Iszunk

Buborék, nyár, zene

Buborék, nyár, zene című cikk borítóképe
2024. 07. 15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részletek…

Berobbant a nyár, számolatlanul jönnek a hőségnapok, ilyenkor egy hűs szobában vagy egy árnyas teraszon a legjobb, hideg italt kortyolgatva. A Magyar Bormarketing Ügynökség új, bor- és pezsgőalapú koktéljai ehhez az életérzéshez járulnak hozzá – remélhetőleg megtörve az Aperol Spritz régóta tartó egyeduralmát.

A júniusban elindított „Buborékok nyara” kampány során – melyben a magyar zenei élet ismert alakjai is részt vesznek – számos hazai fesztiválon találkozunk majd ezekkel az ízes, fiatalos, alkoholos hűsítőkkel. Nem titkolt szándék, hogy a kevert italokat elsősorban a fiatal felnőtteknek szánják, de az idősebb korosztály tagjainak sem tilos megkóstolni, sőt! Az idei kampányba már kétszer annyi borászat kapcsolódott be, mint a tavalyiba, és partnerként a VALMAR duó (Valkusz Milán és Marics Peti) is segíti a munkát. A cél az, hogy bebizonyítsák: a fröccsön túl is van élet – bár szó, ami szó, mi egy hideg fröccsel is boldogan kiegyezünk a meleg napokon –, ezért a Buborékok Nyara az idén három koktélt kínál, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt.

A koktélokat Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar tulajdonosa, valamint a kimagasló minőségű kevert italairól híres budapesti szórakozóhely csapata álmodta meg. A kampány indítása alkalmából a Magyar Bormarketing Ügynökség vidám estére hívta a partnereket és az újságírókat a Budapest Parkba, ahol a VALMAR duó koncertje mellett mindhárom koktélt megkóstolhatták az érdeklődők.

  1. BalatonRizz

Elsőként – ahogyan a borkóstolás szabályai diktálják – a fehérboralapú BalatonRizz került a poharunkba. A chardonnay-hoz levendulaszirupot és egy kis citromlevet kevertek, majd egy kevés pezsgővel tették könnyeddé a kompozíciót. Igazi üde, friss, enyhén savanykás ital, amit a nyári melegben kifejezetten kellemes fogyasztani. A levendula és a roppanó szőlőszem tetszetős dekoráció, ráadásul a levendula illata még inkább kiemelte az ízekben rejlő frissességet.
  1. PinkVibe

Második körben a könnyed, gyümölcsös rozék felé kanyarodtunk, igaz, az enyhén édeskés ízvilágú PinkVibe valójában nem rozéval, hanem kékfrankos vörösborral készül. A bodzaszirup, a citromlé és a sóoldat mesteri hármasa adja az édes, savanyú, sós ízeket, ehhez jön egy gondolatnyi kékfrankos, és az egészet felhúzzák szódával. Vendéglátóink szerint eddig ez az ital aratta a legnagyobb sikert, erdei gyümölcsös, bodzás ízével szerintünk is tarolni fog az idei nyáron.

  1. RubyTonic

Megosztó ital, ami nem is csoda, hiszen a bársonyos merlot és az energikus, kesernyés tonik bizarr kombinációnak tűnik. Az ízvilága fanyar és erőteljes; volt, aki imádta, volt, aki nem kért belőle. Tapasztalataink szerint látatlanban nem lehet eldönteni, hogy ízlik-e, úgyhogy érdemes megkóstolni, aztán ki tudja?! Viszont a koktélok mellé kiváló apró szendvicseket is kaptunk, melyekhez a RubyTonic kitűnő párosításnak bizonyult. Korábbi borsmentás tapasztalataink alapján már tudjuk, hogy nemcsak borokat, hanem koktélokat is lehet az ételekhez párosítani, érdemes ilyesmivel kísérletezni.

És hogy a három közül melyik volt a kedvencünk? Akkor ott éppen a BalatonRizz, de lehet, hogy egy másik napon vagy egy másik napszakban mást választanánk. Mindenkit arra biztatunk, hogy kóstolja végig az összes variációt – lehetőleg többször is, de ne ugyanazon a napon.

Vállalkozó szellemű olvasóink maguk is elkészíthetik a koktélokat, a pontos receptek ugyanis megtalálhatóak a buborekoknyara.hu oldalon. Aki pedig inkább szakemberre bízná az italok megkeverését, bátran keresse fel a Magyar Bor standokat. A koktélok sikeresen szerepeltek a BOLDOGkisfalud Feszten és a Balaton Soundon, és ott lesznek majd a STRAND Fesztiválon és a Sziget Fesztiválon is, a Budapest Park pedig Buborékok Nyara Terasszal várja a borkedvelőket.

Ősztől pedig komolyabban is el lehet majd merülni a borok világában, szeptembertől ugyanis három egyetemen indul új, edukációs program. Addig viszont irány a nyár, poharat a kézbe, mindenki kóstoljon jó borokat, pezsgőket, koktélokat, de figyelem: csak mértékkel!

Fotó:
Barossné Koós Andrea

Iszunk
Keverjünk borkoktélt! című cikk borítóképe

Keverjünk borkoktélt!

2023. 08. 05. | Szabó Edit
„Keverd és Kóstold!” címmel borkoktél-kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Az italokat Schöck Norbert bartender alkotta meg, remek ízléssel. Íme a részletek…
Utazunk
Boros nyaralás a Velencei-tónál című cikk borítóképe

Boros nyaralás a Velencei-tónál

2023. 07. 26. | Csepe Erika
Itt aztán tényleg minden van! Hegy, völgy, tó és persze bor, minden mennyiségben. Aki néhány napos kiruccanást tervez, bátran válassza a Velencei-tavat, hajózzon, túrázzon és látogasson meg egy-két pincészetet. Nem fog csalódni!
Eszünk
Ízutazás koktélokkal a Sociétében című cikk borítóképe

Ízutazás koktélokkal a Sociétében

2019. 10. 29. | Barossné Koós Andrea
Hogy milyen érzés egyetlen este alatt bejárni a fél világot úgy, hogy az ember közben el sem mozdul az asztala mellől? Aki részt vett a Société vacsoráján, már tudja. Aki nem volt ott, annak most elmeséljük mi…
Beszélgetünk
Koktél határok nélkül című cikk borítóképe

Koktél határok nélkül

2017. 04. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Gózon Péterrel
A világ egyik legrangosabb koktélversenyeként számon tartott Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idei nemzetközi mezőnyében a Warm Up koktélbár 25 éves bartendere, Gózon Péter képviseli Magyarországot…
Eszünk
Iható ételek, ehető koktélok című cikk borítóképe

Iható ételek, ehető koktélok

2016. 11. 15. | Raab Zsuzsanna
Játék az ízekkel és a textúrákkal. November 19-én nyílik a NANO, a molekuláris gasztronómia bohém hangulatú fellegvára Budapesten…
Iszunk
Nyárra bort című cikk borítóképe

Nyárra bort

2016. 06. 03. |
Ha még nem is tökéletes minden körülmény, a múlt hétvégén már kaptunk némi ízelítőt abból, hogy mi is vár majd ránk a nyáron. Egyre többször kívánjuk meg a fröccsöt és a jól iható, frissítő borokat.