Iszunk
Pálinkázzunk! című cikk borítóképe

Pálinkázzunk!

2017. 01. 04. | Szabó Edit
Egy hét múlva kezdődik Ongán az idei Quintessence, az ország egyik legizgalmasabb pálinkaversenye. Itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást – amúgy is csikorgósra fordult a január…
Iszunk
Hollywood a borospohár fenekén át című cikk borítóképe

Hollywood a borospohár fenekén át

2017. 01. 03. | Szabó Hajnalka
Milyen pezsgőt iszik James Bond? Miért került egy chiantis palack A bárányok hallgatnak című film plakátjára? Hogyan tudja egyetlen film megváltoztatni egy egész amerikai állam borfogyasztási szokásait? A CEWI különleges kóstolóján sok mindenre fény derült…
Iszunk
Mivel koccintsunk szilveszterkor? című cikk borítóképe

Mivel koccintsunk szilveszterkor?

2016. 12. 31. | Szabó Edit
Champagne, crémant, cava, pezsgő – mindegyik egy külön világ. De vajon melyiket töltsük pohárba az új év első pillanataiban?
Iszunk
Ajándék Kongóból című cikk borítóképe

Ajándék Kongóból

2016. 12. 30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredményeként a kávérajongók a világ minden szegletéből kávét küldözgetnek egymásnak karácsony előtt.
Iszunk
Keressünk apropót! című cikk borítóképe

Keressünk apropót!

2016. 12. 29. | Szabó Hajnalka
A pesti bulinegyed főutcáján több borbárt is találunk, de mind jól megfér egymás mellett. Az egy éve nyílt Apropóba azok járnak, akik nem a sztenderd választékot keresik…
Iszunk
Rázva, keverve. Kávéval! című cikk borítóképe

Rázva, keverve. Kávéval!

2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.
Iszunk
Dugón innen – dugón túl című cikk borítóképe

Dugón innen – dugón túl

2016. 12. 21. | Bőti László
Személyes beszámoló a CEWI alapfokú borismereti tanfolyamáról
Egy ilyen kurzus legalább akkora élmény, mint egy ejtőernyős ugrás. Csak itt nem ki, hanem bele kell ugrani!
Iszunk
Egy pohár pezsgőt? című cikk borítóképe

Egy pohár pezsgőt?

2016. 12. 20. |
Nem, még nem a szilveszterre készülünk. Egy pohárnyi buborék bármikor feldobja a hangulatot, és ma már több hazai pincészet kínálatából is válogathatunk...
Iszunk
Aszú az asztalon című cikk borítóképe

Aszú az asztalon

2016. 12. 19. | Szabó Edit
Nem kétséges, hogy az aszú illik a karácsonyhoz, önmagában is tökéletes desszert, de gondosan megkomponált ételek mellett egészen más arcát mutatja. Nézzünk néhány klasszikus párost!
Iszunk
Édes tizenhét éves című cikk borítóképe

Édes tizenhét éves

2016. 12. 16. | Burai László
1999-ben sok dolog történt a világban, az év elején vezették be az eurót, a világ megismerte Monica Lewinsky nevét, Lance Armstrong először nyerte meg a Tour de France-t, elbúcsúztunk Doug Rosstól a Vészhelyzetben, és bemutatták a Bluetooth technológiát.
Iszunk
Az ibolyaillatú hegy című cikk borítóképe

Az ibolyaillatú hegy

2016. 12. 15. | Szabó Edit
Nagy-Eged-hegy mesterkurzus páratlan élményekkel, komoly tanulságokkal.
Iszunk
Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról című cikk borítóképe

Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról

2016. 12. 09. | Burai László
Korábban Costa Rica elsősorban a mennyiségi kávétermelésről volt híres, de az elmúlt években egyre inkább elköteleződik a fenntartható és minőségi kávétermesztés mellett, aminek eredményeképp mára a legnevesebb pörkölők is szívesen dolgoznak az innen származó kávékkal.
Iszunk
Sörmenta című cikk borítóképe

Sörmenta

2016. 12. 07. | Bőti László
A karácsonyi Esthajnal sorozat folytatásaként az idén mentás-csokis sört dobtak piacra a békésszentandrásiak. Persze, hogy szerettük! És nem csak a menta miatt…
Iszunk
Üzenet 2006-ból című cikk borítóképe

Üzenet 2006-ból

2016. 12. 05. | Burai László
A felgyorsult élettel jár az is, hogy a fogyasztó azonnal szeretne mindent. Így pár év alatt oda jutottunk, hogy a szüretet követő nyáron már találunk a polcokon komoly dűlős borokat is. Persze mindig van, aki másképp gondolkozik, és a borokat később dobja piacra.
Iszunk
Húsz éve fogalom című cikk borítóképe

Húsz éve fogalom

2016. 12. 01. | Burai László
Taklerék az egyre markánsabb arccal bíró Szekszárdi borvidék meghatározó szereplői. Bár a család több generációra visszamenőleg foglalkozik borral, a ma létező cég csak a huszadik születésnapját ünnepli idén. Ennek apropójából koccintottunk velük Szekszárdon.