Találatok száma: 2502
Utazunk
A francia vacsorák világa című cikk borítóképe

A francia vacsorák világa

2017. 11. 07. | Németh-Hehl Szilvia
Côte d’Azur II.
Nincs az a pénz, amit Dél-Franciaországban nem lehet elkölteni egy étteremben. Elég magas errefelé az egy főre jutó Michelin-csillagos helyek száma, de egy többfogásos vacsora még az egyszerűbb bisztrókban sem olcsó. Az íz azonban mindenért kárpótol, az élmény életre szól…
Iszunk
Francia csúcsborok első kézből című cikk borítóképe

Francia csúcsborok első kézből

2017. 11. 05. | Szabó Edit
M. Chapoutier borvacsora a Veritas Winebarban
Ki ne szeretne 100 pontos bort kóstolni? A lehetőség adott, a Veritas Winebar november 8-ai vacsoráján ugyanis a 2009-es Le Pavillon Ermitage palackjából is kihúzzák a dugót…
Beszélgetünk
Rám angyalok vigyáznak című cikk borítóképe

Rám angyalok vigyáznak

2017. 11. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval II.
Óriási felfedező, rajong az ízekért, de irtózik a sémáktól. Ruprecht László szerint a gasztronómia olyan, mint a zene: már nagyon nehéz újat mutatni, de próbálkozni mindig érdemes…
Beszélgetünk
Halálra zabáltattuk a vendégeinket című cikk borítóképe

Halálra zabáltattuk a vendégeinket

2017. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval I.
A hazai gasztronómia egyik legfoglalkoztatottabb szakembere, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, Ruprecht László a vidéki vendéglátás szépségeiről, a szakácsképzés hiányosságairól és a saját tapasztalatairól beszél…
Utazunk
Reggeli a tengerparton című cikk borítóképe

Reggeli a tengerparton

2017. 11. 02. | Németh-Hehl Szilvia
Côte d’Azur I.
Franciaország földközi-tengeri partvidéke csuda hely. Feltérképeztük egy kicsiny szeletét, hogy aki arra jár, már biztosabban válogasson a helyi gasztronómia káprázatosan gazdag kínálatából. Reggelizzünk, piacozzunk, aztán nézzünk valami édesség után…
Vendégoldal
Ködös hétköznapok című cikk borítóképe

Ködös hétköznapok

2017. 11. 01. | Bodó Judit
Bottszerda 20.
Szüret vége. Végre! Mindenki fáradt. A borok a pincében, az aszúval még lesz dolgunk. Egy napra Jadvigának öltöztem – legalábbis hajilag –, és ezt értékelte a budapesti közönség. Amúgy éljen a czibamagdizás…
Utazunk
Ősz a „sógoroknál” című cikk borítóképe

Ősz a „sógoroknál”

2017. 10. 31. | Bőti László
Bár nincs tengere, Ausztria tökéletes úti cél lehet télen-nyáron. Nem szűkölködik természeti csodákban, kulturális programokban, sőt gasztronómiai kínálata is impozáns. Nézzük, mit rejt a hozzánk legközelebb eső régió: Alsó-Ausztria…
Iszunk
Gyengébb? Nem! című cikk borítóképe

Gyengébb? Nem!

2017. 10. 29. | Szabó Hajnalka
Könyvajánló
26 borász, 26 életút, ételek, borok, érzések, gondolatok. Szabó Edit és Dancsecs Ferenc könyve hamarosan kapható a könyvesboltokban...
Beszélgetünk
Heimann az Év Borásza Lengyelországban című cikk borítóképe

Heimann az Év Borásza Lengyelországban

2017. 10. 28. | Szabó Edit
Ez a díj nem rólam, hanem Szekszárdról és az egész magyar borkultúráról szól – mondta Heimann Zoltán tegnap este, amikor ünnepélyes külsőségek között átvette a lengyel Magazyn Wino által alapított Év Borásza díjat Varsóban…
Iszunk
Az légy, aki vagy! című cikk borítóképe

Az légy, aki vagy!

2017. 10. 27. | Szabó Edit
A Veritas Borbár
360 féle bor, színvonalas ételek, szakértő kiszolgálás – mindez együtt Budapest legújabb borbárjában. A Dohány utcai Veritasban jártunk…
Utazunk
Vártól kikötőig című cikk borítóképe

Vártól kikötőig

2017. 10. 25. | Raab Zsuzsanna
Algarve 2.
Az Algarve szó az arab eredetű Al-Gharb kifejezésből ered, melynek jelentése: a Nyugat. A térség néhány évszázadig mór uralom alatt állt, így a lélegzetelállító partszakaszokon túl érdemes kalandoznunk a környék történelmi látnivalói között is!
Eszünk
Bocuse-enciklopédia magyarul! című cikk borítóképe

Bocuse-enciklopédia magyarul!

2017. 10. 24. | Németh-Hehl Szilvia
A Geopen kiadó és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia sajtótájékoztatón jelentette be nemrég, hogy immár magyarul is elérhető a Paul Bocuse Intézet – A főzés magasiskolája című enciklopédia…
Eszünk
Nagy Befőzés Nagykörűben című cikk borítóképe

Nagy Befőzés Nagykörűben

2017. 10. 23. | Szabó Hajnalka
Sütés, főzés, füstölés, savanyítás, préselés – ismét dübörgött a Nagy Befőzés Nagykörűben. A Szolnok megyei település ma már nemcsak a cseresznyéjéről híres, az ott élők évek óta bemutatják, hogyan mentik át a nyár ízeit télire…
Eszünk
Gastro-Hack című cikk borítóképe

Gastro-Hack

2017. 10. 21. | Varga Anita
Bár szívünket-lelkünket átjáróan meseszépek a természet színei ősszel, egy-egy kirándulás után jólesik közelebb bújni egymáshoz… vagy egy nápolyi kemencéhez… vagy egy nagy zöld tojáshoz. Mi ez utóbbit gyakoroltuk nemrég a Pancson. Igen, Czinege úr is ott volt…
Eszünk
A Mátra újratöltve című cikk borítóképe

A Mátra újratöltve

2017. 10. 19. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, talán ilyenkor a legszebb a Mátra. Ha csak egy napunk van a kikapcsolódásra, akkor is kirándulhatunk egy nagyot, de még jobb, ha néhány napot rászánunk a feltöltődésre. Akár így, akár úgy, a gyöngyösi Bori Mamit feltétlenül ejtsük útba…