2024.07.15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részletek…
Berobbant a nyár, számolatlanul jönnek a hőségnapok, ilyenkor egy hűs szobában vagy egy árnyas teraszon a legjobb, hideg italt kortyolgatva. A Magyar Bormarketing Ügynökség új, bor- és pezsgőalapú koktéljai ehhez az életérzéshez járulnak hozzá – remélhetőleg megtörve az Aperol Spritz régóta tartó egyeduralmát.A júniusban elindított „Buborékok nyara” kampány során – melyben a magyar zenei élet ismert alakjai is részt vesznek – számos hazai fesztiválon találkozunk majd ezekkel az ízes, fiatalos, alkoholos hűsítőkkel. Nem titkolt szándék, hogy a kevert italokat elsősorban a fiatal felnőtteknek szánják, de az idősebb korosztály tagjainak sem tilos megkóstolni, sőt! Az idei kampányba már kétszer annyi borászat kapcsolódott be, mint a tavalyiba, és partnerként a VALMAR duó (Valkusz Milán és Marics Peti) is segíti a munkát. A cél az, hogy bebizonyítsák: a fröccsön túl is van élet – bár szó, ami szó, mi egy hideg fröccsel is boldogan kiegyezünk a meleg napokon –, ezért a Buborékok Nyara az idén három koktélt kínál, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt.
A koktélokat Nagy Zoltán, a Boutiq’Bar tulajdonosa, valamint a kimagasló minőségű kevert italairól híres budapesti szórakozóhely csapata álmodta meg. A kampány indítása alkalmából a Magyar Bormarketing Ügynökség vidám estére hívta a partnereket és az újságírókat a Budapest Parkba, ahol a VALMAR duó koncertje mellett mindhárom koktélt megkóstolhatták az érdeklődők.
- BalatonRizz
Elsőként – ahogyan a borkóstolás szabályai diktálják – a fehérboralapú BalatonRizz került a poharunkba. A chardonnay-hoz levendulaszirupot és egy kis citromlevet kevertek, majd egy kevés pezsgővel tették könnyeddé a kompozíciót. Igazi üde, friss, enyhén savanykás ital, amit a nyári melegben kifejezetten kellemes fogyasztani. A levendula és a roppanó szőlőszem tetszetős dekoráció, ráadásul a levendula illata még inkább kiemelte az ízekben rejlő frissességet.
- PinkVibe
Második körben a könnyed, gyümölcsös rozék felé kanyarodtunk, igaz, az enyhén édeskés ízvilágú PinkVibe valójában nem rozéval, hanem kékfrankos vörösborral készül. A bodzaszirup, a citromlé és a sóoldat mesteri hármasa adja az édes, savanyú, sós ízeket, ehhez jön egy gondolatnyi kékfrankos, és az egészet felhúzzák szódával. Vendéglátóink szerint eddig ez az ital aratta a legnagyobb sikert, erdei gyümölcsös, bodzás ízével szerintünk is tarolni fog az idei nyáron.
- RubyTonic
Megosztó ital, ami nem is csoda, hiszen a bársonyos merlot és az energikus, kesernyés tonik bizarr kombinációnak tűnik. Az ízvilága fanyar és erőteljes; volt, aki imádta, volt, aki nem kért belőle. Tapasztalataink szerint látatlanban nem lehet eldönteni, hogy ízlik-e, úgyhogy érdemes megkóstolni, aztán ki tudja?! Viszont a koktélok mellé kiváló apró szendvicseket is kaptunk, melyekhez a RubyTonic kitűnő párosításnak bizonyult. Korábbi borsmentás tapasztalataink alapján már tudjuk, hogy nemcsak borokat, hanem koktélokat is lehet az ételekhez párosítani, érdemes ilyesmivel kísérletezni.
És hogy a három közül melyik volt a kedvencünk? Akkor ott éppen a BalatonRizz, de lehet, hogy egy másik napon vagy egy másik napszakban mást választanánk. Mindenkit arra biztatunk, hogy kóstolja végig az összes variációt – lehetőleg többször is, de ne ugyanazon a napon.
Vállalkozó szellemű olvasóink maguk is elkészíthetik a koktélokat, a pontos receptek ugyanis megtalálhatóak a buborekoknyara.hu oldalon. Aki pedig inkább szakemberre bízná az italok megkeverését, bátran keresse fel a Magyar Bor standokat. A koktélok sikeresen szerepeltek a BOLDOGkisfalud Feszten és a Balaton Soundon, és ott lesznek majd a STRAND Fesztiválon és a Sziget Fesztiválon is, a Budapest Park pedig Buborékok Nyara Terasszal várja a borkedvelőket.
Ősztől pedig komolyabban is el lehet majd merülni a borok világában, szeptembertől ugyanis három egyetemen indul új, edukációs program. Addig viszont irány a nyár, poharat a kézbe, mindenki kóstoljon jó borokat, pezsgőket, koktélokat, de figyelem: csak mértékkel!
Fotó:
Barossné Koós Andrea