji borász, aki természetesen ott lesz a kiállítók között május 25-én, a Hárslevelűk Éjszakáján...
Iszunk

Mit igyunk a Gourmet Fesziválon?
2017. 05. 21. | Bőti László
Kalauz a vasárnap érkezőknek
Hogy a vasárnapi húsleves előtt, után vagy helyett érdemes-e még célba venni a Millenárist és a Gourmet Fesztivált, arra nagyon könnyű igennel válaszolni. Íme egy rövid, ám annál ínycsiklandóbb kalauz a mi szombati kedvenceinkkel…
Iszunk

A rózsaszín elefánt birodalma
2017. 05. 17. | Szabó Edit
A rózsaszín elefántos címkét állítólag egy vidám egyetemista tervezte két rekesz sörért. Á, ezt úgyse hisszük el! Vagy mégis? Delirium sörvacsorán jártunk a Dunaparti Matróz Kocsmában…
Iszunk

Tavaszköszöntő Egerben
2017. 05. 12. | Szabó Edit
A St. Andrea Szőlőbirtok, a Kovács Nimród Borászat és az Almagyar Érseki Szőlőbirtok tavaszi piknikre hívja a borszerető közönséget. A palackok és a szívek május 13-án nyílnak…
Iszunk

Alsóerjesztés albínó lakói
2017. 05. 11. | Bőti László
Beerdekker 2. – a búzasörök
Olvassunk újra a sörök között! Sorozatunk második részében a búzasörök világában kalandozunk. Kalauzunk Horváth Bence…
Iszunk

Nincs titok
2017. 05. 09. | Szabó Hajnalka
Alig több mint két éve indult, de mára az egyik legnépszerűbb kisüzemi sörfőzdévé vált a Monyo Brewing Co. Tanulmányi kiránduláson jártunk náluk Kőbányán…
Iszunk

Nézzünk a dolgok mögé!
2017. 05. 05. | Burai László
Természetes folyamat, ha valami divatossá lesz, sokan kezdik követni a sikeresség reményében, a teljes filozófiát nem ismerve, csak kiragadott kifejezéseket zászlóra tűzve. Ilyenkor bizony előfordul, hogy hígul a mezőny, esik a minőség.
Iszunk

Malátaország lakói – olvassunk a sörök között!
2017. 04. 30. | Bőti László
Beerdekker 1. Az alsóerjesztésű sörök
Szeretnél megmártózni a „habokban”, de magad sem tudod, merre indulj? Tarts velünk, fedezzük fel együtt a sörök ismerős, mégis ismeretlen birodalmát. Kalauzunk, Horváth Bence először a lagersörök földjére vezet bennünket…
Iszunk

Közös bor
2017. 04. 28. | Burai László
Már megszoktam, hogy közösködésből ritkán sülnek ki jó dolgok, egyszerűen az egyéni érdekek általában felülírják a közöset. Ezért is lepett meg a budapesti borbárok és a Bortársaság közös projektje, aminek eredménye már kóstolható.
Iszunk

Kávémajális
2017. 04. 25. | Burai László
Hihetetlen tempóban fejlődik itthon az újhullámos kávékultúra, ennek egyik eredményeként júniusban kávés világbajnokságot rendezhet Budapest. Az, hogy ki képviseli majd Magyarországot az egyes versenyszámokban, május elején, a Budapest Coffee Festival keretében dől el.
Iszunk

Sörténelemóra (nem csak) forradalmároknak
2017. 04. 20. | Bőti László
Honnan indult és hol tart ma a „sörforradalom” ügye? Rendhagyó történelemóra mindazoknak, akik a maláta halálát nem csak hírből ismerik…
Iszunk

Nem a nyuszi hozza
2017. 04. 14. | Burai László
Tavaszodik, nyakunkon a húsvét, illene borokat összekészítenem a családi hétvégére, de jobban végiggondolva ez nem is olyan egyszerű dolog.
Iszunk

Villányi Franc rajongói klub
2017. 04. 12. | Szabó Hajnalka
A Villányi Franc Club első találkozóján nemcsak a téma volt vonzó, de az előadók impozáns névsora is. Bock József, Polgár Zoltán, Gere Zsolt és Lőrincz Norbert borait kóstolhatták a résztvevők Budapesten, a CEWI-ben…
Iszunk

A költészet napján nyílik a Magvető Café!
2017. 04. 10. | Raab Zsuzsanna
Könyvesbolt, rendezvénytér, kávézó – ez mind együtt a Magvető Café. A Nyáry Krisztián által megálmodott író-olvasó találkozóhely kellemes kávézások és tartalmas beszélgetések színtere lehet a budapesti Dohány utcában…