Iszunk

Legendás kocsmák, kocsmai legendák
2017. 03. 13. | Bőti László
Mi a közös az ókori egyiptomiakban, a honfoglaló magyarokban és a szocializmus idején a Balatonnál nyaraló németekben? Semmi, vághatnánk rá csípőből. Hacsak az nem, ami Švejket, a derék katonát, Dreher Antalt és a mi jó Krúdynkat is összeköti. Hacsak az nem…
Iszunk

Egyre többen
2017. 03. 10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.
Iszunk

Itt a március, itt a VinCE!
2017. 03. 07. | Szabó Edit
Programajánló
Március 17-19. között ismét VinCE Budapest Wine Show lesz a Corinthia Hotelben. Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb borpiaci találkozójára nyolcadik alkalommal kerül sor a magyar fővárosban. A rendezvény 160 kiállítóval és izgalmas mesterkurzusokkal várja a borkedvelőket...
Iszunk

Megmozdul a föld
2017. 03. 03. | Burai László
Évek óta hallani, hogy a Mátra kincseket rejt. Időnként ezekből egy-egy a felszínre is kerül, de tény, hogy a borvidék áttörése eddig váratott magára. Lehet, hogy a most színre lépő Magna Mátra lesz a kezdet?
Iszunk

Hasonló a hasonlónak örül
2017. 03. 02. | Bőti László
Habra fel! 3.
Ízlelgetjük a fatábla feliratát: SÖR丨SAJT. Lelki szemeink előtt sárgálló cheddarok, lágy brie-k és izgalmas, kisüzemi sörökkel teli korsók jelennek meg. Úgy sejtjük, hogy így egymás mellett valami igazán maradandót fognak alkotni…
Iszunk

Egérízű? Merkaptános? Mi ez?
2017. 03. 01. | Szabó Hajnalka
Tudják, hogy milyen az, ha egy bor egérízű? És ha penészes? Mi már tudjuk… Rendhagyó borkóstolón jártunk, ahol kivételesen nem a jobbnál jobb tételeket töltögették a poharunkba, épp ellenkezőleg: az volt a cél, hogy minél több borhibát megismerjünk…
Iszunk

Miért éppen Panama?
2017. 02. 24. | Burai László
Jóval kisebb mérete miatt természetes, hogy kisebb jelentőséggel bír – gondolhatnánk a közép-amerikai államról. Erre azonban alaposan rácáfol az ország, szinte minden kávérajongó izgalomba jön, ha panamai kávét kóstolhat. Főleg, ha geisháról van szó...
Iszunk

A Monarchia elfeledett dűlői
2017. 02. 23. | Bőti László
Szlovákia, Csehország, Szlovénia Románia, Horvátország, Szerbia és Ausztria dűlőit egyetlen este alatt bebarangolni nem is olyan képtelen vállalkozás. A különleges utazásra a CEWI hívta az érdeklődőket, az útikalauz Ercsey Dániel volt…
Iszunk

A címke mögött
2017. 02. 17. | Burai László
„Az ismereteimet szeretném rendszerezni” – válaszoltam csípőből a WSET középfokú tanfolyamon feltett kérdésre, hogy mit is keresek ott. Utólag végiggondolva tényleg erről is volt szó.
Iszunk

Kultúrkocsma a belváros dzsungelében
2017. 02. 15. | Bőti László
Habra fel! 2.
„Férfiálom” – ez is állhatna a budapesti Gozsdu-udvar tőszomszédságában megbúvó, a valóságban Pirítósra keresztelt kultúrkocsma bejárata felett, és ez röviden össze is foglalná a lényeget…
Iszunk

Egy fiatal bika
2017. 02. 10. | Burai László
Bár nem most történt, de arra pontosan emlékszem, hogy az egyik első vörösbor, ami igazán ízlett, egy bikavér volt. Egy étteremben ajánlották az asztaltársaságunknak, nem akartam kilógni a sorból, így megkóstoltam. És milyen jól tettem!
Iszunk

Színes asztal, ízes bor
2017. 02. 07. | Szabó Hajnalka
A fiatalos hangulatú hely főként kevésbé ismert, de figyelemre méltó magyar pincészetek borait kínálja Budapest bulinegyedében. Borbárokat bemutató sorozatunk mai állomása a Kadarka…
Iszunk

Fehér lovon
2017. 02. 03. | Burai László
Szinte berobbant a furmint a hónapba, ami nem csoda, hiszen február 1-jén volt az első Nemzetközi Furmint Nap, tegnap pedig a Vajdahunyad várban a fajta seregszemléjét tartották 94 pince részvételével. Logikus lenne ma pont erről írnom. Mondom, lenne...
Iszunk

Barátságos Ogre a Hunyadi téren
2017. 02. 02. | Bőti László
Habra fel! 1.
Merre induljunk, ha igényes kisüzemi sörök mellett képzeljük el a nap vagy épp a hét befejezését? Sorozatunkban a habos világ néhány meghitt szigetét térképezzük fel. Elsőként a budapesti Ogre Bácsi felé vettük az irányt…
Iszunk

Lukács Roland a győztes!
2017. 01. 31. | Szabó Hajnalka
Színes, ízletes, stílusos, trendi. A különleges italok kedvelői szívesen fogyasztják, a bártenderek pedig örömmel élik ki kreativitásukat egy-egy koktélon. Ezúttal Magyarország legjobb koktélkészítőjét kerestük...