Iszunk

Születésnapunkra
2017. 01. 29. | Szabó Edit
Kedves Olvasónk! Az egyéves Borsmenta háromszázadik bejegyzését böngészed éppen. Köszönjük, hogy velünk vagy!
Iszunk

Helló, kávévilág, itt Budapest!
2017. 01. 27. | Burai László
Széll Tamás fantasztikus sikere után talán még nagyobb figyelmet kaphat majd a világ legjelentősebb kávés rendezvénye. A Budapesten megrendezésre kerülő World of Coffee 2017 keretében több versenyszámban is a világbajnoki címért folyik majd a küzdelem. De lássuk, miről is van szó!
Iszunk

Kóstoljunk együtt furmintot!
2017. 01. 24. | Szabó Hajnalka
Száz kiállító több száz furmintjával nyitja meg kapuit február 2-án a Furmint Február nagykóstoló Budapesten, a Vajdahunyad várában…
Iszunk

Mindennapi hősök
2017. 01. 20. | Burai László
Ha bort bontok, akkor annak legtöbbször apropója van. Ünneplünk valamit, vagy éppen ellenkezőleg: egy nehéz napot tennénk színesebbé. A sima hétköznapokban azonban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
Iszunk

Szaké – egy másik univerzum
2017. 01. 18. | Szabó Edit
Rendhagyó kóstoló helyszíne volt nemrég a CEWI (Central European Wine Institute). A volt és jelenlegi hallgatókból, borértékből, szakemberekből álló közönség előtt dr. Nishimura Akira mesélt hazája, Japán nemzeti italáról, a szakéról.
Iszunk

Fűszeres kortyok
2017. 01. 17. | Szabó Hajnalka
Hagyományos, természetes, kézműves, illatos, ellenállhatatlan, és még egészséges is! Kamocsay-Beh Mariann bazsalikomos teái megfűszerezik a hétköznapokat…
Iszunk

A borszakírók toplistája
2017. 01. 08. | Szabó Edit
Íme a magyar borszakírók által 2016-ban legjobbnak tartott 12 fehér- és 12 vörösbor, valamint a két abszolút első…
Iszunk

Emlékképek
2017. 01. 06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondoljuk, miket is kóstoltunk tavaly.
Iszunk

Pálinkázzunk!
2017. 01. 04. | Szabó Edit
Egy hét múlva kezdődik Ongán az idei Quintessence, az ország egyik legizgalmasabb pálinkaversenye. Itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást – amúgy is csikorgósra fordult a január…
Iszunk

Hollywood a borospohár fenekén át
2017. 01. 03. | Szabó Hajnalka
Milyen pezsgőt iszik James Bond? Miért került egy chiantis palack A bárányok hallgatnak című film plakátjára? Hogyan tudja egyetlen film megváltoztatni egy egész amerikai állam borfogyasztási szokásait? A CEWI különleges kóstolóján sok mindenre fény derült…
Iszunk

Mivel koccintsunk szilveszterkor?
2016. 12. 31. | Szabó Edit
Champagne, crémant, cava, pezsgő – mindegyik egy külön világ. De vajon melyiket töltsük pohárba az új év első pillanataiban?
Iszunk

Ajándék Kongóból
2016. 12. 30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredményeként a kávérajongók a világ minden szegletéből kávét küldözgetnek egymásnak karácsony előtt.
Iszunk

Keressünk apropót!
2016. 12. 29. | Szabó Hajnalka
A pesti bulinegyed főutcáján több borbárt is találunk, de mind jól megfér egymás mellett. Az egy éve nyílt Apropóba azok járnak, akik nem a sztenderd választékot keresik…
Iszunk

Rázva, keverve. Kávéval!
2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.
Iszunk

Dugón innen – dugón túl
2016. 12. 21. | Bőti László
Személyes beszámoló a CEWI alapfokú borismereti tanfolyamáról
Egy ilyen kurzus legalább akkora élmény, mint egy ejtőernyős ugrás. Csak itt nem ki, hanem bele kell ugrani!