Iszunk
A címke mögött című cikk borítóképe

A címke mögött

2017. 02. 17. | Burai László
„Az ismereteimet szeretném rendszerezni” – válaszoltam csípőből a WSET középfokú tanfolyamon feltett kérdésre, hogy mit is keresek ott. Utólag végiggondolva tényleg erről is volt szó.
Iszunk
Kultúrkocsma a belváros dzsungelében című cikk borítóképe

Kultúrkocsma a belváros dzsungelében

2017. 02. 15. | Bőti László
Habra fel! 2.
„Férfiálom” – ez is állhatna a budapesti Gozsdu-udvar tőszomszédságában megbúvó, a valóságban Pirítósra keresztelt kultúrkocsma bejárata felett, és ez röviden össze is foglalná a lényeget…
Iszunk
Egy fiatal bika című cikk borítóképe

Egy fiatal bika

2017. 02. 10. | Burai László
Bár nem most történt, de arra pontosan emlékszem, hogy az egyik első vörösbor, ami igazán ízlett, egy bikavér volt. Egy étteremben ajánlották az asztaltársaságunknak, nem akartam kilógni a sorból, így megkóstoltam. És milyen jól tettem!
Iszunk
Színes asztal, ízes bor című cikk borítóképe

Színes asztal, ízes bor

2017. 02. 07. | Szabó Hajnalka
A fiatalos hangulatú hely főként kevésbé ismert, de figyelemre méltó magyar pincészetek borait kínálja Budapest bulinegyedében. Borbárokat bemutató sorozatunk mai állomása a Kadarka…
Iszunk
Fehér lovon című cikk borítóképe

Fehér lovon

2017. 02. 03. | Burai László
Szinte berobbant a furmint a hónapba, ami nem csoda, hiszen február 1-jén volt az első Nemzetközi Furmint Nap, tegnap pedig a Vajdahunyad várban a fajta seregszemléjét tartották 94 pince részvételével. Logikus lenne ma pont erről írnom. Mondom, lenne...
Iszunk
Barátságos Ogre a Hunyadi téren című cikk borítóképe

Barátságos Ogre a Hunyadi téren

2017. 02. 02. | Bőti László
Habra fel! 1.
Merre induljunk, ha igényes kisüzemi sörök mellett képzeljük el a nap vagy épp a hét befejezését? Sorozatunkban a habos világ néhány meghitt szigetét térképezzük fel. Elsőként a budapesti Ogre Bácsi felé vettük az irányt…
Iszunk
Lukács Roland a győztes! című cikk borítóképe

Lukács Roland a győztes!

2017. 01. 31. | Szabó Hajnalka
Színes, ízletes, stílusos, trendi. A különleges italok kedvelői szívesen fogyasztják, a bártenderek pedig örömmel élik ki kreativitásukat egy-egy koktélon. Ezúttal Magyarország legjobb koktélkészítőjét kerestük...
Iszunk
Születésnapunkra című cikk borítóképe

Születésnapunkra

2017. 01. 29. | Szabó Edit
Kedves Olvasónk! Az egyéves Borsmenta háromszázadik bejegyzését böngészed éppen. Köszönjük, hogy velünk vagy!
Iszunk
Helló, kávévilág, itt Budapest! című cikk borítóképe

Helló, kávévilág, itt Budapest!

2017. 01. 27. | Burai László
Széll Tamás fantasztikus sikere után talán még nagyobb figyelmet kaphat majd a világ legjelentősebb kávés rendezvénye. A Budapesten megrendezésre kerülő World of Coffee 2017 keretében több versenyszámban is a világbajnoki címért folyik majd a küzdelem. De lássuk, miről is van szó!
Iszunk
Kóstoljunk együtt furmintot! című cikk borítóképe

Kóstoljunk együtt furmintot!

2017. 01. 24. | Szabó Hajnalka
Száz kiállító több száz furmintjával nyitja meg kapuit február 2-án a Furmint Február nagykóstoló Budapesten, a Vajdahunyad várában…
Iszunk
Mindennapi hősök című cikk borítóképe

Mindennapi hősök

2017. 01. 20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Iszunk
Szaké – egy másik univerzum című cikk borítóképe

Szaké – egy másik univerzum

2017. 01. 18. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló helyszíne volt nemrég a CEWI (Central European Wine Institute). A volt és jelenlegi hallgatókból, borértékből, szakemberekből álló közönség előtt dr. Nishimura Akira mesélt hazája, Japán nemzeti italáról, a szakéról.
Iszunk
Fűszeres kortyok című cikk borítóképe

Fűszeres kortyok

2017. 01. 17. | Szabó Hajnalka
Hagyományos, természetes, kézműves, illatos, ellenállhatatlan, és még egészséges is! Kamocsay-Beh Mariann bazsalikomos teái megfűszerezik a hétköznapokat…
Iszunk
A borszakírók toplistája című cikk borítóképe

A borszakírók toplistája

2017. 01. 08. | Szabó Edit
Íme a magyar borszakírók által 2016-ban legjobbnak tartott 12 fehér- és 12 vörösbor, valamint a két abszolút első…
Iszunk
Emlékképek című cikk borítóképe

Emlékképek

2017. 01. 06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondoljuk, miket is kóstoltunk tavaly.