Iszunk

Átadták a borszakírók díjait
2018. 01. 29. | Szabó Edit
Kóstolóval egybekötött díjátadó ceremónia helyszíne volt szombaton a debreceni Déri Múzeum. A résztvevők a két nagydíjas borász, Györgykovács Imre és Koch Csaba borait is megízlelhették…
Iszunk

A Tea Napja – hazánkban először
2018. 01. 15. | Bőti László
Kóstolók, workshopok, bemutatók, beszélgetések, meglepetések, izgalmak, soha nem érzett ízek és rég várt találkozások – ez volt az első Tea Napja Budapesten…
Iszunk

Teát? Kávét? Forró vizet?
2018. 01. 09. | Bőti László
És azt tudtad, hogy mennyi hasonlóság van a tea, a kávé és a bor között? A Zhao Zhou teaház rendhagyó kóstolóján sok minden kiderült…
Iszunk

Györgykovács Imréé és Koch Csabáé a nagydíj
2018. 01. 05. | Szabó Edit
Megvan a borszakírók 2017-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Györgykovács Pincészet 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el. Íme a részletes lista…
Iszunk

A Ménesi borvidék csodái
2018. 01. 04. | Szabó Hajnalka
Egy pincelátogatás Balla Gézánál sok borrajongónak bakancslistás program. Nekünk nemrég részünk lehetett benne: rövid kirándulást tettünk a királyleánykák és a feketeleánykák földjén…
Iszunk

A Carassia csillogása
2017. 12. 30. | Szabó Edit
A jól ismert borok után már saját pezsgője is van a Pannonhalmi Apátságnak! Igaz, a nemes buborék nem Pannonhalmán, hanem Kárásztelken születik a palackban, de a vállalkozásban az Apátság is részt vesz. Carassia-pezsgőket kóstoltunk…
Iszunk

Az ünnep borai
2017. 12. 19. | Szabó Hajnalka
Karácsony közeledtével sokat merengünk azon, hogy mit is ajándékozhatnánk szeretteinknek. A St. Andrea Borászat Merengővel és Ajándékkal is kedveskedik nekünk az ünnepekre. Az Élmény már csak ráadás…
Iszunk

Boldog születésnapot, Pajzos!
2017. 12. 05. | Németh-Hehl Szilvia
1992. november 25. volt a napja, hogy bejegyezték hivatalosan is a Pajzos Tokaj borászatot a cégbíróságon. A jeles dátum 25. évfordulója alkalmából számos szakmabeli barátot invitált a Pajzos-Megyer borászat egy különleges vacsorára, a Sofitel Hotel éttermébe…
Iszunk

Ezt ittuk a Mitiszol? Fesztiválon
2017. 11. 30. | Németh-Hehl Szilvia
A Terra Hungarica természetközpontú elveit valló borászatokat tömörítő fesztiválja igazi színfoltja a budapesti boros rendezvények zsúfolt világának. A legutóbbit november 18-án tartották. A Borsmenta is ellátogatott az eseményre…
Iszunk

Egy sört, Mr. Earl Grey?
2017. 11. 23. | Bőti László
Rá se kell néznünk a naptárra. Ha megérkezett a legújabb Esthajnal, tudhatjuk, hogy nem csak a Szent András Sörfőzde szerint közeledik a karácsony…
Iszunk

Francoljunk!
2017. 11. 22. | Szabó Hajnalka
Hűvösödik az idő, a nehezebb, téli fogások mellé testesebb borokat kívánunk. Töltsünk pohárba egy cabernet franc-t, mondjuk éppen Villányból, ahol olyan nagy becsben tartják a fajtát, hogy külön márkanevet is kapott. Villányi franc. Ízlelgessük a szót is, a bort is…
Iszunk

A kaméliadzsúsz
2017. 11. 14. | Bőti László
Sorvezető a műértő teázáshoz
Közeleg a tél. A természet begubózik, az emberek fázósan húzzák össze magukat a hidegben. Van azonban, aminek ilyenkor jön el igazán a szezonja. Egy közülük a kamélia, ami – bár kevesen tudják – szinte mindannyiunk hétköznapjaiban megjelenik…
Iszunk
Iszunk

Francia csúcsborok első kézből
2017. 11. 05. | Szabó Edit
M. Chapoutier borvacsora a Veritas Winebarban
Ki ne szeretne 100 pontos bort kóstolni? A lehetőség adott, a Veritas Winebar november 8-ai vacsoráján ugyanis a 2009-es Le Pavillon Ermitage palackjából is kihúzzák a dugót…
Iszunk

Gyengébb? Nem!
2017. 10. 29. | Szabó Hajnalka
Könyvajánló
26 borász, 26 életút, ételek, borok, érzések, gondolatok. Szabó Edit és Dancsecs Ferenc könyve hamarosan kapható a könyvesboltokban...