Iszunk

Az légy, aki vagy!
2017. 10. 27. | Szabó Edit
A Veritas Borbár
360 féle bor, színvonalas ételek, szakértő kiszolgálás – mindez együtt Budapest legújabb borbárjában. A Dohány utcai Veritasban jártunk…
Iszunk

VINO Kóstoló Ünnep Egerben
2017. 09. 24. | Szabó Hajnalka
Izgalmas találkozó helyszíne volt nemrég az egri Líceum patinás épülete. A tanárképzés Heves megyei fellegvárának belső udvarát helyi borászok vették birtokukba, hogy legújabb boraikat bemutassák az érdeklődő közönségnek…
Iszunk

A meggyen túl
2017. 09. 21. | Bőti László
Beerdekker 8. A gyümölcsös sörök
Sorozatunkban már bemutattunk jó néhány egyszerűnek, közérthetőnek vagy unalmasnak semmiképp sem mondható sörtípust, de a legmegosztóbbakhoz csak most érkeztünk el. Ma a gyümölcsös sörökkel barátkozunk.
Iszunk

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?
2017. 09. 16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…
Iszunk

Eggyel feljebb
2017. 09. 14. | Burai László
CEWI felsőfok
A megszállott borrajongóban tombol a tudásszomj, és folyton tanulni szeretne. Pár hónap után mi is újra beültünk a CEWI padjaiba, hogy a WSET rendszerben még előrébb léphessünk.
Iszunk

Douro ízei Budapesten
2017. 09. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Az Alves de Sousa kóstolóján jártunk
Amikor egy lelkes borkedvelő először találkozik a külföldi borok sokszínűségével, egészen új világ tárul fel előtte. Ma már egyre több lehetőségünk van számos ország borkultúráját megismerni, de a portugál borok így sem jönnek velünk szembe minden sarkon…
Iszunk

Mit igyunk a Borfesztiválon?
2017. 09. 09. | Szabó Hajnalka
Elstartolt a 26. Budapest Borfesztivál, vasárnap estig a lenyűgöző panorámájú budai várban randevúznak a borászok és a borkedvelők. Természetesen mi is kilátogattunk, és nagy sietve feltérképeztük a kínálatot. Íme a Borsmenta tippjei…
Iszunk

Vissza a ködös Albionba
2017. 08. 31. | Bőti László
Beerdekker 7. rész
Tudják, mi volt a kikötői hordárok kedvenc energiaitala Angliában? Természetesen a tartalmas, magas tápanyagtartalmú, éjsötét sör. Mai Beerdekkerünkben a porterekkel és a stoutokkal kötünk közelebbi ismeretséget…
Iszunk

Itt a szüret, áll a bál...
2017. 08. 30. | Szabó Hajnalka
Elkezdődött a szüret időszaka, és vele a borfesztiválszezon. Elő a naptárakat, megmutatjuk, hogy Budapesten és vidéken mikor lesznek olyan események, ahová szerintünk érdemes ellátogatni...
Iszunk

Egy nap Sagmeisteréknél
2017. 08. 28. | Szabó Hajnalka
Szeretjük a magyar borokat, de a határon túli magyar borászok remekeiből valahogy ritkán töltünk a poharunkba. Ennek okairól gondolkoztunk, miközben a déli határtól tizenhat kilométerre lévő Magyarkanizsára igyekeztünk, a Dukay-Sagmeister borászatba...
Iszunk

Asztali mese Babka-módra
2017. 07. 29. | Szabó Edit
Egy asztal, tizenkét szék, egy történet, tizenkét csattanó. A Babka Budapest nagy asztalánál Kiss O'shea Dániel vendégséf és Thiago Souza vezető bartender mesél tizenkét, cseppet sem dühös embernek…
Iszunk

Az 5 legkedvesebb balatoni borterasz
2017. 07. 23. | Szabó Edit
Tombol a kánikula, aki teheti, ilyenkor vízpartra igyekszik, és a felüdülés helyszínéül sokan választják a magyar tengert. Íme a mi öt legkedvesebb balatoni borteraszunk, amelyek meglátogatása minden északi parti úton kötelező program…
Iszunk

Az IPA-k eljövetele
2017. 07. 19. | Bőti László
Beerdekker 6. rész
Kesernyés is, komlóhangsúlyos is, mégsem APA. Mi az? Hát persze, hogy az IPA. Ismerjük meg közelebbről!
Iszunk

Sörivóknak való
2017. 07. 13. | Bőti László
Mit is akarunk egyáltalán? Duplán hidegkomlózott ale-eket? Arclebontóan keserű IPA-kat? Vagy a nagyüzemieknél egyszerűen csak jobb, jól csúszó söröket? Ezen tűnődtünk, miközben teszteltük a szombaton nyíló First Kraft Beert…
Iszunk

Minta APA-k
2017. 07. 10. | Bőti László
Beerdekker 5.
IPA és APA. Kéz a kézben járnak, mint a mindig morcos, mégis szerethető nagypapa és az édes-illatos süteménnyel kényeztető, bár kissé háklis nagymama. A nagy párosból ma a lágyabb, kedélyesebb, ám komlóhangsúlyos APA-kkal kerülünk közelebbi kapcsolatba…